Det ar val tanken som raknas anda..

Alltsa jag har tankt en hel del pa det har med jamnstalldhet hit och dit och allt ska vara sa himla 50-50 hela tiden. Sjalv bor jag i ett 100% at ena hallet forhallande (ja ni kan ju sakert gissa at vilket hall) och har val egentligen ingen erfarenhet alls av det har med jamnstalldhet.. men jag har anda en asikt.. och alla andra verkar oxa ha det sarskilt alla som bor i Sverige med svenska man och som har det sa himla perfekt hela tiden och sa himla 50-50. A visst skulle det vara skont att vara lite mera sa men pa ett satt sa kanns det anda inte riktigt ratt att saga at en man som jobbar mellan 8-8 att han ska ta fram dammsugaren nar han kommer hem.. sjalv jobbar jag ju deltid sa jag har ju mera tid att gora sant dar.

Nej, det ar ok att gora det.. for mig handlar det mera om en tanke. Alltsa en tanke och ett ord som sager:

Tack for att  du gor allt det dar for mig. Tack for att jag har rena klader och ett fint stadat hus. Tack for att mina barn ar friska och rena. Tack for att du lagade mat igen och tack for att du stadade undan efter maten. Tack for att du baddade sangarna och tack for att barnen la sig i tid, badade, glada och nojda idag igen... Tack for att du laste saga sa att vara barn far en bra start i livet. Tack for koppen te du gav mig ikvall. Tack for att du finns i mitt liv....

Kommentarer
Postat av: Martina

Jag tycker också att den som jobbar mindre kan göra lite mer. Jag jobbar heltid men sambon jobbar ännu mer. När vi har barn ska jag inte jobba så mycket utan då kommer jag även sköta det mesta här hemma! Gulligt skrivit... man ska uppskatta varandra lite mer, jag erkänner att jag är nog rätt gnällig, ah får bättra mig! =) Ha en bra vecka

Postat av: Linda

Sockdebatten blev en jämställdhetsdebatt. I like. Jag tycker definitivt att det tål att tänkas på (det här med jämställdhet). Allt är inte perfekt i Sverige men jag tror det finns en större medvetenhet här än i övriga världen. Det finns fortfarande inpräntat i folks huvuden att hemmet är kvinnans domän och att mannen "hjälper till". Det kommer säkert ta 1000-tals år till för att få bort den... stämpeln eller hur det nu ska uttryckas... Alla gör sitt eget val och det är ingen som egentligen kan säga vad som är rätt eller fel. Känns det ok för en kvinna (som det väl oftast är än idag) att jobba mindre (eller inte alls) för att kunna ta hand om hem och barn så är det väl upp till var och en. Det som kan kännas lite orättvist i en sådan situation dock är ju att den ena parten i förhållandet tjänar pengar som är pensionsgrundande medan den andra parten är hemma och "jobbar gratis". Jag tycker inte heller att allt nödvändigtvis behöver vara 50-50, ibland gör man mer hemma, ibland mindre. Som sagt, bara det känns OK för båda! Det som skiljer sig idag från "då" är att idag har tjejer ett val om de vill vara hemma med barnen eller inte, ett val som tjejer kanske inte hade för några årtionden sedan. Och killarna FÅR vara hemmapappor, ngt som säkert var väldigt tabu och oaccepterat på den gamla goda tiden. Jag måste bara avslutningsvis få säga att det där med 2 vänsterstrumpor är det roligaste jag hört på länge. Jag ler fortfarande när jag tänker på det :-)

Och en sak till. Jag tycker du är väldigt generös Sara och jag tycker du är fantastisk som tar allt ansvar hemma. Jag skulle definitivt inte orkat eller velat. Du är en mans dröm!!! (och jag är säkerligen en mans mardröm... hahaha) "Naj, nu e de din tuur å diske", "ja gjorde dei igår jo". Kram, kram L.

2008-04-21 @ 12:38:01
Postat av: Sara

Tack for de varma orden.. Kram

2008-04-21 @ 15:02:17
URL: http://runesson.blogg.se
Postat av: Lotta

jag haller med martina att den som jobbar mindra kan göra lite mer hemma. själv jobbar jag bara deltid och ser det som en självklarhet att de e jag som handlar och städar här hemma i veckorna. allt för att vi sen ska kunna fa maximal möjlig kvalitetstid med familjen när vi alla är lediga samtidigt. och i var familj e de alltid martin som lagar all mat och de tär jag glad för.. städar och hanldar mkt hellre än att behöva sta och laga mat ;-) kram ap dig!

2008-04-21 @ 16:23:13
URL: http://www.gottablandat.wordpress.com
Postat av: Linda

Jag tror de flesta är överens om att den som är hemma mest gör lite mer i hemmet. Det faller sig naturligt så att säga. Det intressanta tycker jag är att det oftast verkar vara tjejer som jobbar mindre och är hemma m barnen. Varför är det så kan man då undra?

Det som är jämställdhet för mig är att släppa in mannen i hemmet - göra hemmet till bådas sfär. Men för att kunna göra detta behöver man lägga historien bakom sig och blicka framåt. Och hur lätt är det när vi är så uppe i våra könsroller?!? På med de röda strumporna tjejer! ;-)

2008-04-21 @ 20:06:08
Postat av: PiM

håller nog med alla föregående talare - MEN - får vi verkligen den här tacksamheten tebax, från våra män!!?? Tackar, eller visar de verkligen på annat sätt att de är jätte jätte glada för att vi sliter häcken av oss i hemmet & med barnen? Eller har de blivit vana & tar för givet att allt rullar på... Ha en bra en//PiM

2008-04-22 @ 11:20:36
URL: http://fyraprinsarojag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback