Ny vecka & ett nytt hus

Uppdatering (inget internet igen sa det blir uppdatering nar jag lyckas koppla upp mig med resten av varlden)

Malet var ju att sova i huset i torsdags kvall men tack vare var nya aupair och hennes pojkvan som hjalpte till med flytten lyckades vi flytta nastan allt sa vi kunde sova i huset pa onsdag kvall! Flytten var verkligen lyckad och tusen tack till bade Sofia och Jonathan som var suverana. Vi klarade dessutom att flytta ALLT i varan Renault Espace (vilken toppen bil alltsa!) sa behovde inte hyra en man&van. I helgen har vi fixat och organiserat sa mycket som vi hann med. Garaget ar just nu platsen dar allt man inte vill ha i huset dumpas.. lite orolig att det borjar se ut som garaget hemma hos pappa sa jag maste ta mig i kragen och organisera dar nere oxa. ;)

Huset ar underbart- det gar att bo i det som det ar aven om vi vill dra ut heltackningsmattor och fixa badrummet och koket sa funkar det. Och jag maste ju saga att fordelen med heltackningsmatta ar ju att golven ar varma. I koket har vi vanligt golv och det ar svinkallt att vara darinne. Barnen alskar huset det finns stora ytor att leka pa, vilket de inte ar vana vid.. Vi har inget koksbord annu sa for tillfallet har vi vara rosa tradgardsmobler i koket men det funkar ju sa lange tills vi kan kopa bord och stolar. Sa fort vi blir far internet ska jag lagga upp en del bilder sa alla kan se.

I helgen fick vi besok av varan Jenny och det var kul nar vi oppnade dorren sa Tova "Jenny" och gav henne en kram som om hon aldrig varit borta.. vilket ju betydde att hon kom ihag henne. Jenny bor hos oss sa vi hinner traffas pa kvallarna och sen aker hon hem imorgon igen.

Igar var vi hemma hos Josefin, Noah och Garreth pa 1ars kalas.. vilket party alltsa. Forst traffades vi pa Wacky Warehouse vilket ar ett softplay, tyvarr sa akte vi fel for jag trodde det var ett annat Wacky Warehouse men nar vi kom dit sa var det fel, sa tillslut kom vi en hel timme for sent sa det blev inte sa mycket lektid for barnen. Efter det sa blev det fest hemma hos Familjen McEntee och god kycklinggryta, tarta och kladdkaka. Tova kakade nog upp en halv kladdkaka sa det blev inte mycket over for nan annan. Jag tror det ar hennes favorit "mat"..

Igar salde jag dessutom Mias bilstol till Josse sa nu har jag pengar att kopa en ny till Mia. Hon ar ju sa lang sa hon maste in i en san dar bilkudde med ett ryggstod bakom.

Pa torsdag aker jag och barnen till Sverige- det ska bli underbart att komma hem sa snart igen efter forra besoket. Forhoppningsvis sa ar barnen inte lika vilda denna gangen! ;)


Vi ager ett hus!

Tisdag
Igar kvall nar jag kom hem fran jobbet akte vi over till huset.. det ar sa mysigt.. tank nar vi fixat iordning allt! Vi korde over 2 lass med grejer sedan hade barnen fatt nog och var trotta sa da akte vi hem.. eller ja bort kanns det ju som. Ikvall blir det samma sak som galler och sedan imorgon hamtar vi var nya kyl/frys och flyttar forhoppningsvis resten av vara saker. Pa torsdag hyr vi en van och tar alla stora saker. Vart mal ar att sova i nya huset pa torsdag kvall. Hall tummarna!

Ja, da var det klart- idag ar vi agare av ett hus! Allt ar klart och nycklarna ligger hos maklarn sa det ar bara att hamta upp efter jobbet. Jag har myror i baken.. vill aka hem nu!

Vecka 45 Nu ar det snart dags att flytta... igen!

Helgen
I lordags var vi hemma och packade pa morgonen och sedan akte vi ivag och kopte en kyl/frys, den billigaste vi kunde hitta! Sa den far vi pa onsdag kvall..

Vi var pa barndop i sondags Mia och Tovas kusiner doptes. Vi akte tidigt pa morgonen, de bor i Chelmsford vilket ar ca 1.5 timme att kora sa ganska langt. Dopet var fint sedan fick vi god mat. Pa vagen hem nar vi var pa motorvagen (som inte har en enda bensinstation) sa sager Tova saklart att hon maste kissa- yippie! Jaha sa vi stannar till vid vagkanten och latsas att det ar nagot fel pa bilen.. ja vad ska man gora?

Fredag
Vi fick vara snabba att komma ivag pa morgon for efter vi lamnat Henry pa stationen var det dags for forsta kvartsamtalet for Mia. Tova fick folja med hon var valdigt glad hon alskar att leka och kan inte halla sig tills hon far borja sjalv. Kvartsamtalet gick bra egentligen var det inte sa mycket ide att vi gick for allt var tydligen perfekt. Mia var en toppen tjej, valuppfostrad och utvecklas i precis ratt takt. Hon ar duktig pa allt och en allrounder.. och jag fick oxa berom for att jag verkligen har lyckats med henne. Det ska jag komma ihag nar det ar jobbigt och man kanner att man inte orkar uppfostra!
Efter det sa akte jag och Tova hem till Christina och Elias och lekte en stund. Tova tycker det ar roligt att vara dar och leka med alla pojkleksaker.

Torsdag
I morse vaknade jag och hade tandvark sa det var ju inte sa himla kul precis.. sa nu ska jag ga till en engelsk tandlakare for forsta gangen sedan jag flyttade hit.. for det ar akut om man sager sa! Som tur ar kan jag ga till en privat tandlakare eftersom mitt nya jobb har dental plan (de betalar for det!). Och tur ar val det for nar jag ringde sa de att det kostar £85 pund bara for att undersoka och se vad som behover goras. Jag vill inte ens tanka pa vad notan blir tillslut.
Efter ett par varktabletter sa akte vi och lamnade Mia pa skolan och sedan hem bakade en snabb kladdkaka och sa kom Cecilia och Emil forbi och lekte en stund. Sedan akte vi och hamtade Mia pa skolan och ner till nasta skola och hamta Ava som vi skulle passa i ett par timmar. I eftermiddag var Cat har.

Mandag- Onsdag
Jobbade och hade fullt upp.. igar kvall var vi och kollade pa huset och matte alla ytor sa att vi kan planera vart alla grejer ska sta. Sa maste vi ju kopa en kyl & frys oxa- alla bidrag mottages! ;)
Nu resten av veckan blir det till att borja packa sa smatt och planera infor flytten. Nu ar jag ju ledig i nagra dagar sa det blir perfekt att satta igang med en sadant rolig syssla.

Det allra senaste skvallret

Helgen
I lordags hade vi Henrys barn sa vi var mestadels hemma hela familjen. Jag passade Ava i ett par timmar nar Henry, Helen och Tova var pa hennes skola sa det vara bara jag och Mia hemma (och sa Ava saklart).
Mia & Ava satt och pysslade och gjorde egna halsband och armband med nya parlor som de fatt av Sofia. (Sofia ar var nya Live out aupair som faktiskt kommer fran Varberg- eller ja.. Veddige da!)

Pa sondag morgon sa vaknade vi tidigt och tog pa oss sondagsklader och akte in till Svenska Kyrkan som har sondagsskola som jag vill att barnen gar pa. Det ar sa himla mysigt i kyrkan och efterat far man fika tillsammans med en massa andra svenska familjer. Trevligt och barnen alskar att vara i kyrkan. Vi stannade lange och sedan akte vi och kollade pa kyl & frys (om det fanns nagra ex display modeller) och sedan in pa en stor ny leksaksaffar som barnen fullkomligt alskade! Dar fick de saga vad de ville ha mest av allt av tomten sa nu far vi val skriva onskelista och skicka till Tomten.

Igar kvall tog vi det lugnt och jag fixade infor att jobba igen.. sa skont det var att vara ledig en hel vecka utan att gora nagonting! Men nu tillbaks till verkligheten igen..

Dags att uppdatera bloggen kanske ;)

Mycket Goda Nyheter:
Igar skrev vi antligen kontrakt pa vart nya hus.. inflyttningsdatum 12 November! Det ska bli sa spannande (inte a flytta just men nar vi antligen far vart eget lilla hus! :)

Fredag

Vi lekte och tog det lugnt hemma hos Melissa och Co.. 

Torsdag
Idag kom Cecilia och Emil hem till oss pa en fika och vi snackade om allt mellan himmel och jord. Sedan akte vi tillsammans till Svenska Mammor traff hemma hos Kristina och Maya som bor i narheten. De bodde i ett jattemysigt litet hus med fin inredning.

Onsdag- Halloween

image188
Forvantansfulla...

image189
Haxan Mia
image192
Trick or Treat!?

image191
Va fick jag inget mera????

Idag gick jag och barnen hela dagen och vantade pa att det skulle bli morkt och att Halloween skulle borja.. sen akte vi hem till Cat och Ava och dar var det dags att nta pa sig scary costumes.. Mia ville saklart forst vara prinsessa men jag sa till henne att man maste vara farlig sa da bestamde hon sig for att hon ville vara en haxa. Tova hon blev en spindel iar igen, man far ju passa pa att spara pengar sa mkt som mojligt och ateranvanda om det gar! Sa gick Mia & Tova och 4 andra kompisar plus 2 sma tvillinhbebisar ut i morkret och "trick or treatade". Det var vekligen en hellyckad kvall och barnen verkligen alskade Halloween. Nar vi kom hem sa fick vi dessutom besok av nagra farliga spoken och monster som vi fick ge godis till.

Idag gratulerar vi dessutom Anna som fyller ar.. kramar och pussar fran oss alla.. xxxxx