Vecka 41 Sverige nu kommer vi!!!

image186

image187

Onsdag
Inatt fick vi ta igen gammal somn som gick forlorad igar natt (fast jag har hort att man inte kan ta igen forlorad somn men men) Bada barnen gick och la sig i tid och sov heeeeeeeeelaaaaaaa natten lang inte en mjolkflaska inte ett knyst. Wow! Och jag och Henry vaknade vid 6am och kunde kramas utan att behova ha 2 sma kropppar mellan oss. Sedan foljde Henry med mig till jobbet och vi kakade frukost tillsammans. Han skulle ner till EBay i Richmond och det ligger pa vagen. Ikvall blir det till att packa allas vaskor (nej, jag har inte borjat annu!) Fast Mia och Tova ska packa sina vaskor sjalva och de ar sa forvantansfulla.

Imorgon aker vi.. sa det blir mer uppdatering nar vi kommer tillbaks igen. Ha en underbar helg allihopa!

Tisdag
Natten till idag var hemsk.. Tova hon bestamde sig for att vakna redan vid 3am och vara vaken och ligga och snacka lite och sparka mig och Henry for att sedan somna om precis nar jag var tvungen att ga upp och jobba. Vad ar det med barn ibland- det ar som om de medvetet vill gora sant dar brakigt (sarskilt nar de vet att man maste upp och jobba).... AARGHH! Sa pa jobbet var jag dodstrott plus att jag fortfarande ar forkyld och har konstigt ont i nacken. Gick hem lite tidigare och tankte overraska mina sma dottrar som var pa Sv Kyrkan men nar jag kom dit sa hade de redan gatt hem. Sa jag satte mig ner i lugn och ro och tog en kaffe och kanelbulle. Kvallen blev lugn jag och barnen krop ner i min stora sang och myste och kollade pa Makka Pakka (Teletubbies liknande barnprogram- undrar ibland om de som gor dessa program ar riktigt kloka.)

Mandag
Jag ar forkyld och har ont i huvudet och nacken och nasan rinner.. men idag ar det lite battre an igar sa det ar ju bra och hoppas att jag ar frisk innan vi aker. Idag ar det hostigt igen och kallt.. jag forstar mig inte pa vadret i host, haromdagen var det hur varmt dom helst och idag ganska ruggigt.
Nu forbereder vi oss pa Sverige- Mia hon fragar varje dag om vi ska aka till Sverige idag och jag sager varje dag pa Torsdag aker vi men det vet ju inte hon vad det ar annu.

Vecka 40

Sondag
Jag och barnen har gjort chokladbollar sa mumsigt och Mia hon rorde runt i smeten och skulle hjalpa till med allt. Problemet med att baka med barn ar att de blir sa himla otaliga. "Mamma can I stir?" "Mamma can I do the eggs?" "Mamma can I try the dough?"och man undrar varfor de maste vara sa stressigt? Kan vi inte baka hela dagen och ha mysigt tillsammans???? ;)
Pa eftermiddagen sa akte vi hem till Henrys kompis, och hans spanska gravida flickvan, som bor i Notting Hill sa da fick jag visa mitt nya jobb och vi promenerade pa Portobello Road (den dar i Notting Hill filmen) hela familjen. Sedan stannade vi till pa the Hummingbird Cafe och kopte en lyxigt harlig amerikansk muffins.. mumsigt.. mycket mumsigt idag..

Lordag
Jaha idag hade vi en valdigt arg Tova hemma. Hela dagen har hon varit arg, ilsken, skrikit, gratit sa inte direkt kul nar man ar mamma och inte direkt kul nar man har 4 barn att ha hand om. Men vi hade ju en bra dag anda och nu har Jennie och pojkvannen lagat middag till oss. Ska bli sa spannande att se vad det ar! :)

Fredag
Igar fm var jag och Tova ensamna hemma och myste pa morgonen. Runt 11am kom Melissa, Holly och Luca och lekte med oss. Sen hamtade vi Mia pa skolan och Cat & Ava och akte hem till oss och kakade lunch. Barnen lekte jattebra pa pm men sedan fick Mia ett tantrum och kissade pa golvet.. jattekul! :( Sa vi fick ga upp och ta en dusch men da upptacker vi att vi har en lacka i toan och att hela golvet ar tackt med vatten. Tur att "Melissa the Plumber" var hemma hos oss och stoppade flodet. Nu har vi en toa som inte fungerar sa alla brakar om toan pa nedervaningen. Allt jag tanker ar "tank om vi inte haft en toa till!" Efter all den stress sa akte vi till parken och lekte en stund. Dar stotte vi pa Christina och Kattie (nya svenska mamman) och sakert 100 andra mammor som tankt samma sak. Kvallen var lugn och Helen kom och sov over.

Torsdag
Idag sa hade vi fullspackat schema. Efter jag och Tova lamnat Mia pa skolan sa akte vi med bilen till verkstaden eftersom vara bromsar var utslitna. Sedan promenerade vi hem till Christina pa svenska mammor traff. Dar var manga mammor dar.. en ny mamma i Mill Hill sa nu ar vi 5!! svenska mammor i Mill Hill. Det ar fler an jag som har sett fordelarna med harliga Mill Hill. Tova hade verkligen kul, det var bara barn i hennes alder och alla var overens och inga brak sa skont for oss mammor som satt och drack kaffe och kakade dajm. Efter en supergod lunch sa gick jag och ett par mammor till parken och lekte med barnen. Det blev att vi stannade i 3 timmar for solen sken och det var sommarvarmt ute. Sen akte vi hem till Cat och at middag och hoppade i pyjamaser. Mia och Tova somnade skont.

Onsdag
Tova ar forkyld och sa "snotty nose" hela morgonen.. det kan inte bero pa var lilla utflykt igar kanske?
Ikvall kommer Jennies pojkvan och stannar tills mandag. Nu ar det snart helg!!

Tisdag
Ingen dag ar den andra lik i en mammas liv... Idag kom Jennie och barnen in till mitt jobb och halsade pa. Mia och Tova var sa himla sota.. jag sa att de masta vara alldeles knapptysta nar vi kom in pa kontoret och valuppfostrade som de ar! sa de inte ett ljud. De bara log och vinkade. :)
Pa vagen hem var det tyvarr vagarbete sa vi satt fast pa bussen, a bestamde oss for att hoppa av och ge barnen mat.. sedan fick vi ga hela vagen fran Kilburn till West Hampstead (20 min) i regn. Barnen var trotta och brakiga (inte lika snalla som pa kontoret) sen tog vi taget och bussen och gick igen i regn innan vi kom hem. Da var jag helt slut och barnen fick ga och lagga sig och jag med som somnade vid 9pm.

Mandag
Idag ar jag pa jobbet och det kanns verkligen som monday blues.. lustigt men jag fick aldrig det pa tisdagar fast det ju var en mandag for mig.. men nu ska jag iaf jobba mandagar sa det ar val bara att vanja sig.

Helgen
I fredags var jag ju ledig sa det blev som vanligt en hektsik dag med en massa mammor och barn. Jag lamnade Mia pa skolan och sedan akte jag och Tova hem och slappade och hade trevligt tillsammans. Vid lunchtid sa akte vi och hamtade Mia och sa direkt till Brentan med Jennie.. dar traffade vi Josse, Noah och hennes aupair Josse och at lunch tillsammans. Sedan gick vi och shoppade nya klader till mig, en ny jacka och lite annat smatt och gott.
Pa fredagkvallen var det dags for Svenska Mammor middag igen och favorti i repris pa Harvey Nichols cafe. Det var gott men blev ganska dyrt tillslut men det var det val vart antar jag, man far ju unna sig nagongang. Efter middagen sa kom min kara man och motte upp och vi tog en drink i baren. Det var trevligt sedan akte jag Henry och Josse till China White och dansade hela natten och morgonen for den delen. Vi var inte hemma forran 4am! sa nar barnen vaknade vid 7am var man ratt sa trott och med den storsta trakepsen ni kan tanka er!!

Sa lordagen spenderades mestadels framfor TV:n. Vi tog en promenad och gick pa ett kyrkcafe som ligger i narheten av vart hus. Det var ok. Dar sprang vi oxa pa en ballett kurs sa nu pa lordag ska Mia ga pa en provomgang. Bade Jennie och Henry skulle ut pa lordagskvallen sa for mig blev det en lugn hemmakvall, tittade pa XFactor och sedan somnade jag tidigt.

Sondag morgon var jag uppe tidigt med barnen och vi kladde pa oss och tog bussen till parken. Jag forsoker att inte ta bilen hela tiden sa att man far lite mera frisk luft och det ar roligare for barnen. Vi akte forst hem till Fam Oppenheimer som kommit hem fran semester i Spanien. Mia hade plockat lov pa vagen fran bussen sa barnen gjorde jattefina hostteckningar. Sedan motte Henry upp med oss i parken och vi sprang aven pa Christina och Adam sa det blev en trevlig formiddag. Det ar sa kul nu i Mill Hill att det verkligen kanns som hemma och man ser folk man kanner och barnen har manga kompisar. Kanns lite som en liten smastad i Sverige... (det enda som fattas nu ar havet- men en vacker dag kanske vi har rad med pool?????)

Vid 5pm akte jag och Henry ner till Earls Court och gick pa en konferens om Autism. Forelasaren var en amerikan som varit autistisk och var nu helt aterstalld. Det var verkligen intressant och kanske programmet vore nagot for Henrys son Segun.