Vinterdag i Hyde Park

Solen stralade in genom fonstret idag pa morgonen sa vi kladde pa oss varma klader och akte in till Hyde Park dar det finns en super lekplats med massa roliga saker for barnen att gora. Ganska kul for oss vuxna oxa.. och skont med lite frisk luft efter alla regniga juldagar. En helt klart lyckad dag!

image215
Helen hjalper Mia nerfor skeppet

image216
Lillasyster

image217
Storasyster

image218
Ah mamma fastnade pa film oxa!

image219
Far och Dotter

image220
En ekorre var uppe i masten och sprang runt och det var stor uppstandelse bland barnen


Klippstugan

Pa klippstugan ar det sa himla lyxigt.... man sitter liksom bara dar och gor ingenting.. laser en skvaller tidning och far hur manga koppar kaffe man vill och sa blir man snygg pa kuppen oxa. Tank om man fick ga dit en gang i veckan eller sa det vore nagot. Idag var jag som ni sakert forstar pa klippstugan (i 4 timmar!) och klippte mig, gjorde blonda slingor och drack en sadar 4 koppar kaffe. Hur bra som helst sa nu ar jag blond igen, kortklippt och ja om man far saga det ganska sa fin! :)


God Fortsattning pa Julen

Julafton
Pa julafton hade vi svensk julafton har hemma pa morgonen kom Tomten hela vagen fran Sverige med paket. Det ringde pa dorrklockan och nar vi oppnade dorren sa stod det en hel pase med paket dar och dar lag en lapp fran Tomten som sa att han hade valdigt mycket att gora just idag sa om vi kunde hjalpa honom att dela ut paketen- visst det kunde vi ju!

Av mormor och Goran fick Mia och Tova nya klader, duntofflor vilket ar perfekt for golvet ar kallt har, spargrisar, handdukar, koksgrejer, pussel ja en hel massa bra saker.. det var sa gulligt for varje paket de oppnade sa de "Mummy this is what I always wanted" :) Jag som sagt har inhandlat mitt nya koksbord som ar super!

 Vid lunch kom Cat, Robert & Ava over med annu mera paket. Mia fick ett satt med prinsess saker.. sarskilt skorna med riktig klack var poppis. Tova fick en shopping trolley full med mat som hon fullkomligt alskar! Sedan at vi god kladdkaka som jag bakat tillsammans med tjejerna..

Senare kom Henrys bror och hans flickvan och sov over.. vi lagade kalkon, med roast potatoes, parsnips och carrots... mums! Kalkonen blev verkligen lyckad!

Juldagen
Pa Juldagsmorgon vaknade vi alla och oppnade vara strumppaket- Mia & Tova fick en bricka som de kan ha frukosten pa och jag fick en kam och ett harband, Henry fick en tval. Pa formiddagen kom Helen och Segun och vi oppnade lite mera paket som ni kan forsta sa var barnen valdigt glada over alla dessa paket! :)

Jag stod och lagade mat hela morgonen for att fa allt klart tills alla andra kom. Sa kom Henrys mamma, Henrys syster med man och 2 barn och alla var klara att ata god julmat. Vi hade svensk julskinka, sill, janssons, prinskorvar, roast potatoes, brod, ost, kalkon, en hel massa godheter.. efterratten blev saffransglass med varma hallon underbart gott och en hit bland alla!

Sa kom Tomten igen! Mia fick en microphone som man kan sjunga i (som Mia sjong i hela kvallen) och Tova fick en kamera. Mera klader, skor, doktors kit , en barbie telefon, jag kommer inte ihag allt! Nu iar sa var Mia valdigt precis med vad hon ville ha- en barbie telefon, barbie familj och en cykel.. (fast cykeln far hon nar hon fyller ar istallet)

Kvallen spenderades framfor diskkon dar det fanns ganska mycket disk! Nu vill jag bara ha en diskmaskin!!!

Boxing Day
Stadade pa morgonen.. sedan akte Henrys bror och flickvan hem.. vi andrade pom lite i vardagsrummet och sa fick vi besok av Henrys Moster hennes engelska man och Henry kompisar och deras barn. Trevligt och jag bjod pa en god banankaka.  Nar alla gatt hem stupade jag i sang och soxmnade som en stock fast med ett stort leende pa lapparna- det var en God Jul!

Jo skulle vilja ratta nat jag skrev pa bloggen for ett tag sedan "vi vill onska alla i Sverige...." men det var ju inte ratt vi vill onksa alla i hela varlden en god jul och ett gott nytt ar!!!

... och har kommer korten:


image203

image204

image205

image206

image207

image208

image214

image209

image210

image213

God Jul

Dan fore dopparedan..
Barnen sover jag sitter vid datorn och Henry kollar pa film... inget bingolotto har inte pa uppesittarkvall! Idag ar ju dan fore julafton men det kanns lite konstigt har for har ar det ju inte jul forran pa tisdag. Da ska vi ha hela Henrys familj pa julmiddag. Vi blir 8 vuxna och 4 barn sa det blir sakert fullt os! (jag har kopt pappers tallrikar, plats glas for jag tanker INTE sta och diska for hand efter 8 pers!) 
Tack vare mina underbara foraldrar sa har vi ett super fint stort koksbord som alla far plats vid. Tror det far plats 10-12 personer om man satter i alla plattor. Sa tusen tack mamma och pappa for att ni alltid vet precis vad som gor mig glad!
Imorgon ska vi anda ha en liten svensk jul har.. pa morgonen kommer nog tomten fran Sverige med paket och sedan kommer Cat, Robert & Ava forbi sa vi ska kaka lite jullunch tillsammans. Pa kvallen kommer Henrys bror och hans tjej och sover over eftersom det inte gar tag pa juldagen och de har ingen bil.

Vi vill iallafall onska alla er i Sverige en riktigt God Jul och hoppas ni far det underbart! Kram

Vecka 51- Nu ar Julen snart har!

Fredag
Idag akte jag till High Barnet for Henry ville ha nan slags elektrisk rakhyvel som man bara kan kopa i just en affar dar sa jag bestamde traff med Cecilia & Emil som oxa skulle dit. Vi hittade det vi skulle ha och sedan fick vi god lunch hemma hos Cecilia. I eftermiddag sov Mia och Tova en timme sa det blev sen laggning (Tova ar typ fortfarande vaken och klockan ar 8.30pm) men vad gor man nar de mar daligt och behover sova...

Nu vantar jag pa att Henry ska komma hem sa vi kan mysa tillsammans framfor brasan... om vi nu hade nagon!

Torsdag
Vi skulle egentligen akt hem till Cecilia idag pa Svenska Mammor traff men jag kande att jag inte orkade stressa ivag dit innan Mias julavslutning pa skolan och eftersom jag fortfarande har varldens hosta sa tyckte jag att jag fortjanade en lugn dag. Vid 1pm lamnade jag av Tova hemma hos Cat och Ava och sedan akte jag till Mias skola. Stolt mamma satte sig pa forsta banken med kameran i hogsta hugg. Mia var en angel i julspelet (om Jesus saklart). Hon var sa duktig och sjong med i alla sanger. Sedan hem och hamtade Tova och sa var vi hemma mest hela kvallen...
... ja just det vi var hemma och kladde var gran som vi antligen kopt. Vi korde pa budget gran for £5 en liten rackare men den ser jattefin ut med svarta trendiga kulor och en silver stjarna i toppen.

Onsdag
Barnen ar mycket battre idag och Mia ska till skolan igen efter att ha varit hemma i 2 dagar. Idag ska Henry vara hemma med barnen for Sofia har akt till Sverige och ar ledig. Vi far se hur det gar men det gar sakert bra- uppdatering ikvall.. ;)

Tisdag
Idag rusade jag runt lite pa lunchen och kopte lite smapaket som jag hittade pa Portobello Road. Det var trevligt och borjar val komma in i julstamning litegrann. Fast lite daligt ar det vi har ingen gran annu! Men man kan ju inte garna kopa en pa gatan och slapa hem pa bussen eller?? Det far bli kopt i helgen sadar lagom till julafton!

Nar jag kom hem hade vi en liten minijulafton med Sofia som hade kopt sa fina julklappar till barnen. Och tank jag och Henry fick oxa julklapp! En superfin tavla med kort pa Mia & Tova.. och en hel cd med kort som Sofia tagit pa barnen- underbart!

Mandag
Jag har varldens hosta! Jattejobbigt och sitter just nu pa jobbet och snorvlar och mar pyton.. den har veckan jobbar jag och sen ar jag langledig ska bli sa skont!
 
image197  image198  image199  image200  image201

Vecka 50 nar ska det borja snoa?

Sondag
Jaha, idag gick vi inte till kyrkan for vi hade bestamt med Sofia och Jonatan att vi skulle aka till Gallerian och shoppa lite julklappar till barnen det ar ju mycket billigare dar. Snalla var S & J for de tog barnen sa jag och Henry kunde strosa runt- vilken lyx! Tyvarr gick tiden alldeles for fort och eftersom vi skulle pa namngivnings ceremoni i Notting Hill pa eftermiddagen sa var vi tvungna att aka redan vid 3pm. 
Den lilla bebisen som ska heta Lola var bara 7 dagar gammal och sa sot.. de ar ju sa sma och gulliga!
Elinor hangde med oss hem efterat och vi satt mest och snackade skit och sen gick jag och la mig. Var ratt sa trott efter en hektisk helg.

Lordag
... och tur var val det for vi hade ju Henrys barn just den lordagen men det var ok. Vi akte hem till Henrys mamma och halsade pa och sedan var det kvall och dags for XFactor finalen. Sa en helkvall hemma...

Fredag
Det verkar som om jag har blivit valdigt huslig sen vi flyttade in i vart hus.. idag gjorde jag och Tova saffransglass sa har lagom till jul.. mums med harliga hallon! Vid lunch kom Cat & Ava forbi och lekte en stund.. Avas forskola ligger ju typ 1 min fran varat hus sa de tittar typ alltid in till oss nu vilket ar kul. Vi foljde dem hem och Mia och Tova fick varsin tidning. Sedan var det dags for mig att gora mig iordning infor julfesten med jobbet. Sofia kom vid 6pm och tog barnen. Julfesten med jobbet var pa en mysig liten pub i Fulham sa ganska langt hemifran men som tur var betalade jobbet en taxi hem efterat sa det var skont. Maten var god. Jag at mozzarella sallad till foratt, svardfisk till varmratt och banoffee paj till efterratt. Och en hel del gott rott vin till maten blev det. Som tur var sa akte jag hem tidigt sa fick sova lange sa madde helt ok i lordags...

Torsdag- Lucia
Idag sa bakade jag och Tova en kladdkaka som vi skulle ta med oss till julfesten/luciafirandet med svenska mammor. Sa hamtade vi Mia pa skolan och kakade en snabb lunch pa McD. Det var verkligen en trevlig julfest med massor av gott att ata. Cecilias jansons frestelse var gudomlig! Nu ikvall ska jag aka till brent X och kolla lite. Jag tror det ar oppet lange nu under December. Ska bli skont att aka en svang utan barnen.

Idag gratulerar vi Goran som fyller ar! Stora kramar fran oss alla.. xxx

Onsdag
Idag var jag hemma fran jobbet for Tova var krasslig (hosta) och har ar typ -2 grader kallt sa ville inte att hon skulle bli mera sjuk.. Sofia kom anda till jobbet och hjalpte till. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans. Vi at god tomat soppa till lunch och sedan tittade Cat och Ava in en stund for de har samma forkylning som vi sa det spelade ju ingen roll. Alla 3 barnen kladde ut sig till prinsessor och lekte i sitt prinsesslott. Nar Cat och Ava gatt hem sa bakade vi pepparkakor allihopa.. Sofia hade med sig pepparkaksdeg. Det var trevligt och Mia och Tova tyckte det var jatteroligt. Sedan gjorde vi pizza till middag och nu har barnen precis somnat och jag far mysig hemmakvall Henry ar pa xmas party med jobbet.

Tisdag
Idag ar det svinkallt har- jag holl pa att frysa ihjal nar jag gick till jobbet... men antar att man inte ska klaga det ar sakert inte ens minusgrader!

Mandag kvall
Far man onska sig snalla barn i julklapp eller??! ;)

Idag nar jag kom hem fran jobbet fick jag veta att Mia varit valdigt olydig och tagit en blackpenna och malat vara fatoljer i vardagsrummet.. tack och lov for IKEA och tvattbara overdrag! Den senaste veckan har Mia varit den mest olydiga lilla tjejen ni kan tanka er och inte lyssnat pa nagonting.. sa nu ska hon fa se pa andra bullar som du brukade saga mamma ha ha ha
Sjalv tror jag att Mia forsoker braka for att hon inte tycker om att Tova har blivit sa duktig.. for det har hon verkligen blivit pa senaste tiden.. och att det egentligen bara ar lite uppmarksamhet hon vill ha.

Jag och Sofia var ute och korde lite bil tillsammans sa hon kan borja kora barnen till skolan istallet for att sta och vanta pa en buss fyra ganger per dag. Det ar ju inte sa kul i denna staden nar bussen aldrig kommer. Det gick bra och hon lyckades kora pa ratt sida av vagen!

Mandag
Lagom till Jul kanske? Hoppas det for det bara regnar regnar regnar hela tiden.. jattetrakigt! Nu jobbar jag i 3 dagar sa det blir val inte mycket annat gjort.

image194 image195
Har ar 2 underbart fina kort som Sofia tagit pa barnen...

December

image193
Vilka julmysiga tjejer- pa dop i Chelmsford


Sondag
Idag var det Lucia firande pa Svenska Kyrkan och jag hade fixat tomtedrakter till Mia och Tova. Nar vi kom till kyrkan var det hur mycket folk som helst. Men sa klart var ju alla andra tjejer Lucior och tarnor och jag som bara hade en lucia krona tyckte det blev orattvist om bara en kunde vara Lucia, sa bada tva blev sura och skulle inte vara med. Ha ha har forsoker man vara en bra mamma och ta med dem pa roliga saker men icke sa nicke! Som tur var sa fick Mia lana ett nattlinne av kyrkan som hade en hel del och da blev det lite battre. Sen blev det fika med lussebullar och glogg.

Efter den parsen slappte Henry av hos hemma hos Melissa & Co dar barnen lekte bra i flera timmar. Men Hollys lekrum sag verkligen ut som ett bomdnedslag! Stackars Melissa som fick stada efter oss. Allt har tydligen sin plats och darfor kunde vi inte hjalpa till..

Lordag
Vi akte till Gallerian och shoppade litegrann pa morgonen. Henry ska ga pa lyx julfest pa onsdag och behovde nya klader och skor. Jag gillar verkligen Gallerian for det ar billigt och alltid mycket mindre folk an pa Brent X och barnen kan springa runt nar de blir trotta pa shopping. Det ar oxa valdigt latt att aka dit med bilen och parkera sa dit aker vi ofta. Vi hittade 2 sota fancy dress party klanningar till Mia och Tova. Tova var snovit och Mia var askungen.. sa det var perfekt for pa eftermiddagen skulle Mia pa barnkalas hos Molly. Har i England har mammorna typ tavling om vem som kan ha det basta kalaset och detta var nog ett av de basta. Kalaset var i en lokal, de hade en trollkarl typ som underholl barnen, allt du kan tanka dig nar det galler party glas, tallrikar etc. och nar maten kom ut sa fanns det ett sarskilt bord med canapeer till oss vuxna! Mumsigt.. :)

Pa kvallen skulle Henry ut och parta igen med sin kompis som var har en natt igen sa Elinor kom forbi och vi bakade en kladdkaka och myste med glogg och pepparkakor.

Fredag...
... sa idag var vi bara hemma och pa morgonen och slappade. Mia ville anda ga till skolan och hon hade ingen feber sa hon fick ga. Sen drog vi till IKEA och kakade lunch med Josse & Noah och Marie & Oliver. Det var trevligt aven om Josse var lite sma stressad. Nar vi kom hem var barnen trotta sa Tova fick sova lite och Mia vilade framfor TVn. Efter middagen tog vi en promenad ner till affaren och kopte diskmedel som tagit slut. 

Ikvall blir det fredagsmys och pa med varmen for fullt- det ar vinter ute!

Torsdag
Idag lamnade jag och Tova Mia pa skolan och sedan akte vi hem och stadade lite och sa bakade vi en jattemumsig banankaka. Den bjod vi pa nar Christina & Co kom forbi och lekte. Mia och Adam hade fixat en exercise show for oss dar de gjorde lite gympa och dans bland annat. Pa kvallen blev bada barnen lite mera sjuka an de var pa morgonen och sov daligt under natten...

Onsdag
Idag vaknade jag och hade ont i halsen och madde lite si sa dar.. men pallrade mig ivag till jobbet fast missade taget och sedan sporegnade det hela vagen fran stationen sa blev ratt sa blot. Da undrar man varfor man bara inte ringde till jobbet och sjukskrev sig i morse???

Ikvall kommer Henrys kompis och Mia och Tovas gudfar hem till oss pa en snabbvisit. Det ska bli kul och sedan gar val mannen ut och roar sig antar jag- skont da far man ha TVn for sig sjalv!

Tisdag
Jobbar som vanligt och det ar ruskigt och regnigt ute... ska gora en kopp te och varma upp mig lite.

Ikvall var Sofia sa snall och satt barnvakt at mina tva sma troll sa jag kunde ga pa gloggkvall pa Scandi Kitchen. Josse och jag traffades innan och shoppade loss pa H&M. Jag kopte ett par harliga benvarmare och ett par till Mia oxa men hon sa att det kliade for mycket. Har forsoker man vara trendig men det verkar inte vara hennes grej! Iallafall nar vi kom till partyt sa traffade vi en hel del danskar. Hon som ager stallet ar dansk sa hon hade bjudit in en massa hon kande.. sen var det en del norskor och Malin kom och en del andra svenskar som jag inte kande sedan innan. Gloggen vi drack ("B L O S S A, B L O S S A, B L O S S A, gloggen heter BLOSSA!") hade en hel del alkohol i sig men det kan man ju dricka iar- mumsigt gott var det! Sedan fick jag handlat med mig en 3kg julskinka sa det var ju perfekt.

Mandag
Nu har vi antligen internet igen sa far val ta att starta bloggen igen, efter ett par veckors semesterstangt. Idag ar jag pa jobbet och flickorna ar hemma med Sofia.

I helgen firade vi 1:a Advent- pa morgonen tande vi min fina adventsljusstake som jag fixat med mossa (importerad fran Sverige saklart) och roda ljus. Jag far val ta ett kort pa den och lagga upp sa ni far se.
Pa eftermiddagen kom Henrys mamma hem till oss pa sondagsmiddag. Det var faktiskt ratt sa trevligt maste jag saga..
medans de 2 kollade pa fotboll sa fick jag ett ryck och satte upp Wallies (tapet fjarilar) som jag kopt for lange sedan till Mia och Tovas rum. Det var superlatt, bara blota och stryka pa.. och sjalv tycker jag det blev riktigt bra! Sedan ramade jag in tva superfina teckningar av "the sea" och 2 "hostrad" som Mia och Tova gjort med Sofia. Sofia ar verkligen toppenbra pa det dar med pyssel. Hon hittar pa sa mycket roligt med barnen!

I lordags skulle Mia ga pa barnkalas men nar jag fragade henne pa morgonen sa hon bara "No I think I want to stay home and rest" ha ha ha nej hon har inte sett for mycket pa Tjuren Ferdinand.. men vad gor man da? Tvingar dem till kalaset?? Nej inte denna gangen iaf.
image262