Vecka 22- Solen forsvann!

Sondag
Dags for Svenska Mammor traff igen och vi hade favorit i repris- HIghgate Woods. Verkligen en toppen park med rolig lekpark till Mia och Tova. Vadret var toppen och jag hade ordnat en god picnic med hembakade muffins och mackor. Ylvas man Spencer och Henry hade trevligt och satt och snackade hela traffen. (Vet inte om vad men det verkade som de hade kul :)
Pa eftermiddagen stadade jag och sen kom Jenny och Tobias och passade Mia och Tova sa jag och Henry kunde ga ut tillsammans- UTAN barn.. vi hade mysigt.

Lordag
Idag var vi uppe med tuppen.. efter att jag lagt Mia i hennes sang for att somna igar kvall vid 6.45pm och Tova i mitt rum vid 7pm sa sov bada 2 barnen HELA natten inte ett knyst fran nagon av dem. Sjalv sov jag oxa som en stock jag horde inte ens Henry nar han kom hem fran CW. Nu ar vi hur pigga som helst och klockan ar 7am.

Idag ska vi passa Ava hela dagen sa vi tar hela familjen pa utflykt in till London Bridge dar vi ska vinka av baten som aker hem till Sverige idag. Det blir nog ratt haftigt for de oppnar London Bridge och sen aker de in och skjuter salut..

Fredag
Idag akte vi till Edgware shoppingcentre och kollade lite men sen blev alla trotta och vi akte hem.. val hemma brakade jag lite med Tova som inte ville sova- sen flyttade jag in hennes sang i vart sovrum och da somnade hon tillslut. Pa eftermiddagen passade vi Ava en stund men alla tre var pa daligt humor sa det var rena rama skrikstugan har inne. Big Brother 8 har borjat har nu sa man fastnar framfor TV:n varje kvall. Just nu ar det 11 tjejer i huset sa det ar ju ratt mycket bitching!  

Torsdag
Nu ar det antligen torsdag- Mia sov som en stock i morse nar jag gick hemifran hon sov till och med igenom Henrys vackar klocka.. Idag ska jag forbereda mig for min interbju som jag har imorgon. Annars sa ar det ratt sa mycket att gora har pa jobbet for min kollega ar sjuk.

Lite kort fran var dag i Docklands:
image138

image137

image136

image135

Tisdag
Jobb igen och forhoppningsvis en andra intervju..

Mandag
Regnet det bara oser ner har i London.. men eftersom det var "Africa Day" i Trafalgar Square sa satte vi pa oss regnjackorna igen och akte dit. Det var verkligen svinkallt och sporegn men musik, mat och konst var mycket givande och det var kul. Sen akte vi till Habitat och kollade lite pa mobler och annat och sa handlade vi veckans shopping pa Sainsburys. Mia och Tova var lika vilda som vanligt. Nu ar vi hemma i varmen och har tant ljus och satt pa brasan (oj nej vi har ju ingen brasa! ;) Det kanns som det ar host- solen forsvann!

Vecka 21 - Solen skiner igen!

Sondag
Vi har tagit det lugnt mest hela dagen for jag var lite trott i morse nar jag vaknade.. men i eftermiddag sa akte vi till Svenska Skeppet som ligger i Docklands hamn i ett par veckor. Vi tankte eftersom det sporegnar sa kanske det inte ar sa manga manniskor dar - och vi hade ratt! Vi gick pa baten fast det kostade £8 per person. Det var det val inte direkt vart  men det var ju haftigt att ha besokt den. Mia och Tova tyckte det var coolt. Tova var lite radd och verkade mest arg. Men hur gulligt som helst nar vi skulle ga sa sager bada tva; Hej da!

Lordag
Idag var vi pa barnkalas hemma hos Holly som fyllde 3 ar. Jag Tova och Mia blev avslappta vid 12 noon och kakade bbq och drack gott rott vin- ja inte barnen da. Det var en massa trevliga familjer dar sa det var en heldag for alla. Henry och de andra 2 barnen kom lite senare och joinade oss. Pa kvallen slappade vi bara.

Fredag
Idag har jag Mia och Tova varit i parken och lekt pa formiddagen- jattevarmt och skont. Sedan akte vi hem och vilade lite. Nu i eftermiddag har vi varit pa Brent Cross och shoppat lite. Bla en present till Holly som fyller 3 ar idag. Vi ska pa barnkalas imorgon.
Mia har fatt en ny kur av antibiotika for urinvagsinfektion. Denna gangen fick vi en annan sort sa det kanske funkar battre- forhoppningsvis.

Torsdag
Idag hade jag en ny jobb intervju pa telefon. Ett marknadforingsjobb pa ett Oil & Gas foretag. Jag fick det andra jobbet men jag tackade nej till det for de betalade for lite och inga direkta formaner.. detta nya jobbet som dykt upp verkar intressant iaf. Och det ar ju alltid bra traning att bli intervjuad. Andra intevjuen blir i borjan pa nasta vecka sa jag uppdaterar sa snart jag vet mera. Jag har precis lagt barnen och stadat hela huset- det ar alltid ratt sa smutsigt och stokigt pa torsdagar efter att Jenny varit hemma med barnen i 3 dagar och harjat runt ;) Det ar verkligen jattevarmt har och soligt och harligt men tydligen ska det komma daligt vader nu lagom till helgen nar man ar ledig.. typiskt!

Ikvall ar jag ensam hemma Henry ar ute och firar med sitt jobb att han har fatt fast tjanst! Grattis grattis!

Onsdag
Nu langtar jag hem till Sverige- snart maste vi komma och halsa pa!

Tisdag
Idag jobbar jag och solen stralar dar ute.. jag vill ut!

Mandag
Idag akte jag och tjejerna och badade. Mia och Tova var jatteduktiga och de blir sakrare och sakrare for varje gang vi gar. Sarskilt Tova hon ar en liten fisk. Innan sa sa jag alltid att hon kanske var ett lejon (eftersom hon alltid later som ett) i sitt tidigare liv men nu kanske jag far tanka om- kanske en liten fisk?? Pa eftermiddagen kom Melissa, Luca och Holly over och lekte i nagra timmar. Det var trevligt att snacka lite med Melissa. Men Holly och Mia de gar inte riktigt ihop sa ibland ar det lite smajobbigt.

Vecka 20 - ska man starta ett nytt liv??

Fredag
Grattis till Fam Ahlin som fick en liten pojke i morse kl 7.21 am- 49 cm och 3400 gram. Allt hade gatt bra. :)

Torsdag
Jenny ringde pa morgonen och sa att hon madde jattedaligt och inte kunde komma till jobbet. Hjalp! Vi ringde runt till typ 8 pers och bad att nagon skulle ta hand om Mia och Tova och tillslut fick vi tag pa Cat som kunde ha dem fram till lunch. Phew!
Pa eftermiddagen akte vi till Brent x och kollade runt lite det var sa daligt vader.

Onsdag
Idag ar det London Stock Exchange resultat dag.. sa alla ar inne pa kontoret sen 7am. Det kanns lite konstigt for annars sa ar det bara jag och Natasha har pa morron. Men eftersom det kommer sa manga viktiga personer hit idag sa maste ju alla 20 personer vara har och kladda i svart drakt!
Det regnar och regnar och regnar- vart tog sommaren vagen??

Tova har lart sig hur man sager "cheese" :)
image130

Tisdag
Idag jobbar jag igen...

Mandag
Gud vilken hektisk dag! Malin ringde typ klockan 7.30 och fragade vad jag hade for planer.. hon hade varit uppe sen 6.30 sa var redan klar att satta sig i bilen och kora hem till mig. Sa vid 9 knackade hon pa dorren och barnen lekte riktigt bra och vi mammor slappade ( sa mycket det gick- mest var det den hoggravida kompisen som slappade!) Vi 11 tiden ringde de in mig pa en andra jobb intervju och sa kom som du ar (nej det gar nog inte jag har fortfarande pyjamasen pa) sa jag lamnade Malin med 3 barn och en i magen och korde Malins bil och gick pa intervju. Det gick ok, inte lika bra som forsta men de ska ringa imorgon. Nar jag kom hem sa beslutade en trott Malin & Rakel sig for att kora hem till sig. Da knackade Melissa pa dorren och det blev fullt os igen. Luca har blivit sa stor nu. Nan timme senare sag hemmet ut som ett bombnedslag trots att jag hade stadat pa morron. Ava och Cat kom forbi och det blev totalt kaos.. men det var roligt.


Tova Balogun- busunge

image128

     

Mia Balogun- nastan 3 ar


image127



    

Vecka 19

Fredag- trakeps

Torsdag
Idag var en handelserik dag.. jag akte in till jobbet pa morgonen men missade mitt tag sa kom saklart en halvtimma for sent.. inte bra! Sen sa var jag tvungen att ljuga ihop en logn om att mina barn inte hade nagon som tog hand om dem pa eftermiddagen eftersom jag skulle pa jobb intervju. Japp jag soker lite nya jobb for jag ar saaaaa trott pa bitchen (ursakta!) som jag jobbar med. Intevjun gick bra och jag ar intresserad om jag blir erbjuden jobbet sa ska jag nog take a risk..
Pa kvallen sa gick jag ut med svenska mammor och at god och billig middag pa Harvey Nichols. Vi var val en 10 stycken sa det var verkligen en lyckad kvall. Saklart fick jag sta och vanta pa en buss i 30 minuter pa vagen hem. Det sog och inte var jag nykter heller!

Onsdag
Hande inte mycket- tittade pa The Apprentice vilket ar ett bra TV program Henry var ute med sin kompis och kom hem vid 4!

Tisdag
Jag kom in lite sent till jobbet idag eftersom det tog sa lang tid att fixa haret i morse- nej jag skoja bara :) Jag akte till GP och lamnade in ett urinprov for Mia har varit konstig i helgen och kissat ner sig typ 8 ganger per dag. Val dar sa bokade jag aven tid att traffa doktorn ikvall vilket vi har gjort och tur var val det for hon har fatt tillbaks sin urinvagsinfektion. Nu har hon fatt nytt antibiotika som hon ska ata i 10 dagar.

Goran jag ville bara saga att Mia tog valde klader haromdagen nar vi skulle ga pa svenska mammor traff- sin svenska fotbollstroja! Har kommer kortet:

92801-114
Sverige ar fantastiskt! Tova och Mia med sina Sverige trojor..

image119


92801-118
Nybadade sota tjejer

Mandag
Idag var det Bank Holiday och helgdag har sa Henry var hemma fran jobbet. Regnet oste ner sa vi spenderade hela formiddagen hemma och stadade och fixade och annat trakigt som tvatt. Sen sov bada barnen i 2 timmar och nar de vaknade sa akte vi hem en svang till Henrys mamma och kakade lite god mat som hon lagat. Pa hemvagen stannade vi till pa Josses lokala Tesvo och handlade veckans mat sa nu ar hela kylskapet fullt. Tova hon ligger just nu och lyssnar pa Astrid Lindgren som laser sagor (en present fran Josse) eftersom hon ar sa svarsovd sa tankte jag att det kanske vore nagot? Hon ligger iaf tyst och skriker inte sa det ar ett stort framsteg- tack till Astrid!

Har kommer min nya frissa:
 

Vecka 18- Den har veckan gratulerar vi Moster Isabelle!

Sondag
Pa morgonen nar vi vaknade sa var det ganska trist gratt vader ute sa vi tankte att det kanske inte alls ar sa kul att aka till parken- men sedan efter lite mera eftertanke sa akte vi allafall till parken. Jag som trodde att jag visste var parken var guidade Henry och sa in i parken- bara det att det var fel park! Sa in med alla i bilen igen, vi kom val ca en timme for sent. Men val dar sa var det vart det- lekplatsen var super- verkligen toppenbra med en massa roliga gungor, lekhus, sandlada och annat. Och de hade placerat foraldrabordet precis vid grinden sa inga barn kunde springa bort. :) Sen fragade Malin och Fredrik oss om vi ville hanga med dem till IKEA (kanske mest pga av att var bil ar sa stor och Malin hade graviditets noja och ville kopa en garderob) men kanske lite for att de ville ha sallskap av Familjen Balogun??? Verkligen en trevlig men oxa ratt sa korig eftermiddag pa IKEA i Edmonton. Tillslut sa kopte Fam Ahlin en garderob ett bord en bokhylla och en massa smakrafs- och allt gick in i var bil! Som tack for var vanlighet sa fick vi komma in pa ett glas vin sa gott sa gott. Nu har mina smattingar lagt sig och jag och Henry dricker svensk paroncider och ater godis... Mumsfillibabba!

Lordag
Idag fick jag ett ryck och akte jag till klippen och klippte av allt mitt langa har... sa nu har jag en snygg trendig frisyr- jag ska lagga in ett kort sa snart jag kan. (sa snart jag vagar! :)
Sen akte vi hem till Cat, Robert och Ava och tog en fika- de sa sedan att de skulle till IKEA sa vi hangde pa. Dar at vi god varm korv och kaka mjukglass.
Efter det satte vi oss alla i bilen och akte till Edmonton till Henrys auntie som hade kalas for sitt barnbarn som fyllde 2 ar. Dar var det en hel dros med barn plus en massa godis lask och kakor och mat och annat sa Mia och Tova hade en rejalt trevligt eftermiddag och kvall. Nu har vi precis kommit hem med tva trotta barn. Jag ska lagga mig ar helt slut efter gott rod vin och starkt kryddad afrikansk mat.
Imorgon blir det mamma pappa barn traff i parken..

Fredag- Hipp Hipp Hurra till varldens basta lillasyster som fyller 20 idag!
Idag hade jag fixat ihop en liten mammatraff hemma hos mig- Malin a Rakel, Josse & Noah, Lina & Sally och Christina, Adam & Elias kom sa det var verkligen fullt os har hemma! Barnen lekte bra och hade kul och vi mammor fick sitta och snacka skit om allt och inget. En riktigt trevlig fredag. Pa eftermiddagen passade jag Ava som inte kunde vara hos farmor och farfar. Det  gick bra och Mia var glad att hennes bastis var dar och lekte. Sen kom Cat och vi umgick lite och dromde oss bort i Junior tidningen och tankte pa hur vi ska inreda vara tosers rum nar vi blir miljonarer!
Nu har vi precis hamtat pappa pa stationen och vi foraldrar ska ata god kuckling som jag lagat.. imorgon ska vi pa party och sen ar det ju langhelg sa Henry ar hemma pa mandag.. vi far val se vad vi hittar pa.

Torsdag
Igar tog Jenny med sig mina barn till City Farm (japp har i London sa ligger det bondgardar mitt inne i city!) och de hade tydligen haft en toppen dag. Dar hade Mia & Tova blivit attackerade av faren sa det kanske var darfor som Tova vaknade en hel del igar natt. Mia hon somnade tidigt igar igen eftersom hon inte sovit pa hela dagen och efter all frisk luft sa sov hon som en sten hela natten. Nu langtar jag tills imorgon nar mina lediga dagar borjar!

Onsdag
Jag hade lyxtur idag nar jag fick aka bil till taget. Sprang pa grannen som parkerar vid stationen. Battre det an att vanta pa en buss.
Mia hon har atit klart sin penicillin kur nu och det ar sa skont hon ar tillbaka till sitt glada jag. Nar jag tanker pa hur lange hon gick med det dar sa mar jag sa daligt.
Maste oxa saga att Mia hon ar sa duktig- hon har helt slutat med napp pa dagarna nu. Hon vaknar pa morgonen och ger den till mig utan att jag maste fraga och sa sager hon "I don't need Teddy or dummy, I am growing up"

Tisdag
Mia vaknade inte forran klockan 7 idag sa hon sov i 12.5 timmar. Tova lillan hon sov fortfarande nar jag gick hemifran i morse... hon gor som sin far sover lange pa morron! xx

Mandag
Idag skulle vi egentligen aka och bada emd tjejerna men eftersom jag inte kande mig 100% sa struntade vi i det och akte hem till Melissa, Holly & Luca som ar varldens storsta bebis! :) Ava, Mia och Tova trodde att de kommit till en stor lekplats och att de var i himmelen eller nat for Melissas nya tradgard ar saaaa stor. Efter att de lekt i flera timmar sa satte vi in alla tre i bilen och akte till Next och kopte sommar sandaler. Pa vagen ville vi att Mia och Ava skulle somna men de gjorde de ju inte sa de var lite trotta nar vi val kom fram till Next och sa bet de varann pa armen och grat lite.. nar jag fragade varfor sa sa de inget. Ja de ar ju basta vanner sa de kanske forsokte att bli blodsbroder! Inte vet jag.. ha ha ha
Det var en hellyckad dag och val hemma tvatta vi haret och satte pa pyjamaser och sen dackade Mia framfor TV:n redan vid 6.30 sa da fick jag lugn och ro. Harligt! Elinor tittade forbi och vi snackade lite skit innan jag gick och la mig. Imorgon ar det job igen...