Veckan som gatt och Helgen som kommer

Den har veckan har varit hektisk jobba jobba och jobba. I onsdags var jag ledig skont med onsdags ledigt. Mia tycker att onsdagar ar basta dagen pa veckan pga foljande: Hon har PE i skolan (idrott hon tar efter sin mamma) hon far nya bocker att lasa (hemlaxa redan i forskolan) och hennes alskade Mamma hamtar henne fran skolan! :) Sjalv tycker jag om onsdagar for att jag ar ledig, kan bade lamna och hamta barnen fran skolan, jag och Tova far lite egentid tillsammans och det ar mysigt, schysst med ett lite break mitt i veckan helt enkelt. Dessutom finns drommen om att jag ska joina gymmet och gymma varje onsdag morgon fortfarande i min planering.

Igar hangde jag med min nanny Sandra pa hennes makeup kurs och var hennes modell. Jag ska lagga in lite bilder senare pa hur snygg jag blev! Roligt att ga pa en san kurs a lara sig hur man ska sminka.

Mammatraff imorgon fm ska bli mysigt och sen pa sondag MASTE jag pallra mig ivag till simhallen med barnen. Jag har ju lovat det i flera veckor!

Ha en trevlig helg!

Katten eller Mannen?


Smile and the Whole World Smiles with you

Jag har borjat lasa en valdigt rolig bok i dagarna och idag nar jag akte till jobbet sa satt jag dar och smaskrattade for mig sjalv nar jag laste ja till och med et par ganger sa skrattade jag till hogt.. vilket jag inte brukar gora. I vilket fall som helst nar jag lite senare gick in pa Starbucks sa tankte jag att jag maste ju sett helt sjuk ut.. Jag menar det ser ju stort ut nar andra gor det men den har boken ar bara sa charmigt rolig. Sen satt jag pa jobbet resten av dagen och log varje gang jag tankte pa det... val nere i tuben igen sa borjade jag lasa boken igen och sjalvklart kunde jag inte hindra ett brett leende pa lapparna. Da reser sig en man i 50 ar aldern och bojer sig ner over mig och sagermed snall rost "It is so great seeing someone smiling when they are reading - it must be a funny book!"

Har ar lite kort som jag snott fran Sofia (tack :) som alltid tar sa fina kort pa mina sota sma tjejer!












Public Transport



Pa tunnelbanan i London... vad ska alla turister tro?! ;)

Drama - en del av mitt liv?

Nu har jag och barnen varit pa en blixtvisit i Sverige.. det vara bade ledsamt och roligt pa samma gang. Anledningen till resan var att en slakting gatt bort sa det blev begravning sa det var ju jobbigt. Men som sagt det var harligt att komma hem till mamma och pappa och barnen alskade som vanligt att vara i Sverige. Tova har redan fragat 100 ganger om vi ska aka till Sverige imorgon.. :)

Joda det ar val bara att vanja sig vid att det alltid ska vara lite drama i mitt liv.. varfor ska saker och ting ga som pa rals? Da blir val livet for trakigt? Efter en ratt trevlig flygtur (traffade en gammal kompis) och vi landade en 30 minuter tidigt.. tog bussen ut till bilen packa in barnen sen startar inte bilen! Jag trodde jag skulle borja lipa alltsa! Sa det var bara att ringa till AA och saga att man satt fast pa en airport parkering med tva trotta barn i morkret i minusgrader. Snalla snalla skicka hit nan snabbt! OCH det fanns en Gud pa 5 minuter var AA-killen dar och slangde fram sina kablar och borja trixa. Sen sager han att nja detta ser ju inte sa bra ut.. men du kanske kommer hem eller sa kanske bilen stannar mitt pa motorvagen.. och du far absolut inte fa motorstopp for da ar det kort! Jaha det var ju uppmuntrande att hora sa hela vagen hem tankte jag att detta kommer val bli forsta gangen i mitt liv som jag far motorstopp.. men det fanns fortfarande en Gud och jag kom hela vagen hem! Phew!

Skont att vara hemma igen.. som Mia sa nar vi satt i bilen Mummy Home Sweet Home med ett leende pa lapparna.. vi sov skont hela natten och vaknade utvilade. Idag fick vi besok av Cecilia, Emil och Felix (som kryper sa gulligt!) och sen tittade Cat och Ava in en stund och Mia hangde med Ava hem sa jag och Tova fick lite egen tid och gick pa cafe tillsammans och dar stotte vi faktiskt pa Annika sa det blev lite snack om ditten och datten. Det ar det som jag alskar med Mill Hill att aven om det ar en del av stora London sa har vi lite bykansla har och man kan faktiskt stota pa folk man kanner. Tank att nu ar vi hela 8 svenska mammor bara i Mill Hill och det ar tack vare allt hart jobb jag gor som promotar nordvastra London till ALLA jag kanner!

Ny vecka med nya draman det ar val lika bra att forbereda sig for det varsta eller!? ;)

In the end only kindness matters

Jag brukar sjunga den har laten for Tova nar hon ska somna.. det ar nagot valdigt lugnt och rogivande med den laten och sarskilt vissa delar av texten kanns sa passande och det ger mig hopp..

http://uk.youtube.com/watch?v=dD3uA6d_BTE

If i could tell the world just one thing
It would be that we're all okay
And not to worry 'cause worry is wasteful
And useless in times like these
I won't be made useless
I won't be idle with despair
I'll gather myself around my faith
For light does the darkness most fear

My hands are small, i know
But they're not yours,
They are my own
But they're not yours,
They are my own
And i am never broken

Poverty stole your golden shoes
It didn't steal your laughter
And heartache came to visit me
But i knew it wasn't ever after
We will fight not out of spite
For someone must stand up for what's right

'cause where there's a man who has no voice
There ours shall go singing

My hands are small, i know
But they're not yours,
They are my own
But they're not yours,
They are my own
I am never broken

('cuz) in the end only kindness matters
In the end only kindness matters
I will get down on my knees, and i will pray

En djavul bor i mitt hus

Det som var bra med idag var:

Jag och barnen hade en harlig eftermiddag hemma hos Cat & Ava och sedan en trevlig lugn kvall tillsammans.. laste saga.. nattade.. sjong for min lilla Tova tills hon somnade (forsoker med fina godnattvisor men nej da man ska sjunga popular musik for henne ;) och barnen verkade lugna, tillfreds och harmoniska..

Det som var mindre bra var:

Att jag och barnens pappa hade var dagliga dos av brak eftersom jag var forbannad for att han tagit min ghd platt tang igar och tyckte att han kunde lamna tillbaks den. Skrek och gormade och svor infor barnen.. sa har nu i efterhand sa kan det ju tyckas som jag borde tagit mig samman och inte visat san aggressivitet.. det ar ju trots allt bara en sak.. och nu kanner jag mig som en usel manniska och en dalig mamma.

Dagens

Dagens låt:
Det basta vaccinet - Lisa Ekdahl

Du tror du kom undan, du tror du är frikänd
Men dra inga slutsatser så fort
Den kosmiska bokföringen registrerar
allt det du gjort och inte gjort
Hammaren ska falla någon gång
Väntan kan bli kort eller obeskrivligt lång
Men allt det du gjort
Har ställts upp i en tydlig ekvation
Och utdelningen ges i relation till
Allt det du gjort

Dagens roliga:
Att min chef ska ge sin staderska £3000 bara sadar for att hon fragade. Tydligen kan hon inte stada sa lange hon ar skylding banken pengar.. ja man maste ju bara skratta at det! :)

Dagens jobbiga:
Ont i magen

Dagens mat:
Soppa fran EAT

Dagens snooze:ningar:
Klockan hann inte ens ringa innan barnen (sa snallt) vackte mig

Dagens outfit:
Svart sot kjol med vita blommor, svart polotroja och snygga skor fran KG

Dagens tråkiga:
Saknaden av en jag tycker om

Dagens jag-känner-igen-känslan:
Malins inlagg pa bloggen

Dagens köp:
Svarta stay ups

Dagens TV-program:
Eviction nite CBB

Dagens stressnivå:
Ingen stress sa langt ogat nar

Dagens nyhet:
Har inte last nyheterna idag men gardagens nodlanding var ju bara for suveran- det finns en Gud iaf

Hur kunde man fa sa olika barn?

Ikvall hade vi annu ett bevis pa att mina tva tjejjer ar totalt alldeles olika.. Gav Mia och Tova lite glass i en skal och lamnade dem att ata, gick in i koket och diskade.. en kvart senare eller sa kommer en gratande Mia ut i koket: Mummy look what Tova did!!!!! Sa visar hon mig sina skolskor och tank vad Tova har hittat pa.. hon har hallt ratt mycket smallt glass dar i... jag trodde jag skulle fa ett spel (som min mamma brukar saga!) Ja den ungen ar nog snappet varre an Emil i Lonnerberga! 


en kvall nar jag satt vid datorn hittade jag en sovande Tova pa sin kudde....

... haromdagen sa hade hon tagit idominsalvan och kletat ner en hel bok och mitt tangentbord pa datorn...

... hon petade in en parla i nasan nar hon och Sandra var hemma en dag som tur var fick Sandra ut den! 

Ja vi skulle nog kunna gora en hel film om denna harliga lilla argbiggan! Alskade lilla flickan!

 

Man blir knapp

Ibland blir man lite knapp av att leva utomlands.. som tex nar man helt utan nan anledning borjar tanka pa Lingongrova och det borjar vattnas i munnen pa en eller leverpastej och saltgurka pa en bit Skogaholmslimpa. For att inte tala om Polarbrod.. Ah sa underbart gott! Ja da maste jag saga att man blir lite konstig.. tanker pa sana saker som man aldrig ens at eller tyckte var gott nar man bodde i Sverige. Skogaholmslimpa var den dar limpan man aldrig ville ata nar man bodde hemma. Nar allt annat brod var slut sa fick man kaka det. Men nu.. nu drommer man om att fa ata det hahaha ja som sagt forstandet ar helt borta ibland.

Vi hade en mycket handelserik helg forra helgen.. Malin och barnen praktiskt taget bodde hos oss och for min del ar det bara roligt. Ja ni hemma i Sverige skulle sakert do om ni visste hur litet vi bor men anda far in 2 vuxna och 4 barn.. men det ar sa mysigt. Dricka te, knappra pa vara laptopar, lyssna pa harlig musik och hanga tillsammans.

Nu ar det snart helg igen.. veckorna bara springer ivag man hinner inte med!

Sa ar det ibland...

"Juliet, when we made love you used to cry
I said "I love you like the stars above, I'll love you till I die"
And there's a place for us, you know the movie song
When you gonna realize, it was just that the time was wrong, Juliet?

I can't do the talks, like they talk on the TV
And I can't do a love song, like the way it's meant to be
I can't do everything, but I'll do anything for you
I can't do anything 'cept be in love with you

And all I do is miss you and the way we used to be"


Underbara och vackra sång
Två versioner. Killers version är finast.

http://uk.youtube.com/watch?v=87cLyBR1JTo

Back to Normal

Jaha sa var allt som vanligt igen da.. forutom att jag fick ett sms fran Mias skola klockan 20.20 igarkvall som sa: The school will be closed on Tuesday and Wednesday because the boiler pump is broken. Ok sa det var bara att bona och be Sandra om hon kunde ta hand om barnen hela dagen idag.. underbara Sandra raddade sjalvklart mitt liv! Tack :)

Sjalv har jag varit pa jobbet i tva dagar och allt ar som vanligt dar.. det ar ju bra..

Idag fick vi lana Mamma Mia the movie av Sandra sa den har nog att runt runt hela dagen! Och nu kan vi (meaning Mia and Tova) alla latar!

Igar var jag och bowlade med en kompis och det vr alldeles underbart roligt.. fick mig att tanka pa nar jag och Andy var och bowlade titt som tatt for en sisadar 5 ar sen? Jag var forfarande outstanding! Oslagbar! Haha

Nu tanker vi extra mycket pa familjen hemma i Sverige.. ni vet att vi onskar att vi kunde vara dar just nu.. Manga Kramar


Uppdatera eller Inte??

Det hander ingenting.. just nu.. sa det ar ju ingen ide att uppdatera liksom fast jag gor det anda. Jag gillar inte nar jag gar in pa nagons blogg och de inte har uppdaterat pa flera dagar! Men usch sa daligt!! ;)

Tjejjernas nya favvo sysselsattning ar att ga pa cafe och fa dricka babycinos, typ varmt mjolkskum.. och sa ar det marshmallows pa toppen. Det ar dessutom gratis sa det passar mig utmarkt! Sa det har vi gjort en hel del senaste veckan.

Sjalv borjar jag klattra pa vaggarna nu. Jag VILL INTE vara ledig mer nu. Jag klarar inte av att ha inget att gora.. blir helt GALEN. Fast det ar skont pa mornarna for Mia och Tova sover till klockan 9 for tillfallet. Det njuter jag av!

Haromdagen var vi och at pa restaurang och bestallde in nudlar da plockade Mia upp pinnarna och borjade ata! Alltsa jag fattar inte var den ungen lar sig allt??




Happy New Year!

Gott slut låter så dystert.

Lite ödesdigert.

Men gott nytt är okej.

Så.

Till er alla.

Unga Miss Mia

Unga Miss Tova

Mamma och G

Pappa och L

Bror med familj.

Syster och D

Syster och F och katten

Bror J

Syster S

Farmor och Farfar

Resten av Slakten (Ingen namnd. Ingen glomd)

Vänner och bekantingar

Och alla fina bloggvänner

Till er alla. (Har sakert glomd nan viktig!)

Ett riktigt Gott Nytt År!

Låt 2009 bli ett fint år.

(med manga kommentarer pa bloggen! ;)





Daligt men har inte ett kort pa oss alla 3.. maste bli andring pa det!