Positiv som fan

Just nu skralar Magnus Uggla (och jag!) i stereon i koket "Om man ar positiv som fan sa gar allting bra" himla skon lat alltsa man blir ju glad bara man hor den.. och sa sant som det ar sagt. Bast att alltid vara positiv sa blir det bra tillslut.

Nu ar det Jewish New Year sa mina chefer har inte varit pa jobbet idag och inte imorgon heller jaha kanske ska bli judisk sa man far ta ledigt sa dar lite hur som helst.. Tank idag gjorde jag nat mycket dumt och var glomsk annars inte min stil men men val pa tuben som precis stangt dorrarna sa kom jag pa att nycklarna till kontoret lag hemma pa byran. Oops hoppade av pa Finchley Central ner till Mill Hill taget och vanta 5 min och sen hela vagen hem till lagenheten hamta upp nycklarna och sen tillbaks samma vag och in till jobbet.. Phew.. jag tankte nagra ganger at jag skulle skita i att aka dit overhuvudtaget men saklart duktig som jag ar satt jag snart pa jobbet och knappade pa tangenterna.

Jo jag glomde skriva en rolig sak som hande igar.. historian gar sa har: 2 ganger per dag gar jag och barnen forbi ett privat gym som ligger precis jamte vart hus.. darinne finns en ganska sexig och snygg instruktor som jag har kollat in.. ;) iaf vi sager ju aldrig nat till varann for ja vad ska man saga liksom.. men sa igar trillade Mia med sin scooter rakt framfor dorren pa gymmet (nej jag puttade henne inte!!) sa da borjade vi ju klart prata eller ja han pratade- jag fick tunghafta vilket jag aldrig far.. ha ha.. ja, i sana situationer ar det ju ratt bra att ha barn.. vi far val se om det blir nagon fortsattning pa den historien. Jag tankte kolla om man kanske kunde fa privat lektioner i lagenheten nan kvall.. sitter ju anda bara dar och ruttnar..

Nu var det snart October da.. ibland ar det fortfarande sommar kanns det som.. i slutet pa October har Mia och Tova lov fran skolan sa da ska jag vara ledig sjalv ett par dagar.

Resten..

.. av helgen tog vi det lugnt.. det hande egentligen ingenting. Jag laser som en tok just nu och har precis last klart "Det Verkliga Livet" av Hanne-Vibeke Holst kanske inte basta boken just nu men den var helt ok och gav mig anda bara lite mer bevis pa att alla man ar likadana i grund och botten! Nu ska jag borja pa en dackare istallet. Ja man har ju ratt mycket tid pa public transport sa da hinner man ploja igenom ett par bocker i veckan.

Idag var jag ledig fran jobbet sa jag tog med Tova pa mammatraff och kakade fantastiskt god smorgastarta som Cecilia hade gjort alldeles sjalv. Var "taxi" Jessica kom sa snallt a hamtade oss och sen hangde de med hem en stund efterat. Vi snacka mest skit om man och deras lustigheter.. ;)  

Ikvall har jag och barnen lagat mat tillsammans.. lax med potatis och hollandaisas och sa fixade Mia gurkor och tomater till. Det var riktigt mumsigt.

Det blir aldrig riktigt som man tankt

Jaha helgens planer ar andrade, omgjorda och bortglomda.. sa nu har vi gjort nytt schema och nya planer.

Jobb idag, sen hade jag och tjejerna mys, mys, fredagsmys, med chips och coca cola.

Nu sover de sa sott i sina sangar och jag sitter och lyssnar pa bra musik i min ensamhet. Man far val forsoka att lara sig att njuta av denna ensamhet kanske.. Bra saker med att vara ensam ar ju att man kan fisa ifred och peta i nasan.. och gapskratta at sina egna skamt.. sen kan man falla nagra tarar utan att nan ser. Man kan strunta i disken for det ar ju anda ingen som irriterar sig over den och tvatthogen kan vaxa.. Man behover inte raka benen a inte ens duscha. A all mat i kylskapet far man ha sjalv ingen som gar och snor allt gott man kopt.. man kan sitta framfor datorn hur lange man vill a titta pa den dar superkassa sapan pa TV.

Fast sen kan man ju vanda pa allt det dar oxa... a tanka tvartom att det ar skont nar man har nagon dar som bryr sig om allt det dar och som man far en kram av nar man ar lessen a som finns dar och irriterar ens vardag ibland.. Allt ar ju klart beroende pa vad man vill ha i livet antar jag.

Imorgon ska Mia och Tova vara med pappa jag ska aka till Brentan och kolla lite sen blir det picnic med Tovas skola.




Mia gillar att ta kort och Tova hon ar en linslus!


God Morgon London!



Systrarna Balogun


4 barns mamma?

Igar efter jobbet motte jag upp med Malin och hennes 2 barn som satt sovandes i bilen. Malin skulle pa intervju sa jag erbjod mig sjalvklart att ta hand om hennes sma trollungar. Vi bytte plats jag tog bilen korde ner och hamtade Tova hos dagmamman och sen upp till Mias skola. Ut med 3 barn ur bilen. Isak gick sa fint och Rakel & Tova holl hand sa snallt. Inne pa skolgarden tittade alla engelska mammor pa mig typ ar hon inte klok hur manga barn ska hon ta hand om idag?? Men det gar nastan lattare nar man har fler for da ar det som barnen kanner pa sig att de maste uppfora sig.
Hem och gjorde spagetti med baconsas som barnen gillade. Sen lekte de snallt tills Malin kom och hamtade sina barn.
Tova dackade i soffan vid 6.30pm sa da stadade jag och Mia barnens rum det sag ut som en angvalt gatt fram dar.

Idag ska vi hem till Cat & Ava och ata middag efter skolan det ska bli trevligt..

Full English Breakfast

Cat & Ava kom forbi vid 9am i morse och fixade full english breakfast at oss.. vilken lyx alltsa! :)





Sen gick vi till parken tillsammans det var super vader idag oxa sa man far ju passa pa. Dar traffa vi pa Wendy & Co och barnen lekte och sprang runt. De ville helst inte ga darifran men vi hade ju bestamt med Cecilia & Co att vi skulle hem till dem och deras park sa tillslut gick de med pa det. Vi stanna till hemm hos dem forst och fika lite och sen till parken. Jattestor och fin! Sen gick Mia hela vagen till bussen fast hon sa "Mummy I can't take this anymore" typ tio ganger. Det varratt sa jobbigt for det var uppforsbacke hela vagen sa hon fick en glass som beloning. Tyvarr somnade Tova i vagnen sa hon ar fotrfarande uppe men men sa ar det man kan ju inte hjalpa om man ar trott eller?!


Antligen lediga

Idag vaknade vi tidigt fast barnen fick vara uppe lange igar kvall sa tyckte Mia anda hon skulle vkana vid 6.30am. Jag sa ga och lagg dig vi ar lediga idag.. ;) Funka sa klart inte.. sa jag satte pa Barbie film funkar ju alltid. Sen kaka vi frukost sa ringde Malin och kolla om vi ville titta in och halsa pa hos henne i nya lagenheten. Mia fick valja vilka klader hon ville i hela garderoben (hon ar inte sa himla glad i skoluniformen trakig ar den!). Vi satte oss pa var kara BUSS idag hade vi tid sa vi satt dar uppe vilket barnen alskar..





Malins nya stalle var jattefint vi fick god lunch och sen akte vi hem igen till var park och dar var det smockfullt med folk alla var dar for det var superfint vader 25 grader och sol. Dar stotte vi pa Cat & Ava sa vi hangde med dem hem ett tag och drack nagra cocktails i deras garden.. Barnen spelade badminton och sen sa fick racket bli gitarr och de bildade ett band- rockade loss sarskilt Tova rock chick!


"Rock chicks"






Tova sjunger "Nothing sweet about me"

 

Mycket fodelsedagar just nu

Idag sjunger vi for Malin som fyller ar! :) Stor GRATTIS fran oss och hoppas ni far trevligt ikvall...

Mormor fyller ar

Idag fyller min kara mamma ar och barnens alskade mormor sa vi GRATULERAR och sjunger idag oxa! :)

Mycket Buss Just nu..

En dag i mitt liv ser ut ungefar sa har just nu:

Vi gar upp vid 7.30 och klar pa oss, ater frukost tillsammans mysigt a barnen ater Bran Flakes (Tack Malin det var du som kopte dem!) sen gar vi till var kara Buss aker till skolan, jag lamnar av barnen, vantar pa nasta Buss och aker till Tuben.. tar tuben in till jobbet och jobbar i 4 timmar, sen tar jag tuben igen, gar och hamtar Tova hos dagmamman, sen tar vi en Buss till Mias skola och sen tar vi en sista Buss hem igen. Som sagt ovan en hel del Buss i mitt liv.. det enda positiva med det ar att nu har man borjat lara kanna busschaufforerna sa de stannar alltid och vantar om man ar sen till stoppet.

Idag fyller min kara lillebror ar sa vi GRATULERAR och sjunger hela familjen. :)


Helgen

Forst ett kort pa mig och Tova som fotograf Mia tog igar:



Lordagen kalas var trevligt och Tia fick en massa fina presenter- vi gav henne en cleaning trolley en san som Tova redan har. De ar ratt sa populara bland foraldrar oxa faktiskt eller kanske sarskilt.. ;) Vi hade san tur med vadret vi satt ute i tradgarden och det kandes som typ 25 grader, jattegod mat fick vi med och vitt vin. Sen fick jag skjuts hem av Jessica tack snalla och nar vi precis kommit innanfor dorren kom Malin som hade det ensamt hemma och sov over. Vi dukade upp med chips och vin och kolla pa XFactor.


Fodelsedagsbarnet Tia 3 ar


Mia i nya fina klader fran mormor Lisa


Tova latsas att hon jobbar pa dramaten? ;)

Idag skulle vi egentligen gatt pa ett annat kalas men jag kande mig sa himla trott och fortfarande forkyld och orkade faktiskt inte aka hela vagen ner till sodra London sa jag ringde aterbud. Istallet sa packade vi en picnic och akte med Christina & Co till en park i narheten som har en stor och BRA lekplats som barnen gillar. Dar traffade vi pa en annan svensk mamma som vi kanner sa det var trevligt. Nar barnen lekt av sig sa kopte vi glass forst fick vi sta i ko i 30 min. men det var det vart..


I parken Elias, Adam, Mia och Tova

Tovas forsta dag i forskolan

Idag var det antligen Tovas tur att borja forskolan eller lekis som man val asger i Sverige.. Nar dorren oppnades gick hon direkt in, hangde av sig sin jacka, hamtade sitt namn och satte upp pa namntavlan och sen stack hon och lekte.. hon hann inte ens med att saga hej da till mamma sa jag sa Bye then Tova och da vande hon sig bara om och sa ok bye mummy med stort leende pa lapparna. Ingen inskolning behovdes dar inte!

Nar jag hamtade upp henne hos dagmamman senare fragade jag om hon hade varit duktig da sa hon japp och hon hade haft en bra dag men sen sa hon: "The teachers told me off.. " Det var ju inte helt ovantat. Senare fick jag veta att hon hade slatt till en stackars pojke i ryggen. Det ska bli intressant att se vad som hander i fortsattningen.... :)


Relax i soffan innan skolan

I helgen har vi fullt upp 2 barnkalas och Svenska Mammor traff sa det blir roligt att ha nat att gora.

Som bortblasta

Nu har Familjen Ahlin flyttat ut.. igar kvall passade jag alla barnen medans Malin flyttade alla grejer. Sa nu ar de som bortblasta och kanns valdigt tomt har utan dem. Det gick ju bra alla sov som stockar hur svart kan det vara.. och jag satt och kolla Desperate Housewives som borjat igen. Gillar det.. tank om man bodde dar pa Wisteria Lane nastan lika mycket drama som i mitt liv! lol ;)

Nu ska jag satta mig och fylla i en sadar 10 blanketter infor Tovas forskole start imorgon. Vet inte hur det funkar i Sverige men har maste man tex godkanna med underskrift att ens barn ska fa akutvard om det nagon gang skulle behovas.. men halla vem sager nej pa den fragan??

Sen far jag val stalla mig och stryka det ligger en stor hog och vantar... sa trakigt!

Mias forsta dag i skolan

Min stora tjej borjade skolan idag.. sa nu ar hon verkligen ingen liten flicka langre.. sarskilt nar uniformen kom pa da kandes det lite nervost. For bade mamma och Mia... kanske mamma mest?!




Kameran i hogsta hugg! 

Forst fick vi traffa headteacher och skriva pa en massa papper om ditten och datten och sen sa hon: Well Mia you are a very attentive girl and you can listen so you will have no problem in class"  Sen fick vi ga in till klassrummet dar Miss Morgan vantade och Mia tyckte nog det var lite laskigt och annorlunda och tararna kom nastan nastan.. sen gick jag till jobbet och i eftermiddags vid 3.15pm gick jag till klassrummet och hamtade upp henne. Nar hon sag mig blev hon jattelessen och da blev ju klart jag lessen men det var bara nerver och en massa kanslor for sedan blev hon glad och tog in mig till klassrummet och visade mig hennes star chart dar hon redan fatt en stjarna! :) Sen sa hon: "Mummy I was the only one who remembered to always put my hand up when I wanted to speak" Sen pratade hon om sklan hela vagen hem sa detverkar som hon haft en toppen bra forsta dag i skolan.


Lyckligt Lottad

Det har emailet fick jag idag av min underbara van Malin:

Hej hoppas det gick bra i dag,  jag har förberett  kyckling i tomatsås står i färdig form i kylskåpet bara att sätta in i ugnen. Typ 40 min.. 200 grader.. Kommer nog hem direkt efter rakels lekis vid 4.30 om du är hemma då.?

Man far ju tarar i ogonen av sant, nastan sa det gor ont i hjartat... pa ett bra satt alltsa!

Det knallar och gar

Nu har Mia och Tova varit hos nya dagmamman Anne Morris i 2 dagar och det verkar ga bra. Fast Tova hade brakat lite smatt med henne stackarn! Alltsa dagmamman inte Tova ;)... Mia ska ju egentligen inte vara dar nat mera kanske pa loven och sadar da och da.. nej Mia borjar ju skolan imorgon! Det ska verkligen bli spannande! Sjalv verkar hon inte alls sa himla glad over det dar med att behova ha skoluniform pa sig och inte kunna bestamma sjalv.. helst har hon ju bara rosa rosa rosa, men hon andrar sig val sakert snart nar hon ser att ALLA andra har samma klader pa sig.
Vet att i Sverige tycker manga att det ar dumt med uniform men sjalv tycker jag det ar ratt sa praktiskt- inget brak om vad man ska ha pa sig och man behover inte kopa det allra "senaste".

Jag ar fortfarande dodsforkyld och ligger och hostar i kapp med Malin pa natterna vi har bada akt pa nan dunderforkylning som inte verkar vilja ge med sig.

Igar hade vi som sagt hembesok av Tovas (Mias gamla) larare. Det var trevligt att snacka lite med dem och de trodde inte att Tova skulle ha nagra problem alls att borja forskolan. Tova hade varldens show och var superhjalte, prinsessa, staderska och sangerska. Verkligen "Star of the show" :)


Borta bast Hemma bra??

Nu ar vi tillbaks i UK igen har precis lagt barnen som spenderat dagen med sin pappa medans jag stadade. Imorgon kommer namligen Tovas larare pa hembesok och ska inspektera. Sa huset maste vara RENT..

Vi sov till 8.30 idag vilket ju ar 9.30 i Svea sa vi sov verkligen lange. Man markte att Mia och Tova tyckte det var skont att vara hemma i var lagenhet med heltackningsmattor det blir sa tyst... Flygresan gick bara bra fast Mia och Tova var lite smatt uutrakade pa slutet och jag orkade inte ens prata med dem for mina oron gjorde nat fruktansvart ont och sen horde jag inget pa typ hela kvallen sa jag gick och la mig sa fort jag kom hem. Innan barnen.. hi hi hi

Alltsa tiden gick verkligen superfort nar vi var i Sverige. De forsta dagarna spenderade vi ensamna eftersom alla var bortresta men det var skont och vi kunde gor precis som vi ville.

Sondag morgon tittade Lillemor och Klara in pa besok och det var kul for jag hade aldrig sett hennes lilla flicka.. inte sa liten langre men det ar svart att hitta tid.
Sen sa kom Jenny upp hela vagen fran Lund och vi var och fikade och traffade aven hennes snalla mamma. Tova och Mia var nog lite sma forvirrade.. fanns Jenny fortfarande???? :)

Pa mandag morgon var jag, tjejerna, Linda och hennes dotter Wilma pa Oppna Forskolan och det var verkligen trevligt. Ja ni vet valdigt svenskt med ett helt kok dar man fick fika och dar kunde barnen aven pyssla. Vi gjorde hander med guldfarg snacka om att Mia och Tova var glada. Sen fanns et helt rum till med allt mojligt en rutschkana och ja andra leksaker. Dar hade vi oxa sangstund pa slutet men jag kunde bara tva latar alla andra var alldeles for moderna for mig. Sjalv haller jag mig till Ba Ba Vita Lamm.

Mandag kvall blev jag bjuden pa supergod middag och mys. Det var underbart :)

Tisdag akte jag mamma syrran och tjejerna till Boras Djurpark. Det var perfekt inget folk sa vi kunde ga runt i var egen takt och kolla pa alla fina djur. Jag kom knappt ihag att det var sa stort dar och att det fanns sa manga djur. Tisdag kvall anlande Shauna, Andy och Ella de var trotta men resan hade gatt bra. Kart aterseende!

Onsdag formiddag tog jag en promenad pa stranden nagot man verkligen saknar nar man bor i London.. Det var fint..

Torsdag var vi mest hemma, jag tog en kaffe med Anna och Fredde nar mamma tog barnen till Bengt som inte kunde traffa en forkyld som jag. Kvallen spenderade hela familjen hos Pappa & Lotta.. det var kul det ar ju inte ofta vi alla samlas pa ett stalle om man sager sa.

Fredag formiddag blev jag bjuden pa underbart god fiskgratang valdigt god jag maste fa smaka den igen snart! Resten av dagen spenderade jag med min farmor och farfar som kort nder for att traffa oss. Det ar alltid lika roligt att traffas. 
Fredag eftermiddag hade vi kalas for Mia (och Tova) ja vi skulle ha kalas for Tova men hon somnade vid matbordet klockan 6 stackarn hon var sa trott.. sa Mia fick all uppmarksamhet och massa presenter och supergod tarta. Tova firade vi pa lordag morgon istallet..
Fredag kvall akte jag till en kompis och halsade pa. Kolla pa Barbie film och drack kaffe och myste in pa smatimmarna.. ;)

Lordag var det dags att aka hem da.,. vi hann med en fika pa stan med mamma sa det var schysst och sen akte vi i god tid till flyget. For forsta gangen pa alla 9 ar jag bott i London var jag ratt sa lessen nar jag gick ut mot planet.....