Vecka 31- ar sommaren har nu?

Sondag
Idag var vi hemma och fixade pa morgonen och sedan eftersom det var typ 30 grader ute sa fick jag ivag hela familjen till badpoolen i Hampstead Heath. Det var en lyckad eftermiddag och Mia och Tova alskade det!

image165

image166

image164

image167

Lordag
Idag ar det lordag vi har alla barnen och det ska bli 27 grader varmt- var finns havet nar man behover det??

Jag och Mia gick till Argos och kopte en stor pool som vi fyllde med vatten i var tradgard sa alla barnen kunde bada och jag och Henry kunde sitta och slappa i solstolarna. Det var en mycket bra ide.

image163

image162

image160

Maste bara tala om att Tova hon ar sa duktig att ga pa pottan- eller ja hon vill ga pa stora toaletten och sager till nar hon behover ga, bade kissa och bajsa! Igar kvall nar jag lagt henne sa ropade hon efter en timme eller sa "mummy mummy" nar jag kom in till henne sa hade hon tagit av sig pyjamas och bloja och sa: "mummy I need the toilet". Jaha sa jag satte henne pa toaletten och mycket riktigt hon gjorde en poo poo! Sedan la jag henne igen men efter en 15 minuter sa ropade hon mummy igen. "mummy I need the toilet wee wee" jaha sa jag satte henne pa toaletten igen och visst hon gjorde en wee wee! Sedan somnade hon naken i sangen. Lite jobbigt att potty train mitt i natten men men det ar ju verkligen hur duktigt som helst att hon vill hon ar ju inte ens 2 ar annu!! Och tank sa skont att man inte behover gora nagot sjalv- jag har tranat barnen bra tror jag very independent! ;)

image161

Fredag
Idag akte vi hem till Christina, Adam och Elias och lekte i deras tradgard at god lunch och barnen lekte jattebra. Tova hade en lekkamrat och tycker det ar sa roligt med pojkleksaker, verktygslador och "ilar" som hon sager for bilar. Pa eftermiddagen gick vi hem till Cat & Ava och hade pool i tradgarden for det var stralande sol och 25 grader varmt om inte varmare. Mia och Ava har kopt var sin bh (eller nja Avas syster Georgie har kopt for Mia och Ava vill vara precis som hon- hon ar ju 15 ar) som de springer runt i. Efter bad och lek sa fick jag och Cat ett ryck och tankte att facepaint kan ju vara roligt- sa Mia och Ava ville vara en sol och Tova hon blev en katt sa klart och sprang omkring och sa mjau mjau. Har kommer lite bilder- japp vi maste nog trana lite mera pa det dar med facepaint!

image157
Ava och Mia basta kompisar!

image158
Tova

image159
Mia

Onsdag
Idag borjade jag mitt nya jobb.. det var bra. Chefen var inte dar sa ganska soft jag laste igenom, fyldle i blanketter och annat. Sedan gick jag och en tjej pa kontoret och kakade lunch pa Portobello Road. Mitt kontor ligger typ 5 minuter darifran! Perfekt! Jag kopte med mig billig och god frukt fran marknaden. Jag fick min egen laptop- inga mera brak om vem som ska ha datorn!!! 

Barnen hade en bra dag med Anna som lagade kottfarssas- Mia tog 2 ganger!

Mandag
Idag borjade var nya au-pair Anna jobba hos oss.. jag visade allt som var viktigt och sedan gick vi till parken en stund. Jag lamnade Anna ensam i ett par timmar nar jag akte och gjorde lite arenden. Det gick bra Mia var lite lessen men jag tror hon bara var trott. Ikvall ska jag ta det lugnt som vanligt och sedan borjar jag jobba pa onsdag!

Vecka 30 "sommaren ar kort.. det mesta regnar bort"

Sondag
Mina barn ar sa sota.. varje kvall sa tar de pa sig sina pyjamaser och tar sina teddies och dummies och satter sig i min sang och vantar pa att mamma ska komma och lasa godnatt saga.. :)

image156

Idag tvingade jag in Henry till den nya svenska affaren i stan pa en fika.. de har sa himla gott kaffe dar! Sedan kopte vi fodelsedagspresent till Helen och nu ikvall tar vi det lugnt och jag ska kolla pa Housewives in Orange County om snuskigt rika husfruar i USA alltid lika kul att dromma sig bort bort bort.. money money money..

Lordag
Idag ska vi ga och kolla pa vart hus och se om det fortfarande ar vad vi vill ha..

Fredag
Idag var vi ute pa Broadway och gjorde lite arenden, banken och boots.. sedan traffade vi Cat och Ava och gick till parken och sen hem till deras hus. Efter ett tag sa var det for mycket brak sa jag gick hem med Tova och vi var ensamna en liten stund medans jag gjorde iordning mig for kvallen nar vi skulle ut pa tjejmiddag. Jag och Lina hade folje till Kentish Town dar alla vantade pa oss. Nar jag kom dit sa kande jag mig plotsligt inte sa bra sa jag drack bara cola och kakade en pizza sedan akte jag hem.. och nu lordag morron sa ar jag febrig och forkyld.

Torsdag
Jaha idag var det "Projekt Svenska Mammor" igen.. vi hade tankt att aka till Brigthon men eftersom det regnade igen sa bestamde vi for att aka till London Aquarium och titta pa fiskar. Tyvarr sa beslutade jag mig for att ta helt fel vag dit sa fick ga i typ 20 trappor, rulltrappor och ta manga olika tag sa efter en laaaang resa och en trott mamma (som dessutom hade varsta trakeps) kom vi antligen fram till Aquarium. Nja.. jag tyckte det var lite litet men barnen sprang runt och hade kul. Sjalv var man mest orolig att man skulle tappa bort dem. Nar vi var klara sa gick vi till McD och sedan tog vi tuben till Oxford Street dar vi hittade fram till en ny svensk affar och dessutom ett fik. Mysigt och gott gott kaffe. Sedan sporegnade det och jag och barnen sprang hela vagen till bussen och akte hem.. det gick snabbt och latt och skont med inte en enda trappa! Nu ikvall ar Henry ute med sitt jobb och de ska tydligen grilla en hel gris sa det blir nog gott for honom.. sjalv ska jag titta pa Brothers & Sisters och sedan blir det en tidig kvall. Har kommer lite kort fran dagen:

image153


image154

image155

Onsdag
Idag var vi med Jenny och Tobias och kakade avskedslunch pa the Orange Tree ute i skogen.. det var trevligt.. Mia och Tova fick lite brod sa att de kunde mata ankorna men tyvarr sa hittade de inga sa de slangde i lite i vattnet om ifall de kom sen. Resten av eftermiddagen var vi hemma och vilade. Pa kvallen gick jag ut med mina nya kollegor och kakade god mat och drack vin- alldeles for mycket. Men det var verkligen kul att traffa alla nya manniskor.

Jenny vi kommer sakna dig!!
image152

Tisdag
Idag skiner solen!! Vi ska ga till parken och i eftermiddag ska vi passa Ava sa da far vi leka i tradgarden.. Malin & Co kanske kommer forbi.. har kommer nya kort pa Mia och Tova:

MIA 3 ar
image151

TOVA snart 2 ar
image150

Mandag
Det regnar igen vad mer kan man saga... fast igar var det toppen vader och har delar vi pa en gunga!

image149


Vecka 29 - Varfor slutar det aldrig att regna?

Sondag
Vilken harlig dag vi har haft idag.. pa morgonen sa tog jag och barnen en promenad till parken- Mia gick hela vagen det var duktigt. Val dar traffade vi Cat & Ava och tankt solen sken och det var harligt! Sedan kom bada pappor i bil! Henry och Robert och vi tog en lunch och fika tillsammans medans barnen lekte i parken. Valdigt trevligt..

Henrys syster kom forbi en stund med Mia och Tovas kusiner Tobi och Tossin och precis nar de akt sa ringde Cat och sa att vi maste skjutsa Robert till sjukhuset sa in med alla i bilen och ivag. Nar vi kom fram sa kande sig Robert battre sa barnen lekte en stund i tradgarden och sen akte vi hem jag lagade mat och nu har barnen lagt sig. Skont!

Lordag
Idag hade vi fullt upp med 4 barn i huset. Vi akte hem till Henrys mamma en stund och sedan akte vi och kollade pa ett hus.. sa lagade Henry jattegod mat nar vi kom hem. Mumsigt.. Ikvall ska jag ta det lugnt och slappa och kolla pa TV.

Fredag.. hela England ar oversvammat!
Idag ska det tydligen komma lika mycket regn som det brukar gora pa 1 hel manad, sa vi haller oss inne nu pa morgonen. Sedan kommer Malin & Co hit i eftermiddag.

Nar Malin & Co anlande sa akte vi i varldens sporegn till Brentan- alltsa det regnade sa mycket att man knappt kunde se vagen. Malin korde efter mig i sin bil och hennes lilla bil blev total igenimmad sa hon fick stanna till vcid vagkanten.. val inne pa MCD sa blev det oversvamning inne i shoppingmall! Helt otroligt som tur var sa satt vi redan inne och kakade sa vi fick sitta kvar men alla andra blev portade. Tydligen sa var hela Mill Hill Broadway oversvammat sa det var ju skont att vi inte var dar. Flera vagar och tunnelbanestationer ar oversvammade och det ar kaos.. som vanligt har i England nar det rakar regna eller snoa.. ;)

Men efter allt regn sa kunde vi iaf avsluta dagen i parken dar vi oxa traffade Cat & Ava sa klart! Barnen fick springa runt och leka efter ett par timmar i en bil! Det brukar bli sa nar jag och Malin traffas att alla barn somnar i bilen och vi sitter och snackar skit- som sagt Malin vi skulle nog passa som WAG's i USA. :)

Torsdag
Idag pa morgonen var vi hembjudna till Asa och William och Asas stora mage (hon ska ha barn i September) pa lunch. Vi hade aldrig varit dar innan sa barnen var nyfikna pa allt och skulle pilla och testa. Vi at god lucnh och barnen lekte bra tillsammans. Nasta vecka kanske Asa och William kommer till oss..

Sedan akte vi ner till Wood Green dar vi hade Svenska Mammor traff hemma hos Mari och Aina. Eftersom mina barn inte sovit sa var de odragliga sa vi stannade bara en timme sedan akte vi hem.. jag fick en lugn bilfard hem eftersom Tova dackade sa fort vi startade bilen. Vi akte direkt till parken - det regnade inte sa jag tog tillfallet i akt- dar traffade vi saklart Cat och Ava och at medhavd picnic som blev barnens middag.

Bada 2 somnade vid 6.45 sa jag fick en skon hemmakvall Henry var pa jobbfest.

Onsdag
Idag ar jag och Tova ensamna hemma och har hur trevligt som helst.. vi har just kommit hem fran Waitrose dar vi handlat lite mat. Just nu skiner solen men for bara 5 minuter sedan sa sporegnade det.. sa inte kan man riktigt vara ute nar det ar sa lynnigt vader.
Tova hon har borjat med att saga "okay mummy" till allt man sager och sedan sager hon "good girl" till sig sjalv.. :) Jag tycker att den har fasen ar ratt schysst och far garna halla pa lange!

Vi haller fortfarande pa att leta hus- det ar sa jobbigt och finns inte sa mycket och nar de finns sa forsvinner de pa typ en dag. Men men snart gar det nog tillslut.

Changes changes changes...

Lordag
Idag ska vi ga och kolla pa 2 hus....

Det blev verkligen en handelserik dag idag. Direkt pa morgonen sa akte vi och kollade pa 3 hus som var hmmm okej. Alla tre husen var renoverade och pa ytan sag det fint ut men nar man borjade kolla i hornen sa var det daligt byggt och det kandes inte bra. Dessutom var de alldeles for dyra med tanke pa att alla 3 inte lag i det ratta omradet av Mill Hill. Ett av husens las funkade inte heller sa vi blev inlasta. Inte sa bra for var estate agent eftersom hon fick hoppa ut genom fonstret. :) Estate Agent sa att det inte fanns sa mycket mera men vi kunde fa se ett som lag nara Broadway men som redan var "under offer". Ok sa vi akte dit. Det var en 2 bedroom "house" (en del av huset) med garden och parkering. Ca 5-10 minuter fran taget som tar oss till jobbet och som sagt 5 minuter fran Broadway. Det var en toppen flat- man kan bygga ett rum i garaget och hela loftet finns att bygga 2 sovrum eller ett stort vardagsrum. Plus stor tradgard. Dessutom sa far man freehold och inte leasehold vilket ar valdigt viktigt har jag forstatt. Sa vi la in ett bud pa "huset".. och tank agarna har accepterat!! Wow.. sa bollen ar i rullning! Nu far vi se hur det gar med alla annat.

Tovas besok pa A&E (akuten)
Efter allt detta hade hant sa var vi ute i tradgarden och lekte lite me tjejerna.. da borjar Tova klaga pa att hon har ont i nasan.. gar omkring och sager nose nose sa jag tankte typ att det kanske kliade lite for all pollen eller sa. Men nej hon fortsatte efter vi snytit och allt sa da tittade jag in i nasborren och minsann dar har hon stoppat in ett tranbar!!! Jag och Henry forsokte fa ut det med en tops men det funkade inte.. efter ett par svettiga minuter och en gratande Tova och vi som inte riktigt kunde se om det var ett bar eller om det var nagot som bitit henne och en svullnad, sa beslutade vi oss for att aka till A&E for tranbaret maste ju ut! Val dar sa fick vi traffa en nurse som forsokte suga ut baret men det gick inte. Sedan fick jag testa med the magic kiss men tyvarr sa funkade inte det heller. Da fick vi traffa en doktor som hade lite instrument med sig men efter flera forsok sa fick vi ge upp och doktorn sa att eftersom de inte hade oron, nasa hals pa detta sjukhus sa fick vi aka ner till Royal Free i Hampstead.. typiskt England hur kan man inte ha oron nasa hals pa ett sjukhus??? Sa vi fick en tid att ga till en specialist pa mandag morgon. Jaha sa vi akte hem och stackars Tova hon sov inte sa bra inatt och borjade klaga pa morgonen. Henry var skit stressad och ville fa ut det forbaskade baret sa han blaste till hart i den andra nasborren och ut flog ett rott tranbar med en valdans fart! Antagligen hade det blivit lite mjukare under natten och slappt.. Tack och lov for pappa!!!!

Fredag
Jaha da var man alltsa ledig i ett par veckor.. och sedan borjar jag nytt jobb! Wow... :)

Idag vaknade vi som vanligt tidigt och korde pappa till stationen.. sedan akte vi hem a kaka frukost och gjorde iordning. Tyvarr sa regnade det igen! sa vi akte hem till Malin a Rakel a Isak som vi inte sett pa valdigt lange eftersom de varit i Sverige och allmant upptagna. Det var trevligt och barnen de lekte pa riktigt bra tycker jag- fast blev valdigt trotta efter lunch sa da gick vi ut pa promenad. Tova somnade nastan direkt och Mia efter ett tag och de sov under hela promenaden. Efter en lang promenad sa avslutade vi med en underbar park i narheten. Dar fanns det en liten pond med batar, stor aventyrs lekplats, och trad som Mia lyckades klattra upp i! Jag ska forsoka ladda ner korten fran min mobil sa far ni se. 
Sedam akte vi hem och tack och lov ingen parkeringsboter!  

Onsdag
Idag sa jag upp mig fran jobbet inte sa himla latt och det var inga glada miner precis.. men sa ar det.. :( Nu ar det gjort och nu vantar framtiden forhoppningsvis positiv.. imorgon jobbar jag och sedan ar jag ledig i 2 veckor da far vi borja packa.


Helgen

Sondag - The Big Adventure
Idag sa var vi uppe tidigt och bestamde oss for att ga pa Shrek 3 pa morgonen. Mia och Tova har aldrig varit pa bio och nar vi kom in sa trodde de inte sina ogon.. Mia sa "Wow what a big TV, we only have a small TV at home" Filmen var bra och bade Mia och Tova lyckades halla sig i styr och titta pa hela filmen- vi mutade med lite popcorn saklart!
Pa eftermiddagen sa akte vi till Totteridge for jag hade sett en sjo pa kartan och tankte att vi kanske kunde ga dit och ha trevligt. Sa vi gick runt lite och forsokte hitta en gang in till sjon som lag nagonstans mitt inne inga vagar fanns dit. Vi hade ju vagnen med tillslut sa hittade vi en skogsvag- japp en riktig skogsvag som vi gick in pa.. det var lite smalerigt och lite trad som hade fallit pa marken sa ganska jobbigt med en 30kg tung vagn! Men det gick efter lite lyft och annat. Efter ca 20 minuter sa kom vi fram till en stor aker med underbar utsikt, man trodde man var i Sverige nagonstans. Kor gick och betade och det inte en bil sa langt ogat kunde na.. och detta ar typ 10 minuter fran var vi bor! Tyvarr sa hade vi saklart gatt fel och fick ga tillbaks till sa att vi kunde hitta fram till sjon. Vagen dit var hmmm... valdigt snarig och smal och Mia bara sa "Mummy I want to go home" och Tova blev attackerad av buskar dar nere i vagnen. Men efter 20 minuter till sa nadde vi fram till sjon.. Ok, sjon var valdigt liten mer som en lite back ha ha ha :) Efter en sa lang skogspromenad sa tyckte vi att vi fortjanade en drink pa the Orange Tree. Tyvarr sa verkade Mia inte ma sa bra men bade jag och Henry tankte att det bara var lite 3ars trots sa vi struntade i hennes klagomal... men vi borde vetat battre.. nar vi kom fram till bilen sa spydde Mia inne i bilen! och inte sa lite heller och pa golvet under stolarna dar skarorna ar for stolarna (pappa du vet sakert vad jag menar!) Det var ganska jobbigt att tvatta rent... Nu ikvall verkar hon battre och har inte spytt igen.

Lordag
Idag kom Henrys kompis fru och hennes barn och halsade pa oss. Vi hade saklart Henrys barn idag sa vi kunde inte alla fa plats i bilen sa vi fick ta bussen. Vi var bjudna till Topsy Turvy pa barnkalas vilket var toppen for det innebar att vi kom in gratis (nar man har 6 barn sa ar det en lattnad eftersom det kostar £5 att ga in) tyvarr sa kom vi lite sent men barnen hade kul iaf. Sedan akte vi hem och fixade varsta lunchen i tradgarden. Vi fick ju nagra uteplatsmobler av en kompis som flyttade hem till Sverige sa det var toppen. Barnen hade hur kul som helst i tradgarden och skont det blir ju inte stokigt darute. Tova hon sa till mig redan vid 6.30pm "I want my bed" sa hon la sig och somnade bums. Pa kvallen kollade vi pa tv och slappade.

Tova min lilla alskling!


image148

Midsommar 2007

Ok.. har kommer lite kort fran midsommar 2007.. vi var i Hyde Park hela familjen och klarade av att missa alla regnskurar!

image145

image146

image147

Mias fodelsedagskalas!

I fredags hade vi barnkalas for Mia som fyllde 3 ar den 4:de Juli.. vi hade bjudit alla hennes kompisar (Adam och Elias kunde inte komma eftersom de akte till Sverige men de lamnade av en present iaf- dinosaurie pussel och Mia sa: Mummy I think this one is a little bit scary! Som ni kan se pa alla bilder sa var det ett riktigt prinsessparty! :)
Annars sa kom Cat & Ava, Cecilia & Emil, Lina & Sally, Melissa, Holly & Luca, Olivia, Marvin, Zack & Sienna, Josefin & Noah... och Mia fick jattefina presenter- hon hade en toppendag- har kommer lite kort:

image139

Med bastisen!
image140

Wow vilken sot prinsessa!
image141

image142

Den har prinsesstartan ar min!
image143

Alla mina kompisar som kom till kalaset
image144


Vecka 27 - Nu fyller Mia 3 ar!!!

Onsdag 4 Juli - Mia fyller 3 ar Hipp Hipp Hurra!

Tisdag
Idag jobbade jag halvdag for Mia och jag skulle ju aka till sjukhuset och ha ultraljud for hennes njurar. Nar vi val kom dit sa hittade dem inte henne pa listan och tillslut sa kom de pa att det skulle varit 31 Juli och inte 3 Juli- men det var ju inte mitt problem direkt. Sa doktorn tog emot oss direkt efterom stackars Mia holl pa kissa ner sig efter all dricka jag tvingat i henne. Det verkade som scanmannen tyckte att det sag ratt sa bra ut.. lite vatska i urinblasan och njurar efter hon tomt men annars sa sag det normalt ut. Men han skulle skicka till doktorn sa far vi veta.

Nu sitter jag sjalv har hemma och ska val titta pa Big Brother.. Henry har gatt pa bio.

Mandag
Idag ska vi ta det lugnt vi mar alla lite sisadar.. vi kanske kor hem till Melissa & Co om vi orkar.

Nej det blev inte alls en lugn dag.. vi akte hem till Melissa pa morgonen men dar blev det brak mellan alla barnen framfor allt Mia och Holly.. sa da korde jag och Cat hem till oss och fixade lunch till tjejerna som at jattebra och sa lekte de bra. Efter det var jag bjuden hem till Lina som har en dotter Sally i Tovas alder. Christina, Adam och Elias var oxa dar.. plus att jag erbjod Cat att ha Ava i nagra timmar nar hon alte hem och strok lite skjortor. Sa det var 6 barn och tro det eller ej- Inte ett enda brak pa 2 timmar!! Det var verkligen en lyckad mammatraff. Cat fixade middag till tjejerna och sen akte vi till station och hamtade Henry. Mia dackade i bilen och Tova har oxa somnat sa verkligen skont att jag kan slappa i soffan ett par timmar innan jag gar och lagger mig. Imorgon ska vi pa ultraljud med Mias urinvagsinfektion.. hoppas att det gar bra.