No Second Chances

Kan man fa en andra chans och gora om allt hela livet kanske? Jag ligger och vrider och vander mig och tanker och tanker och tanker.. vad ska de bli av mitt liv nu da? Ska jag sitta har och ruttna bort i en liten lagenhet i England?

Den har veckan gick snabbt... i torsdags hade Mia fun day pa sin skola sa jag, mia, ova och ava ake med skolbussen till en park i narheten och dar var det en massa roliga saker, hopptorn, face painting, en farm med djur, brandbilar, polisbilar och disco buss. Vi traffade Christina & Elias och aven Lina & Sally och sedan motte vi upp med Melissa & Holly. Barnen var sa snalla alltsa jag fattade inte att typ hela kommunen skulle vara dar sa det var ju ratt hektiskt med 3 barn.. men som sagt de var saaa snalla att det vara rena barnleken. Det enda missodet som hande var nar alla 3 hoppade runt i hopptornet och luften gick ur och det foll ner over barnen.. oj oj oj ganska laskig men det gick bra vi fick upp det igen. Pa vagen hem sa fick vi kopa glass av glassbilen (i engelska glassbilen far man kopa mjukglass tro det eller ej- det kallas Mr Whippy fyndigt) och sen tittade Melissa och Holly in och vi umgicks till kvallen.

Pa fredag morgon hade jag ava igen och vi akte till kommunhuset for att lamna in ett par papper. Pa vagen dit somnade Tova i vagnen vilket var valdigt konstigt men hon fick sova ett tag klockan var ju anda bara typ 10am. Sen akte vi och hamtade Mia och eftermiddagen spenderade vi (Cat jag och alla barn) pa Coffee & Tease fast alla 3 barnen var typ trotta, griniga och otacksamma. Pa kvallen kandes Tova varm och hon somnade utan problem vilket var konstigt for annars om hon sover under dagen ar det kort.

Pa lordagsmorgon sa ake barnen och jag hem till Henry och stadade for att vi skulle ha visning av huset och  sa kom snalla Malin forbi och hjalpte till att passa barnen nar vi hade 2 familjer som kom och kolla. Efter det sa tog vi alla barnen upp pa promenad till en skola har i Mill Hill som hade school fair och nar vi hade varit dar ett tag sa markte jag att Tova hade lite konstiga utslag men det var typ ett par stycken sa tankte det var val nat myggbett eller nat.. men typ 5 minuter senare sa upptacke jag typ ett par 20 till sa jag bara nej det ar vattkoppor.. sa stackars lilla gullugen nu har hon fatt "Chicken Pox" men som hon sager sjalv "I am not a chicken I am Tova"

Idag sondag var jag pa Brent Cross var tvungen att byta en sak och tittade in pa Polarn och Pyret som har super rea. (Min alskade van tusen tack!) sen hem till Henry som skulle umgas lite med barnen han hade faktiskt lagat mat till oss som var god. Synd bara att han inte lagade lite mera mat nar vi var tillsammans.. Barnen sover jag har kollat pa finalen i fotboll och nu vantar jag pa ett nytt avsnitt av Brothers & Sisters.. varje sondag kvall MASTE jag vara uppe till 12 tank jag kanner mig alltid helt bakfull pa mandagar pa jobbet ha ha ha livet som mamma man blir bakis av att vara uppe for lange! ;)

Jag ar uppkopplad!

Behover jag saga mera eller??!!

Knock Knock

Idag vaknade jag (maste tillagga att detta var 5.45am) av glada barnroster som kom fran rummet intill.. och nar jag borjade lyssna pa vad som sades sa lat det sa har:

Mia: Knock knock
Tova: Who's there?
Mia: Banana
Tova: Banana who?
Mia: Ha ha ha ha
Tova: Ha ha ha

Sen sa fortsatte dem med sina knock knock jokes ett tag till fast de fick ju inte riktigt till det.. for egentligen sa gar det sa har:

Knock knock
Who's there?
Banana
Banana who?
Just banana
ah sen sager man igen
knock knock
Who's there?
Orange
Orange who?
"Orange" you glad I didn't say banana? :)


Fortfarande fattiglapp

Tyvarr alla ni som suttit dar och dromt er bort det blev ingen vinst den har gangen heller... :( Men det var det val ingen som trodde heller.. :)

Har ar faktiskt ett kort pa oss (som Malin mamma.blogg.se tagit)  fran midsommar fast jag ser ut som ett muppo men men.. enjoy!



Utmaning

Jag har blivit utmanad av Sofia gerty.blogg.se
Sa här kommer mina svar...

1. Vad gjorde du för 10 år sen? Spelade basket i ligan och jobbade som gympalarare arskurs 4-6

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag? Sitter ju pa jobbet sa borde val skriva ner nat trakigt som.. posta brev, invoicing, ringa samtal, knappa pa tangenterna, sortera papper ha ha men jag tanker skriva istallet: ata en god hemmagjord sallad till lunch, blogga lite mera, hamta mina barn hos Cat och dricka kaffe och sen titta pa nytt avsnitt av Brothers & Sisters  

3. Godis jag gillar: Allt svenskt godis- skicka garna en pase min address ar... ;)

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär: Ah hur langt far man skriva... dessutom kanske jag redan ar miljadar for jag spelade pa Lotto i helgen... jag skulle resa och halsa pa min bror och traffa min brorsdotter for forsta gangen. Sen skulle jag ta barnen till Disneyworld (de pratar om Disneyworld hela tiden och alla plan gar dit nu och INTE till Sverige!) Sen skulle jag kopa mitt dromhus i Mill Hill, ett sommarstalle i Sverige och kanske nan annanstans i varlden oxa nar man anda ar igang, en supersnygg bil, satta in MYCKET pengar till barnen pa ett konto och betala for privatskola.. sen skulle jag unna mig sjalv en massa lojlig strunt typ klippa mig, pedikyr, spa helg, shoppa jarnet ja ni vet! Men om man blev miljadar sa ska det val racka till lite sant oxa eller?? ;)

5. Städer/orter som jag bott i: Varberg, Kinna, London

Midsommar

Inlaggen blir inte langa och manga just nu fortfarande inget internet.. alltsa det bredbandet jag skulle ha blev avbokat eftersom jag inte kunde ha Sky TV sa da fick jag surfa runt efter ett annat och hittade ett sa nu vantar jag bara pa att grejerna ska skickas till mig och sedan blir jag forhoppninhgvis uppkopplad.. men hall inte andan for lange jag tror det forst nar jag ser det.. Har kommer lite uppdatering av den senaste veckan:

I fredags sa akte jag, mina 2 barn, Jessica och hennes 2 barn hem till Cecilia som precis fatt en liten Felix och halsade pa.. Ah han var saaaa gullig och Tova blev helt foralskad i honom. Hon satt med honom i sina armar och strok hans har och klappade i sakert 30 minuter. Det var sa sott! Vi fick god lunch och hade trevligt och Cecilia sag sa frasch och pigg ut.. :)


Emil & Felix

Sen akte vi direkt till Brent Cross dar Polarn & Pyret hade rea och jag hade ju fortfarande presentkort som maste anvandas upp innan 30 Juni sa jag passade pa. Mia ar lite jobbig att handla med dock- allt jag visade henne var for blatt, for randigt, for rutigt, for coolt osv osv.. men tillslut sa hade hon plockat till sig: En rosa & vitrandig klanning, ett par gula shorts med matchande gult & blatt linne, en vit t-shirt med gula stora blommor, och matchande knastrumpor. Tova fick saklart precis samma annars blir det ju brak. Sa snart jag har internet ska jag forsoka att ladda upp lite nya kort pa mina sota barn i matchande sverige klader!
Pa Brent Cross traffade vi Cat som kopte en ny scooter till Mia till hennes fodelsedag (den gamla gick ju sonder) och sen lyckliga Mia fick ga till Topsy Turvy och leka i ett par timmar nar jag och en sovande Tova fortsatte att kolla pa rean.

Sedan i lordags sa var det ju Svenska Midsommar for oss har i London. Malin & Cecilia hade fixat midsommar fest for oss i en park i narheten.. men pa morgonen sa sporegnade det saklart sa vi flyttade fram festen till 3pm sa forst pa morgonen fick Mia & Tova aka hem till sin pappa ett tag och leka me honom. Under tiden packade jagvar vaska med en pvc filt, regnjackor, fleece filtar etc etc. sen tog vi bussen till tuben och tuben till parken.. Tova alskar att aka tuben.
Men vi hade tur inget regn och verkligen supertrevligt att traffas och fira midsommar tillsammans i parken. Vi dansade runt midsommar stangen och vi spelade brannboll. Tank om vadret hade varit soligt och 30 grader varmt.. nasta ar kanske!


Dar kan ni se Mia och mitt huvud.. Tova vet man aldrig riktigt var man har henne fast jag tycker mig se hennes fot.. ;)

Har nedan ar ett kort pa min brors midsommarstang ha ha snacka om skillnad! Och vi kan inte ens skylla pa att vi inte hade tid for vi har barn.. det har ju han oxa.. Duktigt brorsan! :)


I sondags sa hade jag lovat Mia & Tova att vi skulle aka a bada i badhuset sa det gjorde vi. Det fanns tom vagmaskin sa det var ratt sa coolt. Sen kaka vi lunch pa McD och sen hem snabbt och bytte om for att ga pa party. Dar fanns det karaokemaskin. Tova (och jag ;) sjong hogt "Mamma Mia" medans Mia mestadels tittade pa.

Nu ar det mandag igen och jag sitter pa jobbet och langtar ut till parken.. Ha en trevlig vecka!

Nappfen kom till oss..

.. och plockade upp Mias nappar och flog ivag och bytte dem mot en alldeles egen rosa cd spelare som star pa bokhyllan i hennes rum och pa den spelas "Barbie Girl" hela dagen. ;)

Det var sa har att i var nya lagenhet sa har vi fonster i vardagsrummet dar man kan sta och titta ut pa alla bilar och annat och sa klart alskar tjejerna att sta dar och titta.. men de alskar oxa att slanga ut saker dar som hamnar nere i personen under oss "tradgard" vilket ju inte ar sa himla kul sa utskallning fick de ju saklart.. men foljande dag star jag och diskar i koket nar jag hor Mia saga "OOOOPPSSSS" och nar jag kommer in sa tittar hon under lugg och sager "My dummy fell out"
Aha tankte jag vilken chans och sa iskallt till henne att tyvarr men da ar den nappen borta och vi har ju INGEN annan. Nar hon tittade ut igen sa var ju nappen helt borta antagligen gomd i nan buske och visst hade ju nappfen kommit och hamtat den och det betyder ju att imorgon lamnar hon en present om du klarar att sova utan nappen hela natten. Mia sag inte sa himla glad ut men hon ar ju ett smart barn och hon hade ju faktiskt tappat ut nappen och det kunde ju vara sant.

Forsta natten kunde hon inte somna sa jag gick med pa att hon fick ligga i min sang och nar vi hade legat i kanske 10 minuter sa hon "Mummy my thumb is sore" Men sluta suga pa den da "I can't then I have nothing to suck on and all I dream about is dummies" :) Harliga unge va!? Sen somnade hon iaf efter kanske 30 minuter inte sa daligt. Hon vaknade en gang vid 11pm och var helt utom sig och gallskrek men hon lugnade sig efter ett tag och somnade om. Inte sa daligt tycker jag inte. Sen dess har hon bara fragat efter nappen ett par ganger och pa kvallarna tar det langre tid att somna in men jag ar anda mycket stolt over henne...


Nu ar det bara ett barn kvar som ska tranas.. ar det ok om vi gor det nasta ar eller?? ;)





Life goes on.. and on.. and on


Ett av korten tagna nar vi blev intervjuade av Svenska Dagbladet. Har kan ni lasa intervjun om hur det ar att vara mamma i London:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1311469.svd

Fortfarande inget internet hemma jag tror jag smaller av.. alltsa hur kan man leva utan internet? Hur gjorde vi forr innan internet fanns? Man hade en massa brochyrer, tidningar, telefonkataloger, listor med info.. ja nu for tiden ar man alldeles for van vid att bara klicka pa en knapp och fa upp hur mycket information man vill och behover. Ja ja den goda nyheten ar att jag forhoppningsvis far uppkoppling pa fredag. Yippie!! Isf sa blir det uppdatering redan pa fredag kvall.. :)

Jag och tjejerna borjar sakta men sakert att skapa vart egna liv med vara nya rutiner. Storsta saknaden ar varan bil, men jag forsoker se det positivt man far mycket mera frisk luft nar man maste ga overallt och barnen far mera motion- OCH aven jag sa kanske kan ga ner ett par kilon innan badsasongen!

Sen har vi ju inte haft TV pa ett tag eftersom jag som aldrig haller pa med sana tekniska saker (det ar ju det man har mannen till eller??! :) hade satt in antennen i FEL uttag.. ha ha ha kan ni tro att det ar sant eller??!! Sa nar Henry kom forbi en dag och hamtade barnen sa fixade han det och sa typ att jag aldrig kommer klara mig utan honom. Men det vet vi ju alla att jag visst kommer och vi har ju klarat oss i 3 veckor med en myrornas krig TV. Man lar sig leva med det man maste.

Den har veckan borjar Mia & Tova pa dagis, de ska ga pa samma avdelning som deras kompis sa det ar bra nu i borjan nar allt ar nytt. Jag lamnade av dem i morse vid 7 (tidigt jag vet) och de var helt ok, inga tarar och de sa bara "bye bye mummy" och "see you later" sen sprang jag till jobbet. Vi far val se sen hur det gar men jag tror det kommer vara bra for Tova iaf att fa kanna pa livet med regler och oxa att fa vara med barn i sin egen alder. Forra veckan pa inskolning sa hade hon tydligen argt sagt till en av lararna: "I don't want to go to school" Jag kan riktigt se det framfor mig en arg liten Tova..


Tova fragar ofta mig om vi ska ga till Topsy Turvy med "Fia & Jonatan"  nar kommer ni??

En liten tid senare..

... efter jag hade lagt in den forra texten sa kom jag ju pa att jag inte har internet.. hjalp!! och alla som oroligt har emailat mig. Jag har forsokt att svara pa sa manga som mojligt nar jag varit hemma hos kompisar. Sa svaren har sakert inte varit sa himla innehallsrika men vi har det bara bra. Tank att livet gar ju vidare anda och man anpassar sig lite mera varje dag.

Jag vantar pa uppkoppling (sitter just nu pa jobbet) och nar jag val far den sa ska jag verkligen ta mig an och skriva langa harliga innehallsrika svar till alla mina underbara vanner och min fantastiska familj dar ute! Tack for att ni finns!

image288