Sa trakigt

Jag jobbar sa trakigt...

...men det finns en sak som ar annu trakigare... Idag ar det Sofias sista dag hos oss. Jag kommer verkligen sakna henne sa mycket och jag vet att Mia & Tova inte riktigt forstar fast jag har berattat. Men de kommer sakna henne de vet jag.. sarskilt Tova tror jag hon sager alltid "My Fia" hela tiden och pratar mycket om henne. Det enda som gor dagen lite lattare ar att hon bor ju valdigt nara oss i Sverige sa vi kommer kunna ses ofta och mycket. ;)

image285

Rattvist eller inte??

Igar nar jag la Tova sa vagrade hon att lagga sig och sova. Hon hade sovit en timme under dagen och da ar hon verkligen omojlig att sova. Hon kommer upp hela tiden och maste kissa, maste dricka, maste tanda lampan, maste bajsa, maste kissa igen, maste hamta en grej, maste vara vaken, maste kissa... Och som sakert manga mammor vet vid 9 tiden pa kvallen nar det har hallit pa i ett par timmar sa ar man ratt sa trott pa det dar springandet. Vet inte vad ni sager men jag vill iallafall ha lite lugn och ro innan jag lagger mig. Sa jag sa till henne att om hon inte somnar nu sa tar jag hennes napp och teddy (alltsa vad ska man gora da?? Nar man forsokt med allt annat!) och saklart testade hon och somnade inte sa jag in med bestamda steg och tog resolut T&D. Som vantat borjade hon gallskrika men slutade efter nan minut och bytte taktik och sa bara med bestamd rost "That is not fair it is MY teddy and dummy!"

image284
En mycket envis och bestamd liten dam!

Helgen

I lordags var vi pa barnkalas hemma hos Luis som fyllde 3 ar.. jag tror det var en sadar 20 barn dar och foraldrar sa det var fullt os.. men det som ar skont nu nar barnen ar lite storre ar att mestadels sa leker de sjalva och man kan njuta.. jag tog lite champagne mmm sa gott och lyxigt. Dessutom sa var det stralande sol och typ 20grader Underbart!
Kvallen var trevligt Elinor kom over och vi kakade kinamat och drack vin.

Pa sondagen vaknade vi av att det osregnade utanfor sa vi lag kvar lange i sangen. Jag kollade in serien "Barnmorskorna" och fick lite tarar i ogonen. Verkligen vart att se om man har gatt igenom det sjalv.. och jag blev sa forvanad over de fina brickorna som man far nar man fott barn. Med svensk flagga och sa fint! OCH trodde inte det var sant nar de borjade gora hemmagjorda smoothies som man fick nar man hade varkar! Ha ha de svenskar som klagar pa den svenska sjukvarden ska fa hora ett och annat.. ;)

Pa sondag eftermiddag var vi och hamtade var TV, min gitarr och var luftmadrass som har bott hemma hos Sofia & Jonatan ett tag. Det var kul att se hur de bodde aven om de snart ska aka hem igen.
Sa blev det besok hemma hos Henrys mamma. Barnen var ratt sa valuppfostrade sa det var ju positivt.

Senare sa akte vi aven och halsade pa hos var nya Childminder som borjar i mitten av Maj.. det var skont att se hur hon bodde och sa fick vi lite papper och kopia pa pass etc. Man far ju vara lite forsiktig med sant.

Vilket namn??

Jag satte upp den har griffel tavlan pa vaggen i barnens rum och la dessutom dit en krita.. och tank redan direkt gick Mia dit och skrev sitt namn. "Mamma jag tror det ska sta Mia pa den har skylten" Sen kommer Tova och suddar ut och klottrar lite. Men da ar Mia snabbt tillbaks och skriver sitt namn igen. Igar kvall hade hon tom hoppat ur sangen och gatt fram och skrivit sitt namn.. ja sa gulligt!

image283
Duktigt av en som ar bara nastan 4


Tova har stil

Igar valde Tova sina egna klader. Hon sa mamma jag vill ha kjol och sen gick hon och hamtade foljande klader och en hatt. Och sedan efter att ha satt pa sig sina nya fina ballerina skor (som jag hittade i en affar for 100kr!) sa poserade hon glatt framfor kameran.

image280

image281

image282


Falsk eller akta

..and I will look out the window and make jokes about the way things are..

Varfor ar det sa att vissa manniskor i ens liv har man mera fortroende for.. eller alltsa man vagar beratta precis som det ar, inga halvsanningar, hemligheter eller konstigheter. Helt enkelt hela sanningen. Inte som man gor ibland nar man "glommer" att saga ett par saker eller sager det som later bra. Antagligen for att man skams. Formodligen for att den dar personen man pratar med ar sa himla perfekt. Och for att man kanner att man sjalv inte skulle vara lika perfekt om man berattade hela sanningen. Men ar det inte egentligen sa att man faktiskt ar battre nar man berattar den dar hemligheten eller det dar som inte ar sa perfekt. Det ar val da man ar stark och modig.. det tycker jag och till alla dar ute som vagar sta for sanningen- Good on you!

Min alskade mammagrupp

Idag kom mina svenska mamma kompisar hit pa mammatraff.. jag alskar vara mammatraffar.. det ar sa svenskt och sa harligt och alla liksom forstar varann. Ja det har med jamnstalldhet menar jag da ;)  Ha ha

Vi hade som sagt mycket trevligt aven om det var lite livat ett tag. Vi var val 9 mammor och 14 barn sa ni kan ju tanka er.. inklamda i en liten engelsk lagenhet.. men som sagt jag alskar allihopa och nu har vi kant varandra valdigt lange.. mina underbara kompisar Jessica och Cecilia hade bakat och Jessica kom extra tidigt och hjalpte pa morgonen innan alla kom. Alla barnen lekte faktiskt bra och inte alltfor manga slagsmal. Mia lyckades dessutom somna i soffan mitt i allt fattar inte hur!

Nar alla hade gatt stadade jag ett hus som sag ut som ett bombnedslag. Nu ar hela huset sa fint, barnen sover och jag lyssnar pa Lisa Ekdahl & Winnerback. En bra lat som heter Tvivel.

"Jag blir oinspirerad och lessen, av kraven och stressen.. jag har frihet i blicken precis som du och har star livet i farstun sa nara inpa, men det ar nat som gnager anda.. Det kallas tvivel det dar som stor.. det kallas for en klump i magen och ett konstigt humor.. och jag ser hur du tanker pa nat.. hur du langtar dig bort.. som en fagel i en bur.. en obehaglig distans.. en konstig kansla nanstans.. det kanns tomt eller hur.."


Haxdansen

Sa efter Lindas tips om Haxdansen sa gjorde jag en kopp te till mig sjalv satte mig i sangen med laptopen och startade forsta avsnittet.. och sen var jag fast! Sa jag kollade pa 4 avsnitt igar kvall innan jag fick ta mig i kragen och stanga av. Maste ju sova oxa och skulle ju upp tidigt idag och ga till jobbet. Men nu ar det sa spannande och jag vill bara hem igen sa jag kan kolla pa de 2 sista avsnitten..

Annars sa hander det inte sa mycket nar jag jobbar.. det blir liksom samma visa varje dag. Nar jag kommer hem fran jobbet vid 5pm sa pratar jag med Sofia ett tag om deras dag och sen nar hon akt sa badar jag barnen, pa med pyjamaser och sen brukar vi sitta och gosa i soffa tillsammans, innan jag lagger barnen vid 7pm. Mia hon sager till mig sa for tjag kommer hem: "Mamma can we gosa" och det ar sa harligt att hora det efter en lang dag pa ett stressigt jobb. Sa underbart att man har sa fantastiska barn.

image279

Mycket goda nyheter

Nu har vi fatt reda pa att Mia kommer in pa skolan vi vill att hon ska ga pa.. Yippie! :) En bra skola som ar valdigt svar att komma in pa sa vi ar verkligen super glada. Dessutom sa ar det skont for har Mia val fatt plats sa kommer Tova in eftersom hon ar syskon..
Inte klokt men har maste man soka skolan i typ November aret innan. Flera blanketter att fylla i och en massa tjafs. Alltsa hon ar ju inte ens 4 ar annu och man maste vara orolig for sant. Sa i september borjar hon alltsa reception class och ska ha skoluniform min lilla prinsessa.. som borjar bli sa stor!


Det ar val tanken som raknas anda..

Alltsa jag har tankt en hel del pa det har med jamnstalldhet hit och dit och allt ska vara sa himla 50-50 hela tiden. Sjalv bor jag i ett 100% at ena hallet forhallande (ja ni kan ju sakert gissa at vilket hall) och har val egentligen ingen erfarenhet alls av det har med jamnstalldhet.. men jag har anda en asikt.. och alla andra verkar oxa ha det sarskilt alla som bor i Sverige med svenska man och som har det sa himla perfekt hela tiden och sa himla 50-50. A visst skulle det vara skont att vara lite mera sa men pa ett satt sa kanns det anda inte riktigt ratt att saga at en man som jobbar mellan 8-8 att han ska ta fram dammsugaren nar han kommer hem.. sjalv jobbar jag ju deltid sa jag har ju mera tid att gora sant dar.

Nej, det ar ok att gora det.. for mig handlar det mera om en tanke. Alltsa en tanke och ett ord som sager:

Tack for att  du gor allt det dar for mig. Tack for att jag har rena klader och ett fint stadat hus. Tack for att mina barn ar friska och rena. Tack for att du lagade mat igen och tack for att du stadade undan efter maten. Tack for att du baddade sangarna och tack for att barnen la sig i tid, badade, glada och nojda idag igen... Tack for att du laste saga sa att vara barn far en bra start i livet. Tack for koppen te du gav mig ikvall. Tack for att du finns i mitt liv....

Ett svart Sock problem

Det blir ett inlagg till idag.. barnen har lagt sig, sover snallt i sina sanger.. jag har kollat Hollyoaks och nu har jag precis avslutat mitt tredje jobb.. Sortera sockar.. Jag HATAR svarta sockar! Sa ska man sitta och pussla ihop ratt par med varann. Det enda man har som vagledning i denna djungel ar olika grader av svart.

image276
Har ligger de hemska sockarna och vantar..

Jag foredrar verkligen sockar som har typ ett monster som nedan.. men haromdagen sa mannen att de tva sockar jag hade parat ihop var tva vanster fotter och horde inte alls ihop. Alltsa ar inte det hojden av petighet? Och vem har nansin typ tankt "Idag har jag tva vanster sockar pa mig"  ALDRIG jag iallafall nan annan? lol

image277
En socke som jag foredrar men som aven den inte ar problemfri

Dagmamma - mitt andra jobb

Jaha idag hade vi dagis har.. Ava kom klockan 8am trots att Mia hade spytt vid 6am! Hon kom in till mig vid 5.30am och sa "Mamma I have to spy" (ja alltsa jag vet inte varfor hon sager spy pa svenska och resten pa engelska- men ganska gulligt) och mycket riktigt det gjorde hon i tvatthinken som jag stallt jamte soffan  sa duktig nar det kom sa spydde hon och sen ropa hon "mamma I spyed" men Cat & Rob maste ju anda till jobbet sa de lamna av Ava anda.. hoppas hon inte far magsjuka men det tror jag tyvarr. Vid lunch spydde Mia en gang till stackarn. Hon har plockat upp nat hemskt magvisrus.. inte kul alls. :(  Och YES jag har tagit mina tio vita pepparkorn! lol

Under dagen har vi allafall fatt en hel massa gjort eftersom vi var tvugna att vara inne HELA dagen med tre smattingar. Vi lekte med Playdough, malade och lekte med Happy Land typ lite plast mannikor som man kan bygga en stad med.. lite som playmobil fast for mindre barn. Sen stadade jag ut alla gamla leksaker som barnen aldrig leker med.. mestadels bebisleksaker.. (en del har jag lagt undan till Ella som hon kan fa om hon vill nar hon blir storre!)

Jag och Tova lekte "mamma-pappa-barn" som hon sa sjalv: "I am the mummy and you are the darling" om jag har forstatt det ratt sa ar det bebisen som ar "the darling" och antar att det kommer fran alla ganger jag sager darling till mina barn och det ar saaaa gulligt nar hon sager det med riktig engelsk rost.

image274

I like the way you nod after everything I say..

... like it actually means something to you... alltsa ibland nar jag sitter pa jobbet och min kollega pratar med mig sa kommer jag pa mig sjalv med att typ nicka och le och skratta som om det betyder nat for mig fast det inte alls gor det. Egentligen ar hon inte bara min kollega men min chef. Hon ar schysst och trevlig och jag gillar henne..  Hon ar typ runt 40 ar, singel, bor i en rik stadsdel av London, gar omkring med sina designer klader, har mycket pengar, och pratar typ alltid bara om alla man som hon har probloem med- fast de ar liksom inga riktiga problem. Det ar sana som "han ringde inte" eller "han gillar mig bara som en van" och det kanns sa himla litet. Och da kommer jag pa mig sjalv med att tanka "kom tillbaks nar du har riktiga problem".. syniskt jag vet och sjalviskt oxa. For henne ar det ju jobbigt och inte alls trivialt och litet.. fast det finns ju folk som dor..

Det far mig att tanka pa alla som jag pratar med som kanske oxa tanker sa dar nar jag maler pa om mina problem och bekymmer. Som inte alls ar sa stora och fantastiska. Fast for mig kanns de saklart gigantiska! ;) 

"I like the way you nod after everything I say.. like it actually means something to you.."

Mias forsta semester

Igar pa morgonen slappte vi av Mia som bara ar 3.5 ar gammal hos Fam Oppenheimer. Mia skulle aka pa sin allra forsta egna weekend resa till deras cottage uppe i lyx-England nanstans. Vaskan packade hon kvallen innan. Klader, pyajamas, teddy, tva bocker, tandborste och tandkram och 2 stycken applen "In case I get hungry once I have gone to bed.. and one is for Ava"
Jag hade forklarat for henne att du ska aka sjalv och sova dar och komma hem imorgon. "Ok mummy" var allt hon sa och verkade inte alls nervos.. typ jag holl pa att do inombords av nervositet.. alltsa jag vill saklart att hon ska aka men det kanns konstigt tomt och kanner mig liksom halv. Men det kanns oxa bra och jag ar stolt over Mia som klarar av det trots att hon ar sa liten.
Dessutom ringde Cat vid 19.15 och sa att bada barnen sov som stockar! Impad! Hon sa att hon hade sagt till bada att de fick prata i 5 minuter och sen hade Mia sagt "Ok thats it.. Good night" vant sig om och somnat pa typ 1 sek. Ava hade forsokt att prata vidare men Mia ar ju van vid Tova sa hon hade inga problem att ignorera Ava.

"Cat, today was the best day ever!"
image272

Morgonen efter alltsa idag fick jag ett text av Cat "We are up they both slept without a noise until 6.30am. So proud of them" :) Runt 3 var de hemma igen och Mia var trott men glad och lycklig.

Nu har jag precis lagt mina sma anglar och sitter och funderar pa om det var ratt eller fel att lata henne aka. Hon ar hemma allt ar bra. Hon hade toppen kul och allt hade gatt som pa rals.. Ni undrar sakert varfor jag sager sa. Alltsa H var inte glad att Mia skulle aka och fick verkligen ge mig in i en strid for att hon skulle fa det.. Man fick hora ett och annat child abuse, bad mother, dont care about his feelings, its not normal... ja listan kan goras lang. Det ar saaaa jobbigt nar man har olika asikter om ens barn.. vad de far gora och inte gora. Vad gor man da? Star pa sig eller viker ner sig? Jag menar jag gjorde det ju for Mia, inte for min skull. Och nar hon val fick aka var jag orolig att nat skulle handa da skulle man val aldrig forlata sig sjalv. Vilken soppa!

Glomd smuts och en massa skit

Idag fick jag ett ryck (undrar om det ar genetiskt eller varfor jag alltid far sana ryck??) och bestamde mig for att stada ur bilen.. det hade inte gjorts pa riktigt sen vi kopte den for typ 2 ar sedan.. alltsa utanpa tvattas den ju typ alltid och tvattkillarna pa macken de svabbar lite med en trasa men det raknas inte. Sa ut med alla saten ur var kara Renault Espace och dammsuga och svabba pa riktigt. Tova hjalpte till pa sitt satt med att halla lite vatten har och dar. Blev superbra tillslut och frasch och all smuts och skit borta borta.

Tank vad man hittar nar man stadar pa stallen man "glomt" bort att stada pa. Nagra gamla pommes, bitar fiskpinnar!, nuggets fran X antal ganger vi varit pa McDrive, en hel del leksaker, solbrillor, gamla svenska godisbitar (vilket sloseri!) och sen saklart grus grus grus fran alla leriga barnskor...

Stada bilen fick mig att tanka pa forr i tiden. Jag kommer ihag brorsan och jag brukade dopa mammas & pappas bilar nar vi var sma. Skumt fast ibland kanns det som ens bil ar en i familjen- sa lojligt det later! Men man spenderar ju sa mycket tid i den- plus var ar sa stor kanns nastan som ett substitut till den dar stugan vi inte har! ;)
Nagra forslag pa namn?

Tova, huset och den stadade bilen...
image273

I can do a lot of things.... and I do

Ibland forundras jag over allt jag kan gora och som jag faktiskt gor.. nan sa till mig att jag ar en san dar DUKTIG person som alltid ar sa bra pa allt.. men inte jattebra pa nat. Sa kanns det for mig att visst jag kan allt men egentligen har jag ingen direkt talang. Sa vad gor man da? Gar omkring och ar DUKTIG hela dagarna?? Ja ibland verkar det sa fast sa tanker jag vad ar det som ar sa daligt med att vara DUKTIG da? Man kan ju kalla det OVERLEVARE oxa om man vill det later ju lite storre. I can do a lot of things... and I do.. :)

Jenny Jenny Jenny

Nu har kara Jenny akt hem.. sa sorgligt Mia & Tova sa bara "oh no" nar jag sa att nu maste Jenny aka hem till Sverige igen. Sen sa Tova "Thats where she lives" Jaha sant ar livet..

Men idag hade vi en toppen dag tillsammans.. vi var ute i tradgarden hela eftermiddagen och klippte graset med var super snygga nya grasklippare. Den heter Flymo och flyger liksom over grasmattan OCH samlar upp allt gras dessutom sa verkligen ett bra kop. Seriost ar man inte ganska vuxen nar man koper grasklippare????

image270Super fin eller hur!?

Idag var min forsta dag som Avas nanny.. :) Det gick bra och barnen var relativt snalla. Vi hade dessutom Cecilia & Emil pa besok a vi kakade jordgubbar med glass och mumsig chokladsas..

Tova ar lite sjuk nu. Ont i orat, magen och kliar pa kroppen. Sa vi var hos doktorn i morse for att fa ny kram. Hon har lite torr hud lillan men nu ska det nog ga bra.. Mia har fortfarande forkylning men har varit i skolan och verkar helt ok.

Igar kvall gick jag och Jenny pa Scandi Kitchen som hade vinkvall det sager man val aldrig nej till? Det var trevligt och god mat och dricka. Innan vi gick dit sa tittade vi in pa Primarks flagstore pa Oxford Street. Det var GALET! Jenny tog mig runt hon ar ju veteran och sedan stod vi i en ko av typ 30 personer innan vi kunde prova.. ja som sagt GALET...

image271 
Kram Jenny fran Mia & Tova


Oj vad det har hant mycket

Forra veckan hade ju jag semester sa da akte vi hela familjen till Sverige pa en snabbvisit.. det blev verkligen ett fullspackat scheema.. Pappa kom och hamtade oss pa flygplatsen och bara hem och landa hos pappa en stund innan vi packade in oss i bilen igen och akte igen. Till farmor och farfar och de har en underbar stuga vid en sjo dar vi sa snallt fick sova. Forst stannade vi pa middag och det blev ratt sa sent innan vi kom ivag. Val framme vid stugan den ligger ensligt till var det helt backsvart och jag sa till Henry att ga och oppna dorren. Men det vagrade han och sa det far du gora.. ha ha ha Men val inne somnade barnen och vi tittade pa fotboll Arsenal och nat annat lag kommer inte ihag.. Henry var valdigt glad. Jag tror han skulle kunna flytta till Sverige bara han fick se sin alskade fotboll!

image267 image268 image269

Morgonen efter vaknade barnen inte forran 9 och jag som hade sagt till farmor och farfar att vi vaknar minsann vid 7! Sa dar sotd de och vantade vid 9 och vi var inte ens pakladda.. maste vara luften och tystnaden dar ute i smalands skogar.
Efter farmor lagat goda vafflor sa fick Mia och Tova aka pa farfars grasklippare som ar valdigt cool.. och det hade hur kul som helst.. det var verkligen en hojdpunkt for barnen och sakert for farfar oxa!

Senare korde vi hem till Varberg igen och halsade pa Linda som har en liten knatte som kryper.. dar fick vi korv stroganoff och ris mums.
Den kvallen at vi mycket god middag hemma hos Pappa & Lotta och drack gott vin- tydligen passade vinet inte till salladen men det brydde ju inte jag och Henry oss om. Vi var glada att vi fick dricka vin for en gangs skull.. ;)

Morgonen efter skulle vi traffa min kompis pa lekcafe men hon kunde tyvarr inte men eftersom jag redan lovat Mia & Tova sa gick vi anda. De hade sa kul vi fick inte ga hem.. men det gjorde vi ju och tog taget till Gbg. Som var en halvtimme forsenat och val pa fanns det inga sittplatser sa vi fick typ sta hela resan. Men det gick det oxa. Pa stationen nar vi vantade pa att moster skulle hamta oss sa helt plotsligt sjong Mia jattehogt: "It's to late to appologies" Alla vande sig ju saklart och smalog..

Kvallen var valdigt trevligt moster hade kopt skaldjur och vi kakade rakor och kraftor och drack gott. Det var lange sedan jag at havskraftor och jag alskar verkligen det! Mia och Tova hade en orolig kvall och sov daligt kanske for mycket nya stallen?

Lordag morgon akte vi hem och det gick bara bra.

Pa sondag morgon vaknade vi och hela familjen hjalpte till att stada i vantan pa Jenny som halsar pa. Dessutom snoade det MYCKET- inte riktigt klokt! Efter en mycket lang och stressig resa for Jenny.. det snoade ju pa morgonen sa typ alla tag var installda. Hon fick aka runt hela England for att komma fram.. sa at vi lunch tillsammans och sen akte vi till Brent X och kollade pa POP. Jag hade present kort dar sa kopte 2 fina hostjackor till M&T.. sen verkade det som Mia inte var riktigt frisk sa vi akte hem och kurerade oss. Men tyvarr vaknade hon mitt i natten med hog feber och hosta stackarn! :(

Mandag 7 April Sara fyller 29 ar!
Vi hade en bra dag aven om jag var tvungen att ga till jobbet sa fick jag frukost pa sangen och Tova sjong och hade gjort ett kort till mig.. Mia sov tyvarr eftersom hon var sjuk.. mina kollegor pa jobbet gav mig blommor, choklad och kort och min chef bjod mig pa lunch sa det var inte sa dumt. Nar jag kom till Cat for att hamta M&T sa hade de bakat cupcakes till mig sa gott!