Earthquake!

Idag nar jag gick upp satte jag pa TVn for en gangs skull sov hela familjen sa jag kunde titta pa lite morgon TV.. och dar ser jag att det varit jordbavning inatt runt klockan 1am.. och tydligen varsta sedan 1984. Matte 5.2 pa skalan. Ja inte vaknade jag av den men visst hade den forstort mycket runt om i landet. Och jag som sager att det inte hander nagot har.. dar hade jag fel!

Idag ska jag packa och forsoka fa ner allas klader och annat i en vaska.. nu tar Ryanair typ £12 for en vaska sa man far snala med vad man har med sig! Sedan bar det av till Stockholm imorgon- ska bli sa roligt att traffa syrran och pojkvannen! Och de som ar sa snalla och ska sitta barnvakt at oss pa lordag nar vi ar bjudna pa inflyttningsfest hos Sara i Uppsala. 

Vi ses nasta vecka! 

Ett harligt kort pa mig och mina barn- sarskilt Tova som egentligen inte vill vara med, men hon fastnade anda! :)
image236 


Mina barn alskar parken!

image233

image234

Har ar 2 nya kort pa mina underbara barn som bara vaxer och vaxer och blir duktigare for varje dag som gar.. a de alskar parken och kunde sakert spendera flera timmar om dan dar om de fick.. men som mamma och fru har man ju mycket annat att sta i som tex diska da eftersom vi INTE har nagon diskmaskin.. lol

Har har varit kallt men soligt denna veckan men idag ar det lite gratt igen. Var ute och promenerade pa lunchen men fick kalla hander som vanligt..

I gar torsdag var jag pa mammatraff hemma hos Ylva som verkligen fatt fint hemma.. vi hade dessutom blivit uppraggade av en journalist pa Svenska Dagbladet som kom med sin fotograf och intervjuade oss allihopa. Det var valdigt intressant och det betyder ju dessutom att man "nastan" ar kandis! :) Artikeln kommer ut nan gang senare i var jag aterkommer nar jag vet mera.

I dag fredag sa har jag och Mia och Tova varit pa ett nytt cafe som heter Coffee and Tease som ligger i Wheatstone. Dar finns stora harliga skinnsoffor som vi vuxna kan sitta i och en massa leksaker for barnen att leka med. Vi traffade Cecilia och Emil dar och stannade i 3 timmar och bara lekte och lekte. Nu har bada tva barnen somnat sa for en gangs skull later jag dem sova en liten stund. Sen ikvall ska vi hamta Helen eftersom Henry ska ut pa middag med jobbet och Ebay.. i helgen har vi barnen sa det blir besok hos Henrys mamma och pa sondag blir det nog bara slapp!

Vecka 7 ..All you need is Love..

Ah jag alskar varen i London, a sa harligt och ljust och varmt, redan nu i Februari! I var tradgard har vi fatt upp varlokar redan (alltsa nan slags blomma, ar det, tror det ar varlokar.. ar inte sa inne pa det har med tradgard annu.

Onsdag
Vi har bokat en resa till Stockholm och kommer 28 feb - 2 mars sa passa pa a boka garna in en fika med oss! :)

Tisdag .. stora ord for ett litet barn!
Sofia tog barnen till Hyde Park igar och nar jag kom hem sa slutade Mia inte prata om Hyde Park.. "ah mummy the park is huge" tyckte jag var sa roligt, a sa engelskt, sjalv sager man val aldrig "huge" kan inte ens uttala det pa ratt satt. Anvander alltid big eller large.. ha ha snart kommer man fa hora att man inte kan snacka engelska riktigt! Men man far vara glad att ens barn hittar brett ordforrad utan foraldrarnas hjalp.

image232

Mandag
Jobbar och fryser idag funkar inte varmen alls.. tror ni man kan stamma jobbet for "frusen kropp" eller nat?

Vecka 6 Februari- Varkansla?

Sondag - Ella has arrived!
Nu ar jag en stolt faster till lilla Ella som foddes 10 Februari 2008, vagde 3287gram och var 53,5 cm lang.. hon har redan en egen blogg ellashomepage.blogg.se

Idag akte vi in till Sv kyrkan och kakade semlor och drack kaffe sen hem igen och fixade lite hemma.. det ar helt underbart vader har, soligt och blir ganska varmt under dagen.. 
Sen kom Henrys barndomskamrat med en liten Lola, 2 manader, och mamma Monica och halsade pa.. Mia och Tova alskar bebisar och tyckte det var sa mysigt att hjalpa till och byta bloja.

Andra nyheter ar att Ludde (min gamla klassis) har fatt en liten Arvid i slutet pa Januari.. mycket bebisar nu!

Lordag
Tradgarden har lange funnits dar ute som en del av vart hus men vi har liksom inte riktigt tagit tag i den.. men idag sa sken solen och det var varmt a skont sa vi tog pa oss och gick ut och krattade en miljon lov som hade stannat till i var tradgard. Men nu ar det lite finare tyvarr sa har vi ingen grasklippare sa graset ar ganska langt men det far vi fixa nasta gang det blir fint vader..
Annars sa har det varit fullt upp med Henrys 2 barn som var har. Nu ar Henry och kor hem dem Mia akte med och jag har lagt Tova som var hur trott som helst. Nu ska jag gora en kopp te och satta mig framfor TV:n och kolla pa nat strunt som gar. Men det ar skont att bara slappa och ta det lugnt nar barnen somnat. Ja, just det jag ar ju sjuk oxa ha ha man maste nog vara valdigt nara doden for att nan ska lagga marke till det... ;)

Fredag
Henry hade tagit ledigt for att komma med pa Mias utvecklingssamtal sa det blev minst sagt lite stressigt har pa morgonen.. att ha mannen hemma ar ju schysst men nastan som att ha ett extra barn.. "Henry har du gatt in i duschen annu?" Men ivag kom vi och i tid oxa.
Vad ska man saga? Man har ett intelligent barn som klarar sig valdigt bra i forskolan. Hon har sjalvfortroende, ar sjalvstandig, lyssnar pa sina larare (det ar ju skont for hon lyssnar ju inte alltid pa mig :) Hon kan kanna igen siffror och matcha.. det tyckte jag var bra for sant gor vi ju aldrig har hemma. Alltsa jag sitter ju inte och puschar pa en 3aring att borja rakna. Sedan kan hon kanna igen bokstaver och sarskilt sitt namn som hon oxa kan skriva. Wow! Hon gillar att spela spel och lagga pussel. Jag fragade lararen om det var nagot som inte var sa bra (man vill ju liksom isf hjalpa att fixa det) men det fanns inget som hon kunde komma pa... Sa roligt att hora...
Men det som var allra roligast var att en dag nar Mia lekte med playdoh sa hade hon en san kavel som gor att det ser ut som en vaffla och da helt plotsligt hade hon borjat beratta om dig farfar som alltid bakar vafflor at oss nar vi kommer hem till er! Det tyckte jag var sa himla gulligt jag blev riktigt rord. :)

Vi lamnade Mia pa skolan och sen akte vi till GP for Tovas spruta. Nar vi kom dit sa fick hon 2 istallet for en for tydligen hade jag missat nan.. men halla ar det inte de som ska informera mig om vad som galler? Nej har far man gora sin egen research inte klokt.. Tova var iaf valdigt duktig forst sa hon "Mummy I'm scared" men nar hon fick sprutan sa hon bara argt "That hurt!" och inga tarar..

Snabbt in pa Waitrose efter det och hem och fixa lite lunch sa fick vi besok.. jatte trevligt och kul att traffa Sofias "people" som Mia kallade dem.

Pa eftermiddagen kom Cat & Ava och fikade men sa fick jag hemskt ont i magen och ryggen sa bestallde en tid hos GP och akte dit och det visade sig att jag hade urinvagsinfektion. Sa nu kakar jag lite antibiotika.. skumt har aldrig haft det innan... Cat var sa snall och hade mina barn nar jag akte till sjukhuset.

Torsdag busy busy
Korde Mia till skolan sen hem och stadade huset Tova tittade snallt pa TV under tiden och sen hjalpte hon till litegrann och stadade badkaret tyckte hon var kul att klabba med vatten och rengoringsmedel. Sen hamta vi Mia och hem till Christina och Elias som hade mammatraff.. jattetrevligt och mycket harliga mammor och barn. Ganska lugnt maste jag saga och inte sa manga brak. Sen akte vi en snabbis hem till Ava eftgersom Mia och jag hittade Pippi pa engelska pa YouTube och det ville hon ju visa for Ava sa hon kan forsta! Ava sa bara "Mia I can't believe I have Pippi on my computer" sa det var ju lyckat.
Ikvall har vi varit hemma hos Holly Melissa och Luca och haft trevligt. Kakade middag dar och badade och sen akte vi hem med tva glada och trotta barn.. jag korde hela vagen hem med tva snarkande smatjejer.. det ar nagot sa harligt lugnt och fridfullt med barn som sover i bilen. Sjalv njot jag och lyssna pa min favorit Lisa Ekdahl..

Imorgon ska Tova fa sin MMR (lite sent jag vet) och Mia ska ha utvecklingssamtal spannande. Sen far vi finbesok fran Sverige.. Sofia, hennes mormor mamma och moster som ar pa besok.

Onsdag
Sitter och jobbar ska in pa ett mote nu sen lunch och sen borjar min helg!

Tisdag kvall
Kom hem med 2 trotta och hungriga barn och satte in nyckeln i laset men ack nej kunde inte oppna dorren! Sa ringde till en lassmed som sa "..nej tyvarr men vi kan inte skicka nan innan imorgon" ha ha jattekul.. men hade tur ringde en annan som kom inom 15 minuter. Sen var vi inne pa typ 10 sekunder och for det fick man betala £75!
Fy vad ruttet.. dar rok den diskmaskinen!

Mia hade dessutom slagit sig i skolan.. tydligen hade hon sprungit in i nan men det verkar konstigt. Hon hade stor bula pa pannan och ett skrapat kna som var svullet.. men enligt Sofia hade lararna lagt pa is.. hmmm det undrar jag men man far val tro pa vad de sager. Nar jag fragade Mia vad som hant sa hon "my teachers shouted at me" jaha kul att fa skall nar man nastan haller pa att sla ihjal sig. Ja pa fredag ska vi pa kvartsamtal sa da far jag val fraga om handelsen...

Tisdag- nyckel eller inte nyckel att vara eller att inte vara?

... funderar pa att byta ut vart las till ett kodlas... anledningen till detta ar att Sofia ringde nyss och berattade att hon lamnat nyckeln i laset och stangt dorren eller kanske dorren blaste igen jag vet inte riktigt.. men det innebar att nar jag kommer hem sen med min nyckel kommer jag inte fa in den eftersom det redan sitter en nyckel pa insidan? Jag sitter har pa jobbet och hoppas och hoppas, haller alla tummar jag har, att det gar annars far vi sova pa uppfarten inatt eller Cat & Co kanske kan ta hand om oss tills lassmeden kommer...
Ni kanske kommer ihag vad som hande i sommar med min andra nanny? Hon laste ute sig sjalv och barnen i tradgarden och satt dar i 4 timmar med dem innan jag hann hem (det tog 2 timmar att fa tag pa nagon sa hon kunde ringa mig sen typ 2 timmar innan jag kom hem!)

.... sa nu funderar jag starkt pa att skaffa ett kodlas..

Annars sa ar det varmare idag det ar ju positivt..


Mandag
Just nu sitter jag pa mitt jobb och slar pa tangenterna pa mitt tangentbord och haller pa att frysa ihjal.. varmen ar typ sonder har sa mina hander fotter och sarskilt nasan ar argsint kall! Undrar om jag kanske var en hund i mitt forra liv for jag far alltid kall nasa nar jag fryser? Annars skiner solen utanfor men kylan sitter i och det ska vara kallt denna veckan oxa.

Far man saga att man har sota barn?
image230
Fotograf: Sofia Holmstrom

Tova - Jungfrun 22 aug - 21 sep
Din lilla Jungfrubaby är nästan outtröttlig, med en ork och en envishet som ofta sträcker sig långväga över din. För Jungfrun är det viktigt att förstå och göra sig förstådd så fort som möjligt. Lika viktigt är det också att lära sig världen runt omkring. Hon är därför sällan tyst, och har heller inte tid att sova särskilt långa stunder i sträck.


image231
Fotograf: Sofia Holmstrom

Mia - Kräftan 21 juni - 21 juli
Din kräftbaby är full med starka, varma känslor redan från start. Hon knyter genast till sig sina föräldrar och verkar ha det hur mysigt som helst. Kräftan tar gärna all din uppmärksamhet och vill gärna bli bortskämd, men lika mycket som hon tar ger hon också igen med märkbar uppskattning och massor av värme och kärlek.

Hittade ovan horoskop pa natet och tyckte det passade in ratt sa bra pa mina 2 flickor!