Sverige here we come!

Nu antligen har vi bokat den efterlangtade resan till Sverige! Vi kommer torsdagen 11 Okt och hem igen 14 Okt sa det blir en snabbis denna gangen. Hor av er om ni vill traffas! Det ska bli sa roligt!! :)

Vecka 39 Nu ar hosten har!

Nu har vi internet igen!!!! :)

Torsdag
Sista dagen pa jobbet innan helgen.. nasta vecka borjar jag jobba nya dagar sa fran om med da kommer jag jobba mandag-onsdag och vara ledig varje torsdag och fredag. Vi vill garna ha besok fran Sverige!!!

Onsdag
Jobbet igen!

Tisdag
Idag hade vi verkligen en busy dag. Pa morgonen sa akte jag och Mia ensamna till sjukhuset (Jennie var en parla och hade hand om Tova). Det ar roligt att vara ensam med Mia ibland och man kan prata om olika saker, nastan som att prata med en vuxen ;) Ja, Mia hon vaxer upp till att bli en very polite little girl.. ja valuppfostrad, artig och engelsk i sin stil.. hon sager alltid "thank you" och "please". Tova hon ligger inte sa daligt till sjalv hon sager "thank very much".
Pa eftermiddagen sa akte vi in till Svenska Kyrkan till mammagruppen och jag drack sakert en 10 koppar svenskt kaffe och kakade en hel del mumsiga kanelbullar. Det ar kul den nya prasten ar slakting med Sara Corin och har vuxit upp i Varberg. Prastfrun hon ar toppen och har gjort mammagruppen hur trevlig som helst.
Sedan akte vi ner till Chelsea och overraskade pappa pa jobbet. Hemvagen gick bra, Mia hon somnade i vagnen, men Tova hade hur mycket energi som helst trots att hon inte sovit pa hela dagen.. val hemma runt 6.30pm sa la jag Tova sa jag och Henry hade en mysig hemmakvall.

Mandag
Jag bytte dagar och jobbade pa mandag denna veckan eftersom vi hade aterbesok till sjukhuset pa tisdag och mitt nya jobb ar flexibla och later mig byta dagar det ar inga problem. Sa skont att man inte behover anvanda upp sina semesterdagar till sant. Pa vagen till jobbet sa blev jag dyngsur- det har typ aldrig regnat sa mycket har innan hela jag var blot och da hade jag anda ett stort paraply!

Uppdatering av den senaste tiden:

Vi har verkligen haft fullt upp i vart liv den senaste tiden.. i helgen hade vi alla barn hemma igen och nu nar Mias skola har kort igang sa var vi bjudna pa BBQ, eller rattare sagt vi var val mer eller mindre tvungna att ga, sa hela familjen tog sig dit pa lordag eftermiddag och det var intressant och valdigt engelsk tycker jag. Man fick dessutom betala 50p for ett litet plastglas med dricka sa det blev ju ratt sa dyrt i slutandan. Plus att da hade vi redan betalat £13 per familj och tagit med oss en gronsallad.. nan matta far det val vara. Sedan nar vi val fick maten sa stod de och lassade pa maten fast man fick nastan ingenting- nja det kandes lite snalt for min smak.

Pa lordagskvallen var Jennie sa snall och satt barnvakt sa jag och Henry kunde ga och ata middag med hans bror som fyllde ar. Vi gick pa en afrikansk restaurang och at god mat. Vi stottte aven pa en annan svensk mamma och hennes man dar sa det var kul for da hade jag nagon att snacka med bland alla Henrys slaktingar och vanner.


Vecka 38 - Det borjar lugna sig

TORSDAG
Sista dagen innan helgen och det innebar ingen uppdatering innan nasta tisdag.. eller ja nasta vecka ska jag byta dag och jobba pa mandag sa antar att jag uppdaterar da kanske. I helgen kommer vi verkligen ha fullt upp.. nu nar Mia borjat skolan sa msate vi vara med och vara sociala sa det blir Barbeque pa lordag eftermiddag, och pa sondag ar det barnkalas. Pa tisdag ska jag ta Mia till barnlakaren sa det ar darfor jag ska byta dag- det ar sa skont att mitt nya jobb tycker det ar helt ok att byta dagar sadar. Da behover jag ju inte slosa semester dagar.

ONSDAG- mitt i veckan
Nu har vi antligen kommit iordning i huset, Jennie borjar bli varm i skorna, Mia klarar sig bra i skolan och Tova hon har fortfarande inga problem med att vara utan bloja, jag och Henry vi jobbar pa och ja som sagt allt borjar sakta men sakert bli lugnare efter en stressfull flytt och mycket nytt under en period.


Vecka 37 allman uppdatering

Fredag- 2 sjuka sma barn....
Igar kvall nar jag kom hem fran jobbet sa hade Mia 39.9 graders feber- hjalp! Sa i med Nurofen och Calpol och allt jag hade men febern ville inte ga ner.. sa natten var minst sagt orolig nar hela hennes lilla kropp kokade och hon bara lag och yrade och hade runt 40 graders feber! Direkt nar GP oppnade stog vi och knackade pa dorren. Jag hade ju mistankt att Mia hade fatt urinvagsinfektion igen sa klart att man var extra orolig eftersom hon isf fatt hog feber- det ar ju inte bra. GP gav oss antibiotika (tyvarr sa blev det den med lakrits smak vilket mina barn inte lart sig uppskatta annu) sa akte vi hem och da upptackte jag att Tova oxa hade fatt en slang feber. Inte lika illa som Mia "bara" 38.5 sa idag har vi varit hemma och legat framfor TVn hela dagen.

Ikvall ar jag barnvakt hemma hos Cat som skulle ut med sin man och fira svarforaldrars fodelsedag sa jag stallde saklart upp. Vad har man inte vanner till? Dessutom sa passar det mig utmarkt eftersom jag har tid att kolla mina mail, uppdatera bloggen och chatta lite. Internet ar fortfarande inte igang.... :(

Torsdag - Mias forsta dag pa forskolan
Idag sa var det dags for Mia att borja forskola.. det gick jattebra, hon var inte lessen alls och hade tydligen varit ett alldeles underbart barn! Ar det inte det man stravar efter att ens barn ska vara valuppfostrade och bra barn nar man lamnar bort dem? :)

Tisdag
Idag ar jag pa jobbet och skont ar det att ha internet igen i ett par dagar..

Mandag
Idag var vi alla 4 (jag barnen och Jennie) hemma ute och promenerade runt i Mill Hill, visade sa mkt som mojligt for Jennie, sen hem en stund till Cat & Ava och kakade lunch och pa eftermiddagen korde vi hem till Josefin & hennes au-pair Josse och halsade pa. Jennie och barnen gick da till lekplatsen alldeles sjalva och barnen hade uppfort sig sa det var skont.. bade for mig och Jennie antar jag!

Uppdatering:
Alltsa jag forstar inte hur man overlevde innan man hade internet! Nu har vi inte haft internet sedan vi flyttade ut ur lagenheten och jag hanger inte med langre.. idag pa jobbet fick jag spendera nagra timmar att ploja igenom email och kolla allas bloggar och uppdatera mig sjalv ja inte ar det latt! ;)

Nu har vi kommit till ratta i huset och var au-pair Jennie har anlant sa det borjar sakta men sakert bli vardag igen.
I helgen hade vi total kaos med ny nanny, bonus barn, besok fran Sverige och ett hus som skulle fixas. Men det ar ju roligt nar det hander grejer!

Tova hon ar varldens duktigaste lilla tjej- hon ar blojfri och har varit utan nu i 3 veckor och hon har ju bara precis fyllt 2 ar! *stolt mamma*

Pa torsdag borjar Mia forskola a det ska bli sa spannande- tank att hon ar sa stor nu.

Annars sa ar det som sagt allmant kaotiskt i vart liv for tillfallet.......


Vecka 36- A new beginning...

FLYTTEN

Nu har vi antligen flytta in i huset! Jag och Henry flyttade nastan allt sjalva och jag trodde jag skulle do!!! En lang smartsam dod........ men tillslut sa var det klart efter typ 50 vandor fram och tillbaks. Och tank da hade vi anda en man (eller 2 man) & van som tog alla stora saker som sangen, bokhyllor sofforna osv. Jag fattar inte varfor man sparar pa sa mycket skit??? Nu ar det kaos i hela huset och allt maste bli klart innan fredag da kommer ju var au-pair. Igar spenderade jag dagen med att fixa sa mycket som mojligt och fortsatte aven att stada nu borjar det bli renare i huset iaf. En sak som jag upptackte under flytten var att jag ar valdigt bra pa att "gomma" saker och ting pa platser sa att de inte syns och organisera all "skit". Vi har namligen lyckats fylla ett 3 sovrums hus med allt vi fick in i en 2 sovrums lagenhet. Det ar val for att jag alskar IKEA sa mycket- "var sak har sin plats"

..det borjar sakta men sakert bli fint iaf och det ar ju tur att man har fatt bra stadrad fran mamma. Om du hade sett huset mamma sa hade du typ dott. Nar jag stadade kaklet pa toaletten sa var det som pa reklam ni vet nar de drar med trasan och det var svart och sa blev det vitt.. ha ha ha!! och pappa du kommer bli glad nar du hor att jag ar nu oxa agare av en mirakel mopp som du pratade om. ;)
Igar kopte jag en sadan dar tvattlina som star upp och ser ut som ett upp och nervant paraply. Jattebra nu kan jag antligen hanga min tvatt ute i tradgarden! Sa skont..
Nar vi har kopplat in internet och fatt iordning sa ska jag se till att ta lite kort pa huset sa att ni alla kan se.

Mia och Tova gillade verkligen inte att flytta det var sa trakigt och vi foraldrar struntade totalt i att de ville till parken och leka. Tillslut tog de sig upp pa en stol och hoppade ut genom fonstret i lagenheten och ner i tradgarden!! Alltsa jag trodde inte det var sant.. men det ar ju bra att de kan improvisera.. ;)
Jag ringde Cat & Robert x antal ganger och bad dem ta barnen ett par timmar och ge dem lunch och middag, och det ar klart att de gjorde det! Tack och lov att de fanns dar och kunde hjalpa till.  

Vad roligt att sa manga har kommenterat pa min blogg och tusen tack sager Tova for alla presenter och grattis kort!