Busy day

Idag pa morgonen sa berattade jag for Mia om var dag och hon svarade bara: "Mummy we have a very busy day" och ja det var den faktiskt.
Forst lamnade jag och Tova Mia pa skolan och sa hem igen och slappa.. jag struntade helt enkelt i att stada.. vem bryr sig om man har lite skit i hornen?? Sen hoppade en trott Tova in i hornet pa trappan och grat floder.. sen somnade hon utmattad och sov i en timme.. vilken lyx da.. vad gjorde jag.. drack kaffe och kolla runt pa internet. Sen blev jag lite orolig att hon kansk einte skulle sova men nar jag ringde lakaren sa de att det dar ar bara en myt och att det inte alls ar nan fara med att de sover nar de slatt i huvudet.. sa blev lugnare. Ivag och hamta Mia i osregn och sen till sjukhuset med nagra prover som skulle lamnas in at Henry. Ut med 2 barn i osregn sprang over parkeringsplatsen dyngsura, Mia trillade och borjade grata.. in med proverna.. "Mummy I need to change my clothes"... "ja ja inte just nu sen".. ivag till Coffee & Tease a kaka lunch med Cecilia och Jess och barnen.. antligen en lugn stund. Barnen lekte snallt och hade kul.. jag snacka med mina kompisar.. sen pa med kladerna.. det hade slutat regna sa det var ju schysst.. hem till Melissa for att leka.. lekte ett tag sen blev det kaos.. da akte vi hem.. pa vagen stanna vi till hos Cat & Ava och harliga underbara Cat hade lagat tillrackligt mycket mat sa barnen fick middag idag oxa :) Hem antligen.. i badet med Tova som kissade ner sig pa badrumsgolvet.. satte mig vid datorn da hor jag en rost "Mummy I did a poo in the bath"

Livet som mamma ar sa underbart- man vet aldrig riktigt vad som ska handa sen.. ;)

Nu sitter jag och lyssnar pa Ani diFranco och barnen ar badade och klara for sangen.. imorgon ska jag pa konferens med Svenska Mammor och sen middag pa kvallen.

Det maste komma nat bra ur allt

Ofta nu pa senaste sa tanker jag pa mitt liv, min varld.. kalla det livskris kanske... men sa kanns det som i en av de allra basta latar jag vet.. sager sa mycket med sa fa ord:

"Bussarna aker sitt varv... Jag letar efter rispor i ytan, en spricka, ett hal, en skarv
Det maste komma nat bra ur allt
Det maste vaxa nat under alla lister, alla bingon, alla tavlingar, alla steg tillbaka
Res mig upp, ge mig lust att hanga pa, jag ska varma dig, jag ska lyssna och forsta,
for trots all tomhet, trots de timglas som sliter i oss, ska vi hitta en vag anda, ska hitta en plats anda, hitta ett hem vi tva"


image266



Ett eller flera barn

I mandags var vi ju egentligen pa vag hem till Christina & Co men tyvarr sa hade hennes pojkar fatt magsjuka sa det var ju inte direkt nat man ville ga a fa.

Sa vi gick ut en promenad med tjejerna, just nu gillar de att vara ute och ga en hel del. Det ar ju schysst.. man vill ju inte att ens barn ska bli sadana dar soffpotatisar som bara ligger och kollar pa TV.

Sen akte vi faktiskt till Topsy Turvy (ett inomhus softplay) med barnen for vadret var inte sa himla harligt.. men sa hade typ 200 andra familjer oxa tankt sa det var smockfullt med barn, mammor och pappor.
Det var ett tag sedan vi var dar sist jag och barnen och forra gangen var jag tvungen att springa runt, upp & ner overallt med dem for de var radda? Ja, fraga inte mig hur de kan vara radda pa ett softplay.. men denna gangen till min stora surprise klarade de sig sjalva! Mia var sa gullig med Tova och hjalpte henne att klattra upp nar hon inte nadde upp. Det ar da man blir glad att man faktiskt skaffade 2 barn och inte bara 1..

Min underbara Bror

Tack till min bror som har fixat sa fin bakgrund och nya kort pa min blogg... det blev verkligen SUPER! Eller vad sager ni??

image263
E vi lika eller?

Jungfrufarden

Japp nu ar diskmaskinen inkopplad och den forsta disken diskad.. och den blev ren! Och annu sa lange verkar det som den funkar perfekt. Yippie! Kan bara saga att det ar alldeles underbart att antligen kunna stalla in sin disk dar och slippa sta och svabba..

Visst ar den fin!

image256

image257

Paskhelgen

Paskafton- Vi har precis haft egghunt har.. Helen, Mia och Tova tyckte de var supergott. Nu nar man ar vuxen sa far man ju inget sjalv. Taskigt! Men jag snodde saklart lite fran barnens.. hi hi
Annars sa madde jag lite daligt idag.. kanske en forkylning sa jag tog det lugnt och Andreas du kommer inte tro det ar sant! tittade pa TWO and a half MEN serie 1-5 visas den har helgen sa det gar hela dagarna. Och jag maste erkanna det ar inte sa tokigt.. ;)

Paskdagen- Det snoar! Mia trodde inte det var sant. Hon sa "Mummy it is snowing just like in Sweden" Att hon fortfarande kommer ihag det var ju forra aret vi var dar och det snoade.. Nu ska vi ta pa oss och ga ut och promenera jag och barnen. Henry stannar hellre hemma och stadar. Det erbjudandet tar man ju garna!

Var tradgard i snoyran
image258

image259
Fotograf: Mia

Langfredagen

image255
Jag och Tova busar :)

Langfredagen var det dags for project diskmaskin.. japp vi ar agare av en superfin bankdiskmaskin som jag hittade pa Gumtree (typ blocket) och inhandlade fpr £50. Det var ett fynd eller ja vi far val se nar vi kopplat in den och kort forsta disken om den verkligen funkar! Haller tummarna.. nervost..

Sa vi akte ivag till en affar dar vi trodde vi skulle hitta en langre slang och en annan grej som jag inte vet vad heter. Fast den affaren var fel affar sa vi akte till en annan tillslut hittade vi alla grejer vi behovde. Nu har jag precis lamnat Mia hos Ava och jag och Tova ska leka med dockor medans Henry (som han sa jag ar man och det ar jag som ska gora sana saker sa jag ar portad!) fixar diskmaskinen. Ska lagga upp en bild sa snart det ar klart..

Skartorsdagen

Idag var vi uppe med tuppen :) saklart och hann med att aka till banken innan vi begav oss hem till Malin pa pasktraffen.. Vi kom fram i godan ro och sedan spenderade vi typ hela dagen dar. Vi borjade med god pizza till barnen som ju kanske inte riktigt gillar paskmat. Efter det fick mammorna mat, gravad lax, gudomlig potatissallad och sill och hembakat brod med spenat och parmesan ost. Malin hade gjort ett fantastiskt jobb i koket innan vi kom! Nar lunchen var avklarad sa var det dags for paskpyssel.. alla 9 barn fick fingerfarg och klister fjadrar etc. och faktiskt gick det valdigt stadat till och resultaten blev super!

image253
Mias kyckling

image254
Tovas kyckling

Barnen lekte snallt och vi mammor fick fika i lugn och ro.. jag hade sagt till Mia & Tova i bilen att de maste vara snalla och de sa "Yes Mummy" a det verkar som det funkade.. tank om det alltid kunde vara sa latt! Sen var det dags for egghunt i tradgarden.. Mia hittade typ sitt OCH Tovas agg pa 1 sek. Alldeles for latt for henne men det var val bra for det regnade. Sa fick vi mammor fika, mera kaffe.. jag tror jag drack ca 6 koppar under dagen.. verkar inte vara nat problem med for mycket kaffein- hjalper snarare nar man ar smabarnsforalder!

Vid 3 tiden korde vi hem Mia och Tova dackade direkt sa jag korde hem med radion som sallskap..

Det var verkligen en toppendag och en bra start pa paskhelgen!

Hjalp! Det ar Pask!

Oj oj oj.. nastan inte hunnit med att det ska borjas firas pask typ imorgon.. det kanns galet faktiskt.. tack och lov for svenska mammor imorgon blir det pask lunch hemma hos Malin. Pa mandag ska vi hem till Christina & Co pa pask middag/lunch och sen blir det val Henrys familj nan dag oxa fast de firar ju inte pask sas om vi gor det.

Jag var dessutom duktig och kopte 2 paskagg till Mia & Tova nar jag var i Sverige sa ska bara fylla dem med godis och mormor Lisa har skickat paskbrev som vi kan satta upp. Mia och Tova har malat sa fint. Det ska nog bli lite pask iaf ska ni se!

image252   GLAD PASK sager vi har i London

Torrbollen..

...inhandlad pa Clas Ohlsons i Stockholm och sager bara att den sitter som en keps i koket och i vart sovrum- se sa torrt fonstret ar! Kan verkligen rekommenderas!

image251

Uppkopplad med Sverige

Melodifestivalsfantasten Sara tvingade sin kara partner som ar sa duktig pa datorer och sadar att koppla in laptopen till var TV sa att jag kunde titta pa LIVE svensk TV- melodifestivalen finalen! Sa dar satt vi bada tva och kollade, fick oversatta en del skamt for Henry men annars sa var val de flesta bidragen pa engelska anda.. lite besviken pa vinnaren tycker den later som alla andra bidrag plus hon ar lite for mycket Charlotte- min favvo var ju Sanna med Empty Room och Mia & Tova alskade Amy Diamonds bidrag. De kan hela laten och dansar precis som henne. Jag onskar jag hade en filmkamera! Ni skulle verkligen skratta om ni sag det! :)

I helgen har vi annars mest tagit det lugnt.. var och kollade pa en sadan dar bankdiskmaskin som Isabelle har.. kostar runt 4000 kr lite dyrt tyckte jag sa nu har jag kollat pa gumtree och hittat 2 begagnade som jag ska kolla pa idag.. som bara kostar £50 sa det tycker jag var valdigt duktigt av mig.

Vi var och halsade pa Henrys mamma i sondags och hon gjorde lunch till oss. Mia var pa daligt humor det ar hon varje gang vi gar dit sa borjar bli lite smajobbigt. Man vill ju att ens barn ska vara pa sitt basta humor och sitta angalikt och saga "yes mam" nar man ar hemma hos svarmor.

image250

Det senaste

Torsdag a Fredag a Lordag..

Torsdagar brukar vi ju ga pa mammatraff men denna veckan kunde vi inte ga for det var langt bort och Mia skulle hamtas i skolan sa vi stannade hemma och Jessica och Tia kom och halsade pa oss och vi fikade och barnen lekte a hade trevligt. Sen hamtade vi Ava fran dagis Kat skulle traffa maklare. De kopte sitt hus for 7 ar sedan for £350000 och nu ar det vart £600000.. otroligt! Pa eftermiddagen akte vi hem till Cat och Ava ett par timmar.

Fredag var en lang dag jag var pa mote i ett par timmar sa Cat passade snallt mina barn och Christina hamtade Mia fran skolan. Vad skulle man gora utan vanner alltsa?? Efter motet traffade jag upp med ganget i parken och dar var Wendy tvillingarna och Jack sa alla barn lekte tillsammans. De hade jattekul. Sa gick vi alla hem till Cat & Ava och kakade middag och badade och sen kom Henry och hamtade oss.

Pa lordag morgon (typ klockan 9!) fick jag ett sms av Cecilia som var pa ett softplay stalle sa vi akte dit en stund och traffade deras familj.. sen akte vi hem kakade lunch och sa kom Ava en stund vi skulle passa henne nar Rob & Cat akte for att titta pa ett hus. Sa akte vi till ASDA och shoppade lite.. det ar billigt och bra. Sen lagade jag kyckling och ris och nu vantar jag pa melodifestivalen ska kolla pa natet..

En rolig konversation mellan mig och Mia:
Sara pa svenska: "Mia imorgon nar du gar till skolan sa kan du saga till dina larare att du mar battre" (hon var hemma fran skolan en dag forkyld)
Mia med en rost som tyckte jag var ratt sa jobbig: "But mummy.. I cant say that to my teacher. They cant speak swedish.."
image248

Saker jag ar stolt over...

..... och nu pratar jag inte om mina egna barn for en gangs skull! Forvanade? ;)

STOLT 1
Jag har en brorsdotter! som heter Ella, som bor i Canada, och ar hur gullig som helst.. jag ar Faster det har jag kanske skrivit forrut har men det kan jag val skriva igen eller? Men det jag ar mest stolt over ar min bror Andreas som ar sa duktig och lugn och verkar klara det har med att vara Pappa med varldens latthet. Han ar en san dar "hands-on dad" som alla vi mammor vill att deras man ska vara som!
www.ellashomepage.blogg.se

image36

image26


STOLT 2
Alltsa min syster (egentligen plastsyster men det ar en varldslig sak som Karlsson sager!) Sandra has joined the Swedish Army! Alltsa hon gor lumpen! Och enligt bloggen http://www.sandrap7.blogg.se/ sa gar det alldeles fortraffligt. Jag ar impad och som sagt stolt och tyckte jag borde namna det har.

Nordin och sjöström

Hemma i Vardagen

image249
Jag och Mia i Gamla Stan Stockholm

Forra veckan var det fullt os.. pa onsdag kvall stadade jag ett mycket stokigt och smutsigt hus. Barnen hjalpte lite sa da blev jag glad.. sedan stupade vi alla i sang och pa torsdag var vi uppe med tuppen kladde pa oss ivag med Mia till skolan och sa var det mammatraff. Det kom 8 mammor och typ 11 barn eller sa. Fullt os med andra ord! Roligt hade vi verkligen och 4 mammor stannade till 3pm fran 10am sa det var ju en heldag kan man saga. Efter det sa var vi tvungna att stada igen! Men det gick snabbt bara lite stokigt egentligen.
Vid 4 tiden akte vi hem till Cat & Ava som vi inte sett pa typ 3 veckor eftersom de varit i Amerika pa semester och vi varit pa semester i Stockholm (japp vi onskar att det var tvartom!)
Hem med 2 stycken trotta barn som la sig tidigt. Sa knackade Elinor pa dorren sa det blev allvarligt snack om saker som hant.. men nu ar det utrett och alla ar glada (fast Henry blev lite smasur men det kommer han val over nangang).

Fredag morgon var vi hemma jag och Tova och sen var vi och halsade pa dagis som ligger nere pa gatan for att kolla om det fanns plats. Tova verkade alska det. Sjalv tyckte jag det var lite slitet men sa ar det har i england.

Vi kallar det engelsk standard, ha! vilken standard?

I lordags hade vi alla barnen och Mia & Tova var bjudna pa barnkalas pa McD och hade kul. Det var min kollegas barn som fyllde 3 ar. Mia & Tova hade prinsessklanningar pa sig som vanligt. Det enda bra med det ar att man inte behover kopa en massa finklader! Efter partyt sa Mia "Mummy that was an amazing party"

Sondagen spenderade vi mestadels hemma. Jag och barnen tittade in hemma hos Cat & Ava ett par timmar..  

Oj glomde nastan.. under natten hade jag en from om att jag var ute och joggade sa pa morgonen sa jag till Henry att jag skulle ut och springa lite. Han tittade pa mig som jag blivit galen eller nat. Jag forklarade att i drommen sa hade det varit sa underbart. Ni vet sakert vad jag kommer skriva nu- det var en mardrom i vekligheten.. men var ute och joggade i 15 minuter sa det var skont. Tyvarr har det inget blivit sedan dess.. kanske far ta och kopa en san dar working out video? Da kan man ju trana hemma nar barnen sover.. vore kanske nagot?

Mandag var man tillbaks pa jobbet igen da..

Tisdag foljde jag med Henry till specialist lakaren for hans hosta.. rontgen bilderna sag bra ut.. fattar inte hur nar han rokt i typ 20 ar.. ibland undrar man om det ar sant som de sager att det ar sa himla farligt att roka. Men det visar sig val nar man blir aldre.. alltsa man lever val inte lika lange???
Jag akte in till jobbet pa eftermiddagen kandes liksom som man far visa sin basta sida.. min nyaste kollega Glory blev sparkad igar.. jag visste det redan sa blev inte forvanad. Tror det ar lattare att sparka folk har i England. Det finns val ingen som foljer lagar och regler har verkar det som.

Josse tittade in pa kvallen.. hennes lilla mage har borjat vaxa. Hon ska ju ha en liten i Augusti- jag varnade henne att det kunde bli en liten busig unge som Tova! ;) fast hon ar ju harlig harlig!

image247
Snogging Tova (Sofia Holmstrom)

Nu ar det onsdag och sista dagen pa jobbet igen.. imorgon ska Jess och Tia titta in och antar att det blir stadning igen varfor kanns det som om staddagen hander oftare och oftare.. sag denna bild- tank om man hade typ 8 armar och en man som oxa hade 8- min har ju inte ens 2 nar det galler stadning!  

image59


Semester i Stockholm

Torsdag morgon klockan 5 gick vi upp for att ta flyget mot Stockholm Skavsta.. barnen vaknade och var supersugna pa Sverige som vanligt. Fast denna gangen skulle vi aka till ett annat Sverige och inte till mormors Sverige. Allt gick bra vi anlande i Stockholm i tid och hittade till flygbussen vilket ju var nat nytt for oss men tjejerna somnade skont och sov hela resan in till stan. Val dar gick vi till Isabelles jobb och hamtade upp henne. Sa tog vi en promenad (en av MANGA under helgen) hem till lilla lyan i Gamla Stan.. verkligen jattemysig liten lagenhet och vilket perfekt lage. dar fixade Isabelle god lunch till oss kottbullar och pasta.. och tank det var mormors kottbullar vi fick sa lyxigt!

Efter lunchen tog vi en lite promenad runt Gamla Stan och tittade lite nere vid batarna och vi hade stralande sol sa det var verkligen friskt och skont.. a Stockholm ar ju sa vackert! Kanns verkligen inte som en storstad.. sen fikade vi lite innan vi tog oss ut igen och tog taget till Uppsala dar vi skulle halsa pa Sara och aven sova over dar i hennes lilla lagenhet- "finns det hjarterum sa finns det stjarterum" som man sager.. vi at god indisk mat till middag och jag och Sara snackade skit mest hela kvallen.. det var mysigt.

Pa morgon akte vi in till Stockholm igen och gick pa Junibacken som ju var en stor favorit hos Mia och Tova.. forst lyckades vi aka med bussen till slutstation Kaknastornet! Och jag skallde ju klart ut busschaffis! Ha ha ha  Konversation mellan mig och busschaffis: 
"Var det inte ni som skulle av vid djurgarn?"
"Jo ar det snart eller?"
"Nej det var for lange sedan he he he" med ett skadeglatt leende pa lapparna
"Jaha varfor sa du inget da?
"Nej jag har inte tid med sant"
"Nasta gang kanske du skulle kunna saga till om folk fragar efter vagen och hjalpa istallet for att vara arogant!"
"Ar du blind och dov eller det star ju pa tavlan"
"Du behover inte vara otrevlig bara for att folk fragar om hjalp! Jag ska anmala dig for din chef!" (Ja man blir ju ratt sa arg och hotar med allt mojligt i sadana situationer ha ha ha)

Junibacken var iaf vart ett "fel-ak pa buss" ...dar inne fanns ett sagotag som man akte runt med lite som pa Liseberg da.. fast lite laskigt var det allt. Sedan kunde man leka i "Villa Villekulla" och sa hade de en show med "Karlsson pa Taket".. lite roligt var det for nar Tova kom ut fran showen sa sjong hon bara "Karlsson Karlsson Karlsson" hela tiden det var allt hon kunde av laten sa att saga. Men nu ar han Tovas favvo!


Pa hemvagen akte vi med djurgardsfarjan och det var ju hur harligt som helst! Mia och Tova tyckte det var coolt.. Hemma hos Isabelle igen sa kakade vi pizza och myste lite och sedan begav vi oss till hotellet som vi bokat in- en present fran Mamma & Goran som legat a vantat flera ar pa att bli anvand.. sa antligen blev det av! Tusen tack det var underbart.. a sarskilt frukosten!


Med hotel rummet kom oxa Stockholmskortet som inneholl massor av gratis entreer till olika attraktioner sa vi trotsade regnet (tyvarr hade det vackra vadret forsvunnit nar vi vaknade pa lordags morgon) men vi kopte en harligt snygg regnkappa I genomskinlig plast och gick till Skansen...


Efter Skansen sa lamnade jag och Henry av Mia och Tova till snalla systern och pojkvannen som lovat att passa de sma trollen nar vi skulle pa fest hemma hos Sara pa kvallen.. sa de gick till Junibacken igen! Och jag och Henry hem och sminka och fixa och blev super snygga! Ha ha ha


Gick till stationen och lyckades boka en ej ombokningsbar biljett och  missade taget med en sekund. Henry jagade taget men det var kort. Sa da gick vi in pa O'Learys bar och tog en drink och kolla pa engelsk fotbollsmatch. Henry hade sakert planerat det dar! Festen var trevlig och vi holl oss pa ratt sida om lagen.

Morgonen efter var forsta morgonen pa 3,5 ar som jag faktiskt vaknade av mig sjalv och inte av ett skrikande barn! Och tank det foll sig sa att det var Mors Dag i UK just den dagen.. det ska jag lange  minnas.. underbara tanke! Sara hurtig som hon ar tvingade oss att ga hela vagen till stationen jag skojar inte det tog typ 30 minuter och vi missade saklart taget med en sekund IGEN! Vi verkar ha haft lite otur med kollektivtrafiken I Sverige..


Sondagen blev det museum besok med Ia & Danne.. vi kladde ut oss till Kungar och Drottningar och latsades att vi var "the royal family" Sen akte vi hem och packade och sa borjade den langa resan hem igen.. flygbuss och lang jobbig flygresa med 2 overtrotta barn som var vakna HELA resan.. fast de var anda ratt snalla sakert bara jag egentligen som hade trakeps fran festen dagen innan.


Stockholm var en harlig upplevelse och en lyckad weekend semester!