Vecka 5 Tillbaks i London

Sondag
Gud sa kallt jag haller pa att frysa ihjal hemma och man kan inte vara ute mera an en timme eller sa innan man har iskalla tar och fingrar.. jag vet brorsan jag ska inte klaga hos dig ar det ju typ -40! Iaf sa har kallt har det inte varit pa lange.. men tydligen (sa Henry igar) att Februari ar den kallaste manaden- kan ju kanske stamma! Vi akte bara till Sainsburys och handlade mat (till Henrys fortret som inte gillar att spendera pengar pa mat- men ata bor man annars dor man!) sen stadade jag ut kylen flyttade den till ett annat stalle i koket men nar jag val flyttat den sa insag jag att den inte kunde sta dar for den blev for stor och tog for mycket plats.. sa nu vet jag inte riktigt vad jag ska gora med diskmaskinen.. jobbigt jobbigt!

Lordagskvallen var underbart mysig- vi gick till Pancake House och det var mumsigt. Dar har de alla olika sorters pannkakor med sott eller matigt inslag. Jag valde en onyttig med glass, banan, chokladsas och baileys och drack te till. Fast det kom in ett par och satte sig jamte oss och killen valde en med grillade gronsaker och den sag verkligen god ut den tar jag nasta gang!

Lordag
Vi sov lange och sen tog vi pa oss varmt det ar kallt har nu typ 2 grader.. akte till Comet och kollade diskmaskin och nu star vi i valet och kvalet.. en dyr Miele som har 5 ars garanti eller en billig Bosch som har 2 ars garanti.. hmmm inte latt! Men vi far se bara jag far en diskmaskin blir jag glad! Nu ar jag trott pa att diska for hand och aven mina hander borjar bli torra och sondriga. Ja jag vet vad ni tanker- kop diskhandskar! Det ska jag gora oxa! Ikvall ska jag och Henry ut och mysa.. jag foreslog att vi skulle ga till Dudleys Pancake House. Det later val gott?

Fredag
Pa vag till Mias skolan sa ringde Cecilia och fragade om hon och Emil fick titta in pa en fika. Japp sa jag och tankte nan sekund pa att jag faktiskt borde stada infor svenkbesoket.. men men det hinns val med senare. Nar jag hamtat Mia fran skolan akte vi till parken och kakade lunch.. solen var framme for en gangs skull sa som Mia sa till mig: "Mummy I think it is a perfect day for going to the park" sen lamnade jag barnen hemma hos Cat och akte hem och fixade det sista. Da ringde besoket och sa att tyvarr hade de fatt forhinder och kunde inte komma.. snopet men men sa ar det. Sa jag akte hem till Cat och hamtade barnen och tog en kaffe istallet. Henry kom hem tidigt fran jobbet sa vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans.

Torsdag
Hann knappast vakna innan dammsugaren var framme och stadade hela huset.. sa ringde Melissa och sa att hon ville komma forbi med Luca sa da fick jag paus.. det var trevligt var sa lange sedan vi traffades. Melissa har ju borjat jobba igen sa hinns inte med alltid. Efter Melissa akt sa slappade jag och barnen mest hela eftermiddagen. Det far man val gora ibland?

Onsdag
Jobba igen..

Tisdag
Vid 6.30am fick jag ett sms av Sofia som sa att hon hade migran och kunde inte komma till jobbet sa jag krop ner under tacket igen och somnade om. Fick saklart stanna hemma fran jobbet inte sa himla skoj eftersom jag maste anvanda mina semesterdagar men man har ju inget annat val. Sa efter vi lamnat Mia pa skolan passade jag pa att titta in hemma hos Christina och Elias. Vi drack lite kaffe sen akte vi och hamtade Mia igen. Pa bussen och ivag till Svenska Kyrkan.. det ar sa mysigt sa jag vill garna in dit. Efter det akte vi ner till Chelsea och halsade pa Henrys pa jobbet. Mia och Tova var ju saklart valdigt populara och alskade all uppmarksamhet. Sen hem igen tyvarr fick vi ta en sisadar 5 tag lite jobbigt med vagn men vi var ju 2 sa det gick ju. Val hemma stupade vi i sang och sov gott hela natten.

Sverigeresan..
..var underbar men kort. Fast det gick faktiskt riktigt bra. Flygningen gick som pa rals nastan som att kliva pa en buss nu nar man gjort det sa manga ganger. Mia blev stoppad nar vi gick igenom rontgen maskinerna som jag kallar dem ;) Det tyckte hon var ganska haftigt att fa stracka ut armarna och bli genomsokt. Tandlakarbesoket gick bra hela fredagen med bedovad mun inte sa kul men forhoppnongsvis sa ar det bra nu ett tag framover. Vad hans med inte sa himla mycket men det var sa skont att vara hemma hos mamma och bli omhandertagen. Da blir man som barn pa nytt!

Nu ar det mandag igen och jag sitter och jobbar men snart ska jag hem och njuta av en skon kvall framfor TV:n.

Vecka 4

image229

Onsdag
Nu ska jag snart hem och packa, stressa, bada barnen, lagga barnen, ata, duscha, kolla sa jag inte glomt nat, stada lite, tvatta lite, ge lite tid till Henry, forsoka sova kommer sakert inte ga for man vet att man ska upp 4am!

Ses nar vi ar tillbaks!

Tisdag
Direkt efter jobbet akte jag till doktorn och hamtade Henrys recept pa tabletter for hans hosta. Hoppas verkligen att det blir battre for jag kan inte sova- sjalviskt jag vet dar ligger han och hostar sa han blir bla i ansiktet (eller ja det kan han ju inte bli men ni vet vad jag menar :) Annars sa ar vi alla lite battre och ser som sagt fram emot Sverigeresan.

Mandag
Idag var jag hemma fran jobbet.. helt slut efter att Mia var vaken i 2 timmar och sedan borjade Henry hosta. Inte sa himla kul.. plus att jag har akt pa forkylning sa nar klockan ringde vid 6am trodde jag att jag blivit overkord av ett tag! Nu kommer vi snart till Sverige.. Mia och Tova pratar om det varje dag.. a vad de langtar.. :)

Vecka 3

Helgen
Lordag var vi hemma hos Henry kompis och fixade deras dator. Luigi ar italienare och lagade supergod mat till oss pa kvallen.
Sondag tog vi det lugnt.. gick ner till broadway och handlade mat och sen hem och myste utanfor oste regnet ner..

Onsdag Torsdag Fredag 
I  onsdags var jag pa jobbet som vanligt.. var ute och kakade lunch pa Nandos jobbet betalade sa mumsigt och gratis.
Torsdagen spenderade jag morgonen med att stada hela huset.. det ar min staddag och tvattdag sa barnen fick kolla pa typ 3 filmer pa TV under tiden jag holl igang. Men sen var det fint och stadat och alla klader var rena. Da fick vi besok av Wendy a Jack a tvillingarna Ben & Charlie och sa Cat & Ava. Vi kakade kladdkaka och snackade en del nar barnen lekte snallt.
I fredags akte jag och Cat (a barnen saklart) till IKEA och inhandlade en kladhangare till hallen. Kopte en massa mat mmm sa gott. Nar vi kom ut till parkeringplatsen sa hade en stor j-vla jeep parkerat jamte mig tyvarr inne i min parkeringsruta! Sa jag kunde inte komma in i bilen vilket var valdigt irriterande. Nar vi antligen kom in i bilen igen sa akte vi hem till Cat och byggde hennes lada som hon kopt och jag som IKEA expert byggde ju ihop den men det blev fel..  ha ha ha sa efter ett par svettiga minuter fick vi till det och tur var val det eller sa hade man val fatt hora det resten av livet!
Vid 6pm kom Sofia hem till oss och vi snackade skit nar vi vantade pa Henry. Nar han kom gick vi pa bio Charlie Wilson's War. Den var bra och det var kul att komma ut lite.

Tisdag.. uppdatering fran sjukstugan
Henry mar lite battre och hostar inte lika mycket- skont. Mia ar fortfarande forkyld men det verkar som den varsta stormen har lagt sig. Jag och Tova mar bra vi ar starka tjejer vi! Sager jag nu... ;)
 
Mandag.. lilla sjuka familjen
Jag sitter pa jobbet men hemma ligger Henry och mar kass och inatt blev Mia oxa sjuk. Hon har en svar forkylning men ingen feber sa vitt jag vet annu. Men hon var uppe inatt och kunde inte sova. Nar hon vaknade sa hon att hon hade dromt att vi skulle aka till Sverige nu pa morgonen och sa fnittrade hon. Jaha det var ju jattelustigt! Ibland undrar man var de far allt fran..

Annars sa sitter jag i valet och kvalet och funderar pa om jag ska kopa en diskmaskin eller inte.. svart val! (Ha ha egentligen inte eller hur!!)

Den har bilden har jag pa min desktop.. jag gillar den starkt!

image228


Om Du Lamnade Mig Nu

Om Du Lamnade Mig Nu- Lars Winnerback (min absoluta favorit)


Jag skulle vakna mitt i natten och ga upp och ta en lang promenad

Jag skulle lata blicken mota andra ogon i en frammande stad

Jag skulle inte ha sa brattom med att traffa nan ny.. jag ar ratt mycket med mig sjalv, precis som du

Jag skulle andas i det tomrum som blev over om du lamnade mig nu


Jag skulle sitta pa ett tag mot Paris och lata Stockholm va

Jag skulle fa den tiden over for mig sjalv som jag sagt att jag vill ha

Jag skulle unna mig a dromma hundra mil genom Europa om en framling lika tillitsfull som du

Jag skulle prova mina lappar mot nagon annan om du lamnade mig nu


Jag skulle kunna leva utan den dar blicken som far mig ur balans

Jag skulle sakna den dar stunden som vi har nar vi tillslut har blivit sams

Jag kanske skulle soka upp kontakter som jag tappat som jag varit med forrut nanstans

Jag antar det finns nan du skulle ringa om jag inte fanns


Jag kanske skulle leta upp nan yngre som en fjader i hatten

Det skulle bli for tomt om ingen fanns dar som varmde mig i natten

Men jag skulle aldrig ha talmod nog att bli forstad.. ingen kanner mig sa val som du

Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lamnade mig nu


Vecka 2

Helgen...
...borjade inte bra. Henry kom hem fran jobbet och var hur sjuk som helst.. kunde typ inte sta upp sa han akte med ilfart till sjukhuset dar diagnosen blev nat liknande njurbacksinfektion? och aven lunginflammation (vilket hemsk kombination!) Sen dess har han legat i 40graders feber och yrat nu ar det sondag och vi har precis varit pa sjukhuset igen och han har fatt ny antibiotika tydligen var den andra fel. (Fast det sa han ju till lakaren att han skulle ha ett annat antibiotika men de vagrade ge det till honom.. vad ar det med lakare som maste bestamma hela tiden!! De kan val lyssna pa patienten kanske??) Nu sover han sa jag hoppas att han kanner sig lite battre.. han hostar iaf inte lika mycket.

Torsdag
Idag hade vi verkligen fullt upp.. efter vi lamnat Mia pa skolan sa akte jag och Tova hem igen och sa kom Jess & Tia och halsade pa. Vi tog en snabb kaffe och sedan ivag och hamtade Mia pa skolan och hem till Cecilia pa Sv Mammor traff och verkligen en toppen lunch hade hon fixat. Vi var sakert en 8-10 mammor med barn i hennes lilla lagenhet.. men som man sager pa svenska: Finns det hjarterum sa finns det.... och sa ar det i var mammagrupp vi kanner varandra sa val nu att det spelar inte sa stor roll var vi ar eller hur mycket barnen brakar.. det gar ju over anda! Pa vagen hem ringde Cat & Ava sa vi akte hem till Wendy & Jack och tvillingarna och lekte litegrann. Kvallen avslutades hemma hos Fam Oppenheimer med middag och bad. Nu ar vi antligen hemma igen och vantar pa Elinor som kommer och lagar middag till mig! Harligt... :)

image226
Basta vanner...

Onsdag
Fick precis veta att "Om Du Lamnade Mig Nu" blev arets lat pa Grammisgalan- wow jag sa ju att den ar bast! Nu ar jag ledig igen harligt. Sitter och bloggar och njuter av mina sovande barn! Henry kollar pa fotboll..

Idag borjade det brinna pa mitt jobb sa vi var tvungna att evakuera sa det var allt lite laskigt men som tur var var det inte sa himla allvarligt och ingen brann inne.. tack och lov for det!

image225
"De tre prinsessorna"

Tisdag
Jobbar igen idag en hel del ar sjuka.. det gar nan acklig hemsk vinter kraksjuka har, sa nu vantar man bara pa att barnen ska plocka upp den nagonstans och insjukna.. men annu sa lange har vi klarat oss.

image224
Vilket harligt kort och vilka fina slipsar de har allihopa! Mia, Sofia & Tova :)

Mandag
Jag sitter har pa jobbet och funderar pa vad jag ska gora forst... jag har nastan glomt vad mitt jobb gar ut pa eller vad det ar jag ska gora egentligen.. kanske ska ga och koka lite kaffe istallet???

Mandag kvall
Barnen var jatteglada nar jag kom hem fran jobbet och hade haft en bra dag tillsammans med Sofia. Sa skont nar man kommer hem och ens barn har haft det bra utan mamma eller pappa. Jonatan tittade in efter jobbet sa jag och Sofia lagade en jattegod kottfarspaj som vi mumsade i oss alla 4. Sedan bums i sang efter en lang hard dag pa jobbet! (de flesta vet ju att dagen formodligen inte var alls sa lang och hard! ;)

Januari 2008 Vecka 1

Helgen
Lordag morgon vaknade vi sent vilket var skont.. sa akte vi till Homebase och handlade lister till badrummet och sedan ivag till slaktaren och kopte kyckling och kott. Det ar mycket billigare att ga dit sa det ska vi forsoka gora. Och jag tycker faktiskt att det ar godare kott oxa. Sedan akte vi hem och Henry lagade afrikansk mat och jag la lister i badrummet. Maten blev god och listerna ser snygga ut. Badrummet ar helt forandrat och det kostade inte mycket. Toppen!
Vi 4 tiden kom Olivia Ralph Marvin Zach och Sienna pa besok. Barnen alskar M & Z de ar stora pojkar pa 6 & 9 ar och jag tror nog Mia och Tova ar lite smakara! Ha ha ha

Sondagen spenderade vi igen med att ha lang sovmorgon och sedan akte vi till London Colney som ligger lite utanfor stan och handlade mat. Dar finns ett stort Sainsburys, M&S, Boots, Next, Sportaffar, Monsoon, Borders ja typ allt man behover egentligen.. sa dar sprang vi runt ett tag. Pa kvallen kom Elinor och halsade pa som vi inte sett pa lange hon har varit i Sverige i 3 veckor.

Fredag
Tillbaks till vardagen igen.. idag var ganget (jag, cat, ava, mia och tova) pa Brent X och kollade laget. Jag behovde hitta en ulltrad sa jag kunde sy ihop Henrys ylletroja som varit sonder i typ 1 ar. De hittade jag pa John Lewis.. verkligen svart att hitta pa nat annat stalle.
I eftermiddag var jag och Tova (Mia stannade hos Ava) hemma hos Mose och Kaleyah och fikade.. det var trevligt.

Barnen sover och jag ska kolla pa svensk TV pa internet.. sa roligt. Det borjade med att jag kollade pa alla avsnitt av Julkalendern, efter att barnen inte ville kolla blev jag fast anda, den var ju ratt sa mysig.. och nu kollar jag pa miniserier och allt annat. Harligt och underbart svenskt!

Jaha sa var det nytt ar da.. Januari 2008 det later ju ratt sa bra... jag och barnen ar sjalva idag for forsta gangen pa 2 veckor. Just nu ater barnen frukost och jag sitter och bloggar lite. Efter bloggandet akte vi hem till Adam & Co och lekte. De hade fatt en massa nya roliga kill leksaker i julklapp sa det tyckte tjejerna var jattekul. Sedan akte vi och hamtade Ava pa hennes dagis akte hem och vantade pa Cat som kom med goda kakor.
Sen efter vi fikat fick vi ett ryck och drog ut den vidrigt ackliga heltackningsmattan fran badrummet som jag bara inte kunde se mera. Sa otroligt snuskigt- hur kan folk ha det och ha haft det i typ 7 ar???? Ut till mattaffaren och handlade en matta som vi la ner ikvall. Det blev faktiskt ratt sa bra.. nu behover jag bara kopa lister sa ar det klart! Ja det ar tur att mamma och pappa uppfostrade mig till att klara av saker sjalv. Hur skulle det annars ga??? :)
 


Gott Nytt Ar 2008

Vi onskar alla ett riktigt Gott Nytt Ar. Hoppas verkligen att det blir ett harligt ar med massor av intressanta upplevelser.. Kramar fran Familjen i London

image223