Vecka 17 "Allt ordnar sig"

Sondag
Jag och barnen tog en tur hem till Cat, Robert och Ava och kakade lunch- vi grillade korv och kyckling klubbor, mumsigt. Eftermiddagen var lugn - har precis lagt Mia och Tova efter att vi legat i min sang och myst i ca tre timmar.. Ibland maste man fa lata sig med va??!  :)

Lordag
I
dag akte vi hem till Melissa, Holly, Paulo och Luca och lekte i deras stora hus och tradgard. Jatteroligt for det ar som en enda stor lekplats. Efter manga kaffe och kakor sa akte vi iaf hem allihopa och umgicks hemma pa eftermiddagen och invantade Mia och Tovas gudfar som skulle komma pa besok en natt och en morgon.. innan han skulle vidare till USA. Jag lagade god mat och kladdkaka och sedan tittade vi pa KIng Kong- en trevlig kvall och kul att aven Henrys kompisar vill sova over i vart vardagsrum!

Fredag
Idag var vi uppe med tuppen och korde pappa till stationen sedan kladde vi pa oss och akte hem till Malin & Rakel som vi inte sett pa valdigt lange- nastan sa det kanns som man glider ifran varann. Vi fick lunch och god tarta som Malin hade bakat igar. Mumsigt. Barnen var i god form och vi fick lite stund att snacka skit. Sen satte jag mina 2 sma troll i bilen. Barnen somnade pa 5 minuter sa jag kunde lugnt kora hela vagen till Cat, satta in Ava i bilen och kora vidare till IKEA. Efter ca 10 minter sov Ava med sa jag och Cat satt och snacka skit pa parkeringsplatsen i en halv timme innan vi gick in. Val dar sa drog vi en rovare och sa att Mia och Ava var 3 ar gamla och kunde ga in i Smaland. Det ville de garna.. men efter typ 1 minut sa ringde var telefon och de sa att bada tva storgrat. Tydligen hade de satt pa ett balte for att halla koll pa dem och de hade skramt dem rejalt sa nu ville de verkligen inte stanna dar.. ja ja sa kan det ga! Jag gjorde ett fynd i bargain corner- lyckades pruta ner en bokhylla till tjejernas rum till £20 istallet for £40. Det ar jag stolt over. Men jag och Cat sa bada tva att det hade nog inte funkat om vara man varit med. Betyder att man fortfarande har lite charm kvar! :)

Ikvall har jag och Mia och Tova atit god mat tillsammans- Henry kom precis hem. For en halvtimma sedan skulle Mia forsoka att riva lite ost till sin pasta (i smyg) och tyvarr sa rev hon ner halva fingret sa det borjade bloda och nu har hon jatteont. Hoppas hon glommer den episoden - det kan ju vara lite jobbig upplevelse annars.. :(

Torsdag
Gick till jobbet med dunkande huvudvark men ibland maste man ju offra sig. Pa vagen hem motte jag upp med Elinor som hade varit och klippt sig sa hon hangde med hem och vi lagade god mat och tittade pa Desperate Housewives.. mysig kvall.

Onsdag
Jag ar sjuk och mar daligt och ar hemma fran jobbet.. :( Mia, Tova och Jenny akte pa lekgrupp i Brent X och hade jattekul. Nu ska vi slappa och laga mat och ta det lugnt. Hoppas att Pappa kommer hem tidigt idag.

Tisdag
Idag vaknade jag med huvudvark och ont i halsen- inte kul :( 
Nu jobbar jag i 3 dagar men som vanligt uppdaterar jag val om det hander nagot kul..

Mandag
Nu nar jag och barnen ar hemma tillsammans mera sa har jag faktiskt gjort lite research efter olika roliga aktiviteter sa jag bestamde att nu ska vi ga och simma minst varannan vecka sa att barnen kan vanja sig vid vatten och lara sig simma. Det ar ju viktigt.. vi tog med oss Cat och Ava till poolen som ligger ganska nara hemma. De har toddler session mellan 10-11 sa verkligen en bra tid. Val dar sa bytte vi om, satte pa armband och badringar och allt annat (mest for att hjalpa mamma att ta hand om 2 sma busfron!), och sedan in till poolen. Poolen ar byggd som en strand sa det var skont att man kan plaska lite och att bada barnen kan na botten om man sager sa och inte behover flyta hela tiden. Tova hon var helt otrolig- som en sal i vattnet och alskade det. Mia hon tog det lite forsiktigare och var stel som en oinne sa lara sig att flyta var det inte tal om- hon sjonk som en sten! :) Fast jag tror att hon kommer vanja sig ganska snart. Jag tror att det kommer bli mandags aktiviteten nu. Sedan fick alla 3 tjejer beloning for att de varit sa duktiga- McD till lunch!

Pa eftermiddagen sa skulle jag traffa Christina och hennes 2 pojkar Adam och Elias och samtidigt sa ringde Jenny och fragade om hon kunde komma over sa vi hamtade henne pa stationen. Sedan akte vi till GP och hamtade ut recept till Mia for hon hade som vantat urinvagsinfektion och har formodligen haft det i 3 veckor.. stackarn!!! Men nu blir det forhoppningsvis bra igen.. som goran brukar saga- "det ordnar sig"

Jenny stannade kvar och at middag med oss och sen tittade vi pa finalen pa Americas Next Top Model.

Vecka 16 fortsattning- Helgen

Lordag och Sondag

Idag lordag sa var vi hela familjen uppe tidigt och kaka god frukost tillsammans. Sedan stadade vi, tvattade och fixade lite hemma.. nar det var dags for lunch sa hjalpte Tova och Mia mig att gora en chili con carne, de skar alla svampar i jattefina stora och sma :) bitar.. det ar da man onskar att man hade ett sadant dar stort och harligt kok som det finns i inredningskataloger. Efter lunch akte vi hem till Henrys mamma och spenderade lite tid med henne, hon var glad for det. Jag forsoker overtala henne att flytta till Mill Hill (av helt sjalviska skal!) sa att hon kan hamta och lamna barnen fran skolan om ett par ar. Kan ju borja overtala henne redan nu.. men som vi alla vet sa ar hon ju svar overtalad! :)
Pa hemvagen tittade vi in hos Josefin, Garreth och Noah pa en kaffe och kakor. Jag tror att Mia & Tova kaka upp hela kaksortimentet! Sen blev det IKEA en snabbis for det ar sa harligft att dromma sig bort....

Sondag blir vilodag och tradgard- kanske fram med polen om det blir varmt.

Mina sota dottrar

92801-12292801-12192801-120

Nya klader fran Mormor

92801-12992801-124

Lite kort fran harliga April

92801-12892801-12792801-12692801-12592801-123

Vecka 16 - nu ar varen verkligen har!

Tack alla for era kommentarer- det ar sa roligt att nagon laser om oss och skickar ett litet meddelande.. :)

Onsdag
Idag tog Jenny med sig tjejerna till mig pa jobbet for Mia hon har tjatat varje dag pa att fa komma till "mummy's work". Nar jag slutat sa gick vi till trapporna vid St Pauls och hade en liten picnic i solen. HArligt och jattetrevligt att Jenny vill vara med oss. Pa vagen hem sa fick vi vanta en halvtimme pa ett tag eftersom det var forseningar. Inte sa himla kul men glada nyheter nar Henry ringde och sa att han var pa samma tag!! Ikvall gjorde jag en god och nyttig gronsakssoppa- fast Henry hade nog hellre velat ha en stek!

Nu har jag lagt upp en massa nya bilder pa barnen och faktiskt ett pa mig sjalv och Henry. Hoppas att det stillar allas nyfikenhet. :) Visst har Mia & Tova blivit stora!

Tisdag
Bade Mia & Tova var jatteledsna nar jag gick hemifran i morse. Blir val lite jobbigt nar mamma ar hemma i 4 dagar- det kanns ju som en liten mini semester och sedan maste jobba igen. Nu jobbar jag iaf i 3 dagar men uppdaterar om det hander nagot..

Mandag
Mandagar brukar vi spendera med Cat och Ava eftersom Ava ar Mias basta kompis och jag verkligen gillar Cat. Vi har kommit varandra valdigt nara pa senaste tiden och umgas ofta. Aven pa helger ibland och det ar inte sa vanligt har i England sa det ar kul. Forst kom Ava och Cat hem till oss och vi tvattade eftersom deras tvattmaskin gatt sonder sedan at vi en god lunch och sa promenerade vi till parken. Alla 3 barn somnade och vi kunde sitta och sola pa en parkbank ett tag tills de vakande. Min andra engelska kompis som precis fatt barn tittade forbi parken. Tova ar helt vild i parken. Det finns en liten minigolfbana (pappa du kan val komma sa kan vi spela lite golf!) precis vid cafeet och hon var darinne och klattrade men sa trillade hon ner med huvudet fore och da blev hon inte sa glad. Mia hon vill oxa klattra men hon klarar av det nu sa det ar ju lugnt- problemet ar att Tova tror hon ar lika stor som Mia. Vi var iaf i parken hela dagen sen promenerade jag och barnen hem och at middag, badade och i sang. Tova hon lag och snacka for sig sjalv i ett par timmar- sakert for att jag gav dem alldeles for mycket glass i solen. Da och da sa ropade hon "Mama", "Mama", "Mama" sa gick jag in och sa sager hon "Baby" sa far hon alla dockor vi har- 5 stycken i sin sang. Nar jag kollade till henne innan jag gick och lade mig sa lag hon langst ner i sangen med benen utanfor. Alla dockor tog ju upp alla plats.. :)

Vecka 15 - Sol hela veckan!

Sondag
Idag var det jattevarmt igen och soligt, soligt! Nar vi vakna sa bestamde Henry att vi skulle bjuda in nagra kompisar pa BBQ sa vi akte till marknad och kopte lite kyckling billigt. Barnen somnade perfekt i bilen pa vagen hem sa da kunde jag fixa iordning allt innan alla vanner kom. Det var underbart vader och god grillad mat och mycket trevligt sallskap. Det kom 2 sma bebisar och 6 andra barn som Tova och Mia alskar och de sprang omkring i tradgarden hela eftermiddagen och hade hur kul som helst. Visst ar det otroligt hur barn kan underhalla sig sjalva utan nagot annat an sig sjalva. Det ar uppfriskande! Nu har 2 sma trotta flickor somnat och jag ska oxa lagga mig. Imorgon blir det en busy busy dag med mammor och barn.

Lordag
Yippie.. Tovas Teddy (nya) har anlant efter en lang semester i Sverige.. ja det var det jag sa att han varot pa holiday. :) Hon blev sa glad och kramade Teddy hela dagen och sov som en stock hela natten.. xx

Idag hade vi en som vanligt galen dag med alla 4 barn. Vi vaknade tidigt men kom ionte ivag innan 11 och sedan hem till Mamma Ladi en snabbis for Mia hade somnat nar vi val kom fram och sedan korde vi vidare ner till Hyde Park- dar hade vi super trevligt och kakade en "pop up" var i solen. Harligt och svettigt- det var nog iallafall 25 grader ute.
Pa kvallen akte jag ut till Malin och kolla pa film och snacka skit- hennes kompis var dar oxa sa det var ju trevligt.

Fredag
Idag hade vi en super trevlig dag med Malin och Rakel! Pa morron sa tog vi det lugnt och vantade pa att Teddy skulle anlanda- nar posten kom sa sprang vi och oppnade paketet och Tova hon var sa forvantansfull eftersom jag hade sagt att det var hennes Teddy. Men nej! Det var fel Teddy- de hade skickat Mias rosa Teddy och inte Tovas blaa.. jag trodde inte det var sant.. Tova hon bara gick ivag och var lessen. Nar jag ringde affaren sa dem att eftersom det var en tjej sa skickade hon en rosa- fast jag hade sagt i mitt email att det skulle vara en bla!!! Dumma dumma manniskor... :(
Nar Malin och Rakel kom gick vi iallafall till parken med vara bada Phil & Teds och 4 barn- jag passade namligen Ava idag pa eftermiddagen sa det var ju perfekt att Malin kom forbi med sin tvillingvagn. Vi var hela eftermiddagen i parken men lekplatsen var stort full med barn eftersom alla har lov och det var lite laskigt att passa alla sarskilt Ava for hon ar ju inte ens eget barn -tank om nagot skulle handa.
Ikvall sa har vi badat och nu precis korde Malin hem- tank sa underbart att hon har egen bil nu och kan lugnt och skont ta sig hem utan att behova aka buss och tube och allt.


Torsdag
Vi har inte hittat Tovas Teddy och vi saknar honom.. sarskilt jag eftersom det verkar som Tova inte fattar var han ar.. jag hoppas verkligen att den nya som jag bestallt kommer imorgon.

Jag ar ensam hemma ikvall- Henry ar ute med jobbet. Bada tva sma troll somnade vid 7 sa det har verkligen varit en lugn kvall. Nu ska jag titta pa House.

Hjalp! Tova har tappat sin "Teddy" - sa nu efterlyser vi den- hitta den garna innan laggdags! :)

Onsdag- Jennys forsta dag som var nya Au-Pair
Idag ar jag pa jobbet och Jenny tar hand om Mia & Tova alldeles sjalv. Jag ringde innan och Jenny sa att det hade gatt bra- battre an hon trodde att det skulle ga sa jag antar att det betyder att mina sma troll har uppfort sig.. :)

Nar jag kom hem nyss sa hade allt gatt bra- och Mia sa att hon blev "sad" nar Jenny gick och sa att "she can live here and sleep on the sofa" det tycker jag ar ett ratt bra betyg fran en 2,5 aring. Tova hon var oxa lessen att Jenny maste ga hem.

Tisdag
Idag var jag som sagt ledig fran jobbet sa vi akte och hamtade Jenny fran jobbet och akte till ASDA och handlade upp hus och hem med mat och frukt och annat. Det gick bra, hem snabbt och ata lunch sedan gick vi till bussen och akte in till Svenska Kyrkans lekgrupp. Dar traffade vi Malin & Rakel och Hannah & Nathan och vi drack kaffe och kaka goda kanelbullar och barnen lekte. Sedan akte Jenny hem till sig och jag, Malin och Hannah tog en lang promenad genom hela stan till Kings Cross och darifran tog vi taget hem. Det var verkligen en trevlig dag! Ah sa skont att vi antligen har hittat nagon som tar hand om sma flickorna!

Mandag - Annandag Pask
Idag var vi hela familjen ute i Golders Hill Park och lekte litegrann innan vi akte ner till Brick Lane och traffade var nya Au-Pair Jenny. Hon var jatte schysst och barnen gillade henne.. Vi gick och at pa ett stalle tillsammans och Tova hon at som en galning! Det var som hon inte hade fatt mat pa flera dagar. Jenny tackade ja till jobbet och imorgon ska vi traffas och ha "traningsdag"

Vecka 14 - Ny vecka igen!

PASKAFTON
Sa var den stora dagen har.. bada barnen hade bestamt sig for att inte lata mamma fa nagon sovmorgon pa sin fodelsedag. Sa vi har varit uppe sedan 7 och Mia har redan sjungit happy birthday och vi har oppnat stora paketet fran Sverige, fran mamma och mormor. Tusen tusen tack for alla presenter och vilka fina klader till Mia & Tova. xx

Vi far se vad resten av dagen har att ge...

Vill bara paminna alla om att det ar min fodelsedag nu pa lordag den 7 April 2007. Glom inte att skicka presenter!! Har nedan kommer min onskelista:

* Ett eget hus- med 4 sovrum, en stor tradgard dar barnen kan leka, en tvattstuga!, och plats att ha alla grejer- typ en vind eller liknande!
* En ny digital kamera sa jag kan ta fina kort pa mina underbara barn - en sadan dar bra som du har Andy :)
* Nya klader - fina varklader och sommarklader
* En resa till ett varmt land
* En laptop sa att jag kan ha vad jag vill pa den!

Ja, det var val allt for tillfallet- jag aterkommer om jag kommer pa nagot som ar lite billigare! :)

Fredag
Idag pa langfredagen sa var Henry ledig sa vi akte hela familjen till Friary Park och traffade familjen Evans-Maranzana och Mia & Tova l& Holly lekte och sprang runt i den jattefina stora lekparken. Luca lag mestadels och sov i sin nya Phil & Teds vagn som jag har overtalat Melissa att kopa! :) Paulo sa forvanat "oh I didn't klnow that you guys had the same buggy" ? Joda sa ar det med oss mammor- vi ar ena riktiga copycats! Vadret var verkligen super sa det var sa himla skont att vara ute hela dagen- inga affarer eller inomhus lek. Mia somnade pa vagen hem vid 4.30pm sa hon gick inte och lade sig innan 9.30pm! Men sa blir det ibland..

Torsdag
Det kom ett paket med posten- fast det far inte oppnas innan paskafton.. sa spannande.. :)

Idag var jag faktiskt ute och tog en snabb drink med jobbet- alltsa jag hallde i mig en gin & tonic pa typ 20 minuter och sedan sprang jag till taget och skrattade hela vagen.. :) Nu ar jag hemma hos min sma troll- Cat tog hand om Mia och Tova idag och det hade gatt bra. Fast Mia klagade pa att hon hade ont i magen. Men nar Cat sa "Do you think it is because you miss your mummy?" Sa sa Mia : "Yes I miss my mummy" och sprang ivag och lekte. Ja det ar nog inte latt for dem att bli omhandertagen av sa manga olika ansikten. Hoppas nu bara att Jenny vill borja pa tisdag och att hon stannar lange lange..

Tisdag-Onsdag
Veckorna bara springer ivag!

Mina sma flickor ar med Lotta nar jag jobbar.. Lotta var en av alla au-pairer som jag traffade och som tackade ja till jobbet, men sedan sa tackade hon nej sa sent som i torsdags for hon hade fatt ett jobb pa en segelbat och ville val hellre bata nere i Grekland an ta hand om mina barn!? och dar satt jag utan barnomsorg denna veckan. Sa jag bonade och bad att hon skulle komma i 2 dagar denna veckan iaf. I morgon ska Cat och Ava komma och ta hand om tjejerna.

Mandag
Idag pa morronen sa var jag verkligen tvungen att stada i lagenheten for det sag ut som det inte hade stadats pa typ 5 veckor (vilket sakert var sant!) sa vi spenderade morgonen med att stada, jag, Mia och Tova. Mia och Tova alskar att stada med vatservetter och det ar ju toppen bra for det blir ju rent och fint utan att jag behover gora det.. :) Man far trana sina barn att stada om ens man inte vill hjalpa till.. ha ha ha
Malin och Rakel korde hem till oss med sin nya fina bil- antligen har Malin fatt en bil och vi kan ses mycket mera. Vi gick till parken dar vi var ute och lekte hela dagen. Cat och Ava var oxa med sa det var perfekt- en kompis till Mia och en till Tova. Alla var glada och nojda sarskilt vi mammor som kunde ligga pa en filt och sola och snacka skit!