Vecka 13 Underbara varen!

Fredag
Oj nu ar det redan fredag.. igar kvall sa spydde Tova och hade lite anfall under natten. Sa vi sov inte mycket. Lite sma trott idag. Tova har precis gatt och lagt sig. Hon somnade pa golvet framfor TVn. Det blir en lugn dag idag och jag hoppas att Tova mar battre nu och inte ska spy mera.. :(

I helgen kommer Henrys barn sa jag tror att vi aker till ASDA ikvall och handlar upp lite mat.

Tisdag
Idag var jag pa jobbet hela dagen och hade fullt upp som vanligt.. han klamma in en lunch med Elinor i solen- harligt varvader har! Sedan hangde Elinor med hem och vi fixade god middag och la tjejerna (som brakade eftersom de visste att mamma skulle ga ut och ta en drink!) Nar de lagt sig sa som sagt gick jag ut med kat och hennes syster och tog en drink pa en bar i Mill Hill. Det var trevligt och gott rott vin. Nar jag kom hem vid 22.30 sa lag Tova i soffan med alldeles rodgratna ogon och hade tydligen legat och gratit efter sin mamma i nagra timmar.. bless her.. :(

Mandag
Idag vaknade vi alla vid 7 och sedan korde vi pappa till stationen och kaka frukost och kladde pa oss.. en typisk morron i var familj kan man val saga.. Sa gick vi till banken och betala en del rakningar och eftersom det var stralande solsken och riktigt harligt varvader sa gick vi vidare till parken. Dar traffade vi Kat & Ava och flickorna lekte och sprang runt- de har sa roligt tillsammans. Bade Mia och Tova har utvecklat nagon slags fobi for hundar.. de skriker (alltsa verkligen skriker!) sa fort de ser en. Sa det ar ju lite jobbigt eftersom det kryllar av dem i parken! Eftermiddagen spenderade vi hemma hos Ava och Kat och barnen lekte sa snallt i tradgarden. Vi hade en harlig dag.. :)
Ikvall har jag lagat stek, med potatis och kantarellsas- mumsigt!

Vecka 12

Lordag
Idag ar det lordag och vi ska kolla pa hus.. Mia kanske leker med Ava nu pa morron. Det ar det enda hon vill gora for tillfallet. Tova far stanna hemma med mamma och pappa.

Mia ar helt totalt frisk igen.. det ar val det enda positiva med magsjuka oftast gar det over pa en dag.

Fredag igen
Jaha da var det Mias tur att fa magsjukan.. vaknade i morse och hon borjade spy, somna i sin sang och sedan fick jag dra upp henne ur sangen, in i bilen och kora i rusningstrafik till Renault garaget for att lamna in bilen pa lagning. Efter en tur som egentligen skulle tagir 10 minter men som tog 1 timme och efter att Mia hade spytt i bilstolen sa kom vi antligen fram, lamna in bilnyckeln och ringde en taxi. La en filt pa Mia och lyfte over hela bilstolen i taxin och latsades att allt var helt ok sa fick vi skjuts hem igen och nu tog det bara 10 minuter. Sedan spenderade vi hela dagen hemma med en sjuk liten Mia och en Tova som var totalt uttrakad. Mia spydde igen senare och sa fick man borja om igen med lite rostat brod..

Fredag
Ska lamna in var bil pa lagning idag sa det blir till att stanna hemma och dona och stada litegrann. I helgen ar vi valdigt upptagna med au-pair intervjuer och ska aven titta pa ett 3 sovrums hus som ligger i Mill Hill.

Tisdag-Torsdag
Jag har jobbat stenhart de senaste tre dagarna och forsokt att inte tanka pa att barnen snart inte har nagon som tar hand om dem. Det ar sa svart att bestamma sig och hitta nagon som man verkligen gillar och som oxa gar ihop med barnen och som gillar oss! Men snart ska det val losa sig.

Mandag
Idag akte jag och barnen hem till Cat och Ava och lekte. Melissa tittade oxa in med lilla Luca och vi gick till parken och kaka lunch och lekte pa lekplatsen. Det var svinkallt och sa borjade det snoa! Vi trodde inte det var sant- haromdagen var det ju 15 grader och solsken.
Annars sa letar vi fortfarande efter en au-pair till Mia och Tova. Hoppas att vi hittar nagon snart.. Nu jobbar jag i tre dagar..

Vecka 11- nu kommer varen!

Lordag
Fullt hus med alla barnen.. men sedan borjade Tova spy och allt som allt har hon spytt 5 ganger under eftermiddagen. Mest galla kvar nu stackarn.. :( Jag blir lite orolig men far forsoka kolla henne under natten.

Fredag
Idag kom Josse och Baby Noah hem till mig och vi gick en lang promenad runt i Mill HIll. Sedan nar alla tre barnen somnat sa satte vi oss och tog en kaffe pa ett mysigt golf cafe. Nar Josse akt hem pa eftermiddagen sa gick jag och tjejerna till parken och traffade Kat och Ava. De leker sa bra tillsammans och jag och Kat kan prata strunt. Jo Tova var battre i torsdags igen och idag var hon helt ok. Inga problem.

Onsdag
Tova min lilla alskling har hog feber och bara ligger och mar daligt.. jag akte hem tidigt fran jobbet for att dagis ringde och sa att hon bara grat och grat. Nar jag kom fram sa satt hon med dagisfroken och grat och madde daligt. Usch vad det gor ont i hjartat nar de har ont de sma liven.. :(

Tisdag
Idag pa min lunchrast satt jag ute och snacka skit med Emma, hon jobbar pa en annan avdelning pa LSE och det var verkligen varmt.. kanske runt 15 grader. Varvarme och sol- harligt!

Mia sov inte idag pa dagis sa hon somna i soffan vid 18.30 och Tova har precis lagt sig sa har sitter jag och tar det lugnt.

Mandag
I natt ringde Henrys ex till honom och sa att hennes pappa hade dott och hon var pa sjukhuset med honom och Henrys 2 andra barn var ensamna hemma. Sa Henry fick rycka ut och hamta Helen (Segun hade akt till skolan nar vi kom fram) och sedan spenderade Helen dagen med mig och tjejerna eftersom jag anda var ledig sa var det ju inga problem. Helen var jatte ledsen sa jag forsokte trosta sa gott jag kunde..

Vid elva sa hamtade vi en tjej som jag intervjua for jobbet som Mia och Tovas au-pair. Hon heter Victoria och hon var verkligen jatte trevlig och bra pa alla satt. Hon kommer hit igen pa sondag for att traffa Henry. Om allt gar bra da sa tror jag helt sakert att vi kommer anstalla henne.

Vecka 10 - 3 dagars lyx

Sondag
Eftersom jag inte kom hem innan runt 12.30 igar natt och barnen vaknade runt 6 och plus att jag hade druckit alldeles for mycket vin sa vaknade jag med trakeps! Jag hade typ glomt hur det kandes sa det var val pa tiden att man fick uppleva det igen.. :)
Sedan sa stadade jag hus och hem och fixade lite..

Pa eftermiddagen kom Sofia hem till oss och traffade Henry, Mia och Tova for forsta gangen. Vi gick alla till parken eftersom det var typ 15 grader och stralande sol. Nar vi kom fram till parken sa hade val resten av alla barnfamiljer i Mill Hill tankt samma sak.. sa det var ratt sa fullt. Men Sofia klarade det bra anda och barnen tydde sig till henne direkt.

For er som inte vet sa haller jag pa att skaffa en au-pair till barnen och Sofia ar en av kandidaterna. Imorgon ska vi traffa en tjej till som heter Victoria.. sedan bestammer vi oss!! Ska bli spannande..

Konferensen
2 sprakighetskursen som jag varit med att fixa var verkligen en succe.. det kom ca 35 mammor och Michelle forelaste med manga bra tips. Jag fick mig verkligen en tankestallare.. sa maste ta mig i kragen och bara prata svenska med barnen nar vi ar ensamna. Nar Henry ar med vill jag prata engelska sa att han far vara med i dialogen. Det var manga mammor som sa att deras man inte "ville" vara med i konversation, men sa vill jag inte att det ska vara. Och nar vi ar med engelska kompisar sa pratar jag alltid engelska- det kanns ratt sa oforskamt annars.. och det blir svart att losa konflikter barnen emellan.

Lordag
Idag ska jag vara barnfri hela dagen OCH hela kvallen! Svenska Mammor konferens om tva-sprakighet, ska verkligen bli roligt.. :)

Fredag
Idag sa akte jag, mia, tova, malin, rakel och traffade josse och noah pa IKEA. Det blev en hellyckad dag.. fast Mia var pa jattedaligt humor hela dagen.. Kan ha berott pa att hon vaknade vid 5! i morse. Efter IKEA sa akte vi hem till oss och barnen lekte sa duktigt utan att braka. Jag och Malin fixade och organiserade litegrann i sovrummet. Tack for alla tips Malin.. nu ar vi pa god vag till ett fint och valorganiserat litet hem. Sedan gav vi barnen god middag och sa korde vi Malin och Rakel till tuben sa de kunde aka hem.
Nar vi kom hem sa badade Mia och Tova tillsammans och Mia fick for sig att hon skulle leka att kanten pa badkaret var en rutschkana.. det sag verkligen jattekul ut, men eftersom det kan vara farligt sa maste man ju saga nej- ibland ar det sa trakigt att vara mamma!!!

Torsdag
Sa var det helg igen! :)

Tisdag
Idag jobbade jag igen.. kandes som jag varit pa en liten kort semester under helgen. Det kanns bra att jobba 3 dagar i veckan. Man hinner liksom med lite mera. Nar jag kom till dagis och hamtade Mia sa hennes larare att hon har andrat sitt beteende nu nar hon bara ar 3 dagar pa dagis. Tydligen ar hon mycket gladare och sa. Ja, visst ar det skont for nu hinner man ju vara lite mera med sina vackra dottrar.

Mandag
Idag var jag ju hemma fran jobbet.. min forsta vecka med 3 dagars arbete.. Jag och barnen korde hem till Malin och Rakel och dar lekte barnen medans jag och Malin fixade en au-pair annons som vi la in pa londonsvenskar.com
Sedan promenerade vi hem till Ylva (en annan svensk mamma som vi kanner). Hon har 2 barn sa det blev fullt os dar hemma hos henne i ett par timmar. Malin hon stack ivag pa ett mote om sitt national insurance nummer sa jag och Ylva blev ensamna med 5 barn! Men det gick bra.
Val hemma hos Malin igen sa kaka vi gott turkiskt farskt brod med homous (som Tova fullkomligt alskade och vrakte i sig).

Nar vi kom hem sa la jag tjejerna och hamtade Kat som lovat att sitta barnvakt nar jag och Henry gick ut och firade varan traffedag. Det var verkligen trevligt!