Nar vi 4 blev 3

Alltsa vi var aldrig pa semester..

Jag har lamnat Henry. Jag och flickorna flyttade ut i fredags och mina underbara vanner stallde upp och hjalpte mig till 100% det ar jag evigt tacksam.

Tjejerna mar under omstandigheterna bra.. nu ar det antligen lite lugn och ro..

Jag tanker inte skriva mer om detta har pa bloggen. Om det ar nagon som vill veta mera om hur det har gatt och hur vi mar sa far ni garna emaila mig pa
[email protected]

Kraaam


Nu stanger vi butiken...

... ett litet tag och aterkommer sa snart vi vilat upp oss!! 


image286

Vad hande??

Idag efter jobbet sa satte vi (jag och barnen) oss i bilen och akte till IKEA.. da var klockan nastan 6pm. Jag tyckte det var valdigt lite bilar ute pa vagarna och det gick super fort att kora dit. I vanliga fall tar det laaang tid vid den har tiden pa dygnet men sen tankte jag inte mycket pa det. Handlade lite smatt och gott och sedan gick vi och kopte varmkorv.. da ser vi pa TVn det ar ju typ varldens viktigaste match ikvall.. lol tank fotbolssfantaster som laser det har nu.. Hur kunde man missa det? Sarskilt nar man bor har i England som ju ar ratt inne pa fotboll om man sager sa.. ja vad hande egentligen?? ;)

vi har ny nanny...

...men vi vill ha tillbaks var gamla nanny!

Idag borjade var nya nanny en mamma fran Uzbekistan och efter bara en timme sa ringde hon och Mia grater fortvivlat i bakgrunden.  Tydligen vill hon absolut inte ga ut just nu (och nannyn maste hem och hamta sin dotter som hon lamnade hemma eftersom hon lag och sov vilket inte ingick i var overenskommelse) och har sitter man pa jobbet och kan inte gora nat. "Kan du prata med henne?" Jovisst kan jag forsoka.. fast hon hor val inget hon storgrater ju i luren! Men efter mycket overtalning: Ta lite medecin, nappen och teddy och sa sitter du i vagnen sa blir allt bra. Nar ni kommer hem kan ni ju ta en glass eller sa? :) Sa lugnande hon sig lite. Nu vill man val bara att den har dagen ska vara over.

Sen hoppas jag att dagis ringer och sager att det finns plats till dem sa snart som mojligt.

Helgen

Jaha det blev ett fodelsedagskalas iaf idag.. vi var hemma hos Isak och firade hans 1ars dag. Verkligen ett trevligt party och maste saga att barnen kom valdigt bra overens.. tycker mig inte kunna komma ihag ett enda "grat brak" som jag kallar det. Jag satt och drack gott vin och bal och at mumsigt god pastasallad. Sedan akte vi hem och Tova kom till mig vid 6.15pm och sa att hon ville lagga sig.. hander aldrig med Tova. Nu sover bada barnen och sjalv ska jag kolla pa Lost och sen blir det sangen for mig med. Mia ar pa battringsvagen men kliar over hela kroppen och inget hjalper direkt. Har fatt klimedicin och lotion fran doktorn men vet inte om det egentligen hjalper. Men men varje dag som gar blir det val lite battre antar jag...

Ny vecka imorgon och formodligen IKEA pa tisdag kvall.. jag som alskar IKEA kan spendera typ en dag i veckan dar. Innan jag flyttade utomlands var jag nastan aldrig pa IKEA men nu sa ar det ett av mina favorit stallen.. borjar kanske bli gammal.. ;)

Har ar lite bilder (som jag snott fran Cecilias blogg ;) fran dagens party och pa barnens svenska kompisar:












A&E

I morse sa bestamde jag mig for att ga till GP med Mia igen for jag tyckte hon fortfarande var ratt sa dalig (plus fredag och helgen kommer och ingen doktor) sa jag gick dit med henne. Traffade samma doktor som dagen innan och hon tyckte det kanske var bast att vi gick till en barnlakare sa hon skrev ett brev till barnlakaren pa akuten och sa akte vi dit. Val dar sa fick vi komma in direkt. I vanliga fall tar det val sadar tva timmar for att fa komma in men antar nar det galler utslag pa barn sa ar de extra forsiktiga. Dar inne fick vi prata med skoterskan och sedan kom doktorn. Kollade, testade, klamde och hmmmade och sa att jo det ar nog scharlakansfeber men han tyckte vi skulle prata med hans chef alltsa hogsta barnlakaren pa avdelningen oxa for att vara alldeles sakra. (Man tycker ofta att de ar lite komplicerade har i UK alltsa ar det inte battre att ta lite blodprover och annat och bli saker???) Iaf uppe pa avdelningen sa tog de prover och kollade igen och sa det ar scharlakansfeber, hon har fatt ratt penicillin, men var uppmarksam pa om hennes ogon blir mer gula an de ar nu. Sa skont nu ar vi hemma igen. Mia ar fortfarande ganska svag och vill inte ata. Inte ens glass som jag mutar med! ;) Doktorn sa att hon smittar iaf inte langre sa nu kan vi traffa lite folk igen. Och sa oxa att om Tova troligen inte kommer fa det. Jag haller tummarna for det.

Nu i eftermiddags passade jag Ava en stund. Cat & Rob skulle pa sjukbesok sa da staller man ju klart upp. Mycket sjukdomar har just nu! :(

I helgen har vi barnen egentligen ska vi pa tva barnkalas men det kanske bara blir jag och Tova som gar.. om nu Henry klarar av Mia sjalv ett par timmar pa lordag och ett par timmar pa sondag????

Sjukstugan

Jaha dag nummer 2 (Henry var hemma med barnen i gar jag var tvungen att jobba) for mig med ett jattesjukt barn Mia och ett jatte friskt barn Tova. Instangda i ett hus och ingen kommer och halsar pa. Vi far ju inte traffa nagon eftersom Mia smittar. Jattekul! :( Och tank er Tova hon har fatt "Cabin fever" sager Cat och sakert jag oxa! Men har fatt en hel del gjort sa som tvatt, stadning, organisera med mera.

Mia mar lite battre men det kliar sa pa kroppen och hon har fortfarande lite feber och ont i magen och pa tungan. Imorgon hoppas jag att hon mar battre och att medecinen borjat ta kal pa hemska sjukdomen!

Sa inte mycket hander har just nu.. stadade i garaget och hittade ett par hogtalare till min laptop sa nu skralar James Blunt for fulla muggar i hela huset. :) Och en och annan Lisa Ekdahl lat..

5 miljoner manniskor

Pa tal om James Blunt... alltsa tycker det ar ratt sa coolt att 5 miljoner manniskor lyssnat pa den har laten. Tank halva Londons befolkning. Som sagt han ar for harlig. Och antar att den har laten traffar manga precis pa ratt stalle. Gillar sarskilt nar han sjunger:

"I am not calling for a second chance I am screaming at the top of my voice"

"Maybe someday we will meet and maybe talk and not just speak"


http://www.youtube.com/watch?v=b3c32wBYdU0&feature=user

The only way is down...

...if she had wings she would fly away.. and another day God will give her some..

En musik som jag gillar ar den som James Blunt sjunger. Jag vet inte men det ar nat med hans engelska sexiga rost som jag tycker ar sa skon. Sen gillar jag sa klart det han sjunger om oxa. Alltsa frasen ovanfor kanns sa hoppfull pa nat satt. Som om den sager att det kommer alltid en dag nar allt loser sig. Du har inga vingar nu men en dag sa far du det.

http://www.youtube.com/watch?v=Z9f0ZzVap-M&feature=user 

Tillbaka i London

Ok sa var vi tillbaks i London igen.. skont att vara hemma och vi har fint vader har oxa.

Min lilla Mia har fatt scharlakansfeber och mar inte alls bra stackarn! Men vi gick till doktorn nu pa morgonen och fick penicilin. Har sager de att man maste halla sig undan fran andra barn etc. i 5 dagar men pa en svensk lakarsida sager de bara 2 dagar efter penicilinkuren startats.. vad tycker ni? Allt jag tanker pa ar att vi ar fast har i huset i 5 dagar! Hjalp hur ska det ga?? :)

SVEA
Sverige resan var alldeles underbar aven om den borjade lite sisadar med att Tova spydde 3 ganger pa planet OCH kissade ner sig! Det var ju bara att torka upp och titta forlatande pa flygvardinnorna och resten av passagerarna. Sen spydde hon dessutom 2 ganger till nar vi kom hem till mormor. Men sen var hon frisk och vi kunde ga ner till stranden och "bada" lite. Vi hade underbart vader hela tiden, rena sommaren! Sen traffade vi vanner och kakade glass mycket.. och jag fick till och med pa mig festblasan och ut och tog en drink med en kompis. Inte for att nattlivet hemma ar sa mycket att ha...

I sondags var vi pa barnkalas pa ett softplay stalle som heter N20 som ligger ratt sa nara har. Barnen var helt galna och hade hur roligt som helst. A Mia traffade en flicka som hon brukade ga pa dagis med nar hon var 1,5 ar gammal och hon kande igen henne.. otroligt vilket bra minne de har..


Svea

Imorgon aker jag och tjejerna till Svea pa underbar semester.. vi hors nar vi ar tillbaks!